Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


HIRSIZDAN İMAM OLMAZ

HIRSIZDAN İMAM OLMAZ


Sözlükte “Kendine uyulan, önder, halife, komutan, delil” gibi anlamlara gelen imam, dini bir kavram olarak “Devlet Başkanı, bir ekolün veya hareketin önderi, cemaate namaz kıldıran kimse” demektir.
İmam olabilmek için, yeterli eğitim-görgü-birikimden önce “NAMUSLU” olmak şarttır!

Kendimden örnek vereyim de, kimse dediklerimi sünger gibi içine çekip alınmasın. Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılıkları, Bakanlıklar yapmış biri olarak, kafayı kırıp kendimi İzmir İmamı ilan ettim diyelim!

Eğer ben, Camilerde “Hayır yapmak” için toplanan sadaka paralarını dolandırıyorsam, bu paraları pavyonlarda, içki âlemlerinde yiyorsam veya bu hırsızlıkları yapanları “Siyasi Gücümü” kullanıp kollayıp koruyorsam, adaleti engelliyorsam benden İmam olur mu, elbette ki olmaz!

Eğer ben, milletten aldığım emaneti kötüye kullanırsam, devlet malını peşkeş çekip avanta alırsam, daha dün orman arazisine kaçak olarak yaptırdığım evde “yardımla” yaşarken şimdi villalarda-saraylarda oturuyorsam, çocuklarımla milyar dolarların sıfırlanması-saklanması için konuşuyorsam, boğazıma kadar haram havuzuna batmışsam benden İmam olur mu, elbette ki olmaz!

Sözün özü;
Eğer ben tüm bunları yaptı isem ve hala Allahtan korkmadan, kuldan utanmadan toplum içine çıkabiliyorsam, benden değil İmam, bir b.k olmaz…

ÇATAL KAZIK YERE BATMAZ
Yaşlanan çiftçi, iki oğlunu çağırıp “Bakın oğullar, bundan böyle tüm arazilerim-hayvanlarım-makinalarım sizindir. Siz toprağı işleyip çalışacaksınız. Tek şartım var, beraber çalışacaksınız. Ayrılık olduğu an tün malları geri alırım” demiş.
Ve iki oğluna birer tane ucu sivri sopa vermiş. “Batırın kazıkları yere” diye emir vermiş. İki delikanlı da kazıkları yere rahatlıkla batırmışlar.
Sonra, ucu çatal halinde olan bir sopa daha vermiş ve toprağa batırmalarını istemiş!
Delikanlılar ne kadar uğraşsalar da kazığı toprağa batıramamışlar.
Çiftçi; “Bir yerde ikilik, ayrımcılık olursa orada bereket olmaz. Konuşun, danışın, anlaşın birbirinizin görev alanlarını belirleyin ve asla ikilik çıkarmayın.
Bu size baba nasihatidir” demiş.

Türkiye şu an aynen yukarıdaki örnekteki gibidir.
Cumhurbaşkanı var, Başbakanlık da yapar, Genel Başkanlık da yapar, yetinmez Merkez Bankası Başkanlığı da yapar. Gün gelir sanat eleştirmeni olur, gün gelir Kadın Doğum Uzmanı olur. Ne tecrübeye ne bilime ne de uzmanlığa inanır.
Başbakan var, kendi işini yapamaz. Şamar oğlanı gibi Bakan odasını basar, azarlar. Abisi saraya çağırır, ağza alınmayacak hakaretler eder, adamcağız tepe sersemine döner!
Siyaseten sorumlu Bakanlar var, bir de sarayda konumlanmış eski Bakanlar var. İki taraf ta kendi dediklerinin yapılmasını istiyor. Bürokrasi şaşkın vaziyette olduğundan ve hangi tarafın etkin olacağını bilemediğinden, zamana karşı oynayıp, oyalanıyor!

Sözün özü;
Türkiye bu şekilde yönetiliyor ve kimse umursamıyorsa, ülkenin geleceği olamaz.
Çünkü Çatal Kazık Yere Batmaz…

ÇATLAK TESTİ SU TUTMAZ
Testi çatladı ve durduk yerde su kaçırmaya başladıysa, o testiyle su taşımak enayiliktir. Ne kadar sıvasanız, yapıştırsanız artık o testi işe yaramaz.
AKP Milletvekilleri Sarayın, Bakanların, Grup Başkanvekillerinin yoğun baskısına rağmen Salı günkü PAK LAMA operasyonunda tam kadro oy kullanamadı. Yaklaşık 50 Milletvekili, “Bu dört Bakan suçsuz değil, yargılanmaları gerek” düşüncesi yönünde oy kullandılar. Bu durum, AKP testisinin çatladığının örneğidir. Bu testi artık su tutmaz, kırılıp atılmalıdır.
Oylama sonucu, 4 eski Bakan aklanmadı, AKP Grubunu oluşturan ve “Aman bunlar Yüce Divana gitmesinler, yol olur” diyen Milletvekilleri karalandı! Esasında tüm bu koruma tedbirleri 4 eski Bakan için değildi.
Bu çaba, bu gayret, bu çırpınmalar, bu utanmazlıklar sadece Hırsızlar İmparatorunu kanunun elinden kaçırmak içindi.
Yüce Divandan kaçırarak Bakanlarını kurtardıklarını sanıyorlar. Çok kısa zamanda bu sepetlerin Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanacaklarını hak edecekleri cezalara çarptıracaklarını ve Türk Milletinden çaldıklarının alındığını beraberce göreceğiz.

Hadi şimdi yazıyı beraberce noktalayalım. Demek ki neymiş;
Çatal Kazık Yere Batmaz / Çatlak Testi Su Tutmaz / Hırsızdan İmam Olmaz
Hırsıza oy verenden de Müslüman olmaz. Ve Leddalin Âmin…

Sağlık ve başarı dileklerimle 22 Ocak 2015
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54