Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HİÇ BİR YERİN ADAYI GARANTİ DEĞİL

HİÇ BİR YERİN ADAYI GARANTİ DEĞİL


Mahalli seçimlerde hiçbir yerin adayı garanti değildir. Yapılan ittifakların % 100 gerçekleşeceğine inanma çok iyimserlik olur. Parti genel merkezlerinde yapılan ittifaklar mahalli seçimlerde geçerli olacağına inanmıyorum. Çünkü genel seçimlerde aday gözetilmeksizin oylar partiye verilir. Fakat mahalli seçimlerde parti önemli değildir. Aday önemlidir.

Vatandaş yerelde kendisine hizmet edecek adayı tercih eder. Bunun en güzel örneğini Balıkesir de yaşıyoruz. CHP Balıkesir de Ahmet Akın´ı aday gösterdi. Her yerde Ahmet Akın konuşulmaya başlandı. Köylüsü kentlisi Ahmet Akın diyordu başka bir şey demiyordu. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TV´lerde Balıkesir´i de alacağız diyordu. Balıkesir adayın açıkladıktan sonra % 90 Balıkesir´i almıştı. Bundan adım gibi eminim.

Kemal Kılıçdaroğlunun yaptığı yanlışa kadar. Ahmet Akın´ın kendilerine hizmet edeceğine inanları sayısı oldukça fazla idi. Diğer adaylardan hiç bahseden yoktu. Ne zaman kadar? Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ahmet Akın´ı adaylıktan çekene kadar. Bazı vatandaşlar halen Ahmet Akın´dan umutlarını kesmemişler. Kemal Kılıçdaroğlu´nun yaptığı bu hatadan döneceğini bekliyorlar. Bu yapılan hata doğrudan AKP´ye yaramıştır. Onun için bu ittifak olaylarında hiçbir aday garanti değildir. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara´yı alabilmek için.

Balıkesir´i resmen harcamıştır. Şayet bu olay böyle devam ederse CHP Balıkesir de çok büyük yara alır. CHP genel merkezi bir yerde. Balıkesir de CHP seçmenin cezalandırmıştır. Bu millete Kılıçdaroğlu cezalandıracaktır. Çünkü konuştuğum bazı CHP´liler Kılıçdaroğlu partinin başından gidene kadar CHP´ye oy vermem diyorlar. Pekiyi İstanbul ve Ankara´yı alamazlarsa ne olacak? İttifaka güvenerek hareket etmesi CHP´nin o kaybına sebep olacaktır. Çünkü bu ittifaklar seçmen iradesine ipotek koymaktır. Seçmeni istedikleri adaya oy vermeye yönlendirmektir. Şimdi Balıkesir de CHP seçmeni İyi partiye oy vermeye yönlendire bilecek misiniz? Hiç zannetmiyorum.

Belki Balıkesir Türkiye de geçersiz oy sayısında en başta gelecektir. Göreceksiniz bu seçimde geçersiz oy sayısı diğer seçimlere göre daha çok çıkacaktır. Çünkü seçmen kendi iradesi ile baş başa bırakılmıyor. Bilhassa MHP tabanı bundan daha çok rahatsızlık içerisinde olanlardır. Bilhassa büyük şehirlerde olanlar daha çok rahatsız olanlardır. CHP için İzmir belki garanti olabilir. CHP´nin İzmir de bir avantajı da AKP adayının dışarıdan getirilmesidir. Dışarıdan atama ile aday gösterilenlere vatandaş fazla rağbet etmiyor. Ankara da Mansur Yavaş´ın % 60 olabilir. Daha önceki aldığı oyu muhafaza edebilir ise. Şansı daha da artar.

Ankara seçmeni o seçimde Mansur Yavaş´ı tercih etmişti. Fakat Trafolara kedilerin girmesi işi bozdu. Şimdi ayni seçmen o seçimin rövanşını almayı düşüne bilir. Buda Mansur Yavaş´ın avantajı olacaktır. Fakat İstanbul´u ne yaparlar yaparlar CHP´ye bırakmazlar. Dikkat etti iseniz Tayyip Erdoğan Ankara´dan emin olmadığı için. Mansur Yavaş´a ?paslanmış demir? dedi. Bu mahalli seçimler şimdiye kadar bu kadar rağbet görmemişti.

Bu mahalli seçimler bir yerde iktidar için güven oylaması olacaktır. Onun için çırpınıyorlar. Ankara´yı kaybetseler bile. İstanbul´u kesinlikle bırakmazlar.  Şimdiye kadar ki seçimlerde yaptıklarını yine yapacaklardır. Seçimlerin ertelenmesi dahi söz konusu olabilir. Seçim öncesi yapılacak anketlere göre yön değişikliği yapabilirler. Bu seçimde ittifaklardan dolayı hiçbir adayın garantisi olmayacaktır. Ben şimdiden adaylıkları açıklananlara başarılar diliyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25-12- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44