Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HIZLA YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİLİYOR

HIZLA YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİLİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülke hızla yalnızlığa doğru gidiyor. Son iki senede iktidarın uygulamaları ülkeyi yalnızlığa doğru sürüklemiştir. Gezi parkı olaylarında polisin eylemcilere aşırı güç kullanmasını AB de ülkeleri eleştirmiştir. İktidar bu olayların gelişmesinde dış güçlerin parmağı var diyerek dış ülkeleri eleştirmiştir. Polisin aşırı güç kullanmasının AB normlarının dışında bir davranış olduğunu kabul ederek, iktidarı suçlamışlardır. Arkasında 17 aralık operasyonunun dan sonra iktidarın emniyet ve yargı üzerinde ki uygulamaları AB de ülkeleri tarafından uygun görülmemiştir. Bunlar dış ülkelerin ülkemize bakışını değiştirmiştir. Her olumsuz olaylarda dış ülkeleri suçlamamız ülkemize bakışlarını değiştirmelerine etken olmuştur. Bu nedenler cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Almanya, Avusturya gibi ülkeler Tayyip Erdoğan’ın ülkelerine gelmelerini istememiştir.

IŞİD terör örgütüne yardım ettiğimize inanan AB ülkeleri ile ilişkilerde soğukluk rüzgârların esmeye başlamıştır. Soğuk rüzgârların estiği bellidir. Birleşmiş milletlerine seçilecek bir üye için yapılan seçimde. İktidar bizim üyemizin seçileceğine garanti gözü ile bakıyordu. Bu üye seçimini ispanya kazandı. IŞİD konusunda Türkiye, Katar, Suudi Arabistan birlikte hareket etmelerine rağmen. Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve İran ispanyanın adayına oy vermişlerdir. Tayyip Erdoğan başbakan iken sık sık Avrupa ülkelerine giderdi. Bu IŞİD olayı için koalisyon kurulduğundan beri Avrupa ülkelerine gitmedi.

IŞİD konusunda kesin bir karar verilemedi. Birleşmiş milletler konseyi toplanmadan önce IŞİD da terör örgütü denilmedi. Ancak bu BM konseyinin toplantısına giden Tayyip Erdoğan oradaki toplantıda yaptığı konuşmada IŞİD için terör örgütü dedi. IŞİD için kurulan Koalisyona girme de tereddüt edildi. Sonradan bu koalisyona girmeye karar verildi. Bu koalisyona Esat için girdiğimiz ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu CNN muhabiri ile yapığı röportajda muhabirin “IŞİD ile mücadeleye hazır mısınız? Koalisyona yardım edecek misiniz”? Sorusuna. “IŞİD’a müdahale ne kadar gerekli ise Esat’a da o kadar müdahale gereklidir” cevabını verdi. Bu beyanata ABD’den cevap gecikmedi. “Koalisyon IŞİD için kurulmuştur. Esat şu an gündemimizde yok” diye cevap verdiler.

ABD Türkiye’ye haber vermeden PYD’ye havadan silah ve mühimmat atarak yardım etti. Bunun anlamı biz Türkiye’yi müttefik olarak görmüyoruz. Bizim müttefikimiz o bölgede IŞİD ile mücadele eden terör örgütleridir demektir. Ne tekim ABD Peşmerge+ PYD + PKK koalisyonuna silah ve mühimmat yardımı yapmaya başladı. Yalnız ABD değil. İngiltere, Fransa ve Almanya da yardım ediyor. Suriye’ye karşı tutumumuzda bizim yalnızlığa doğru gitmemizin sebebi olmuştur. İran ve Rusya da bundan dolayı bize soğuk bakmaktadır. Cumhurbaşkanı Rusya devlet başkanı ile yaptığı görüşmede bu Suriye meselesi açıldığında. Putin Suriye’ye yardımdan vazgeçmem demiştir.

İktidarda yalnızlığa doğru gittiğimizin farkındadır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İslam ülkeleri toplantısında yaptığı konuşmasında “ batı biz Müslüman ülkelerini sevmiyorlar. Hıristiyanlar biz Müslümanlara sıcak bakmıyorlar” diye İslam ülkelerine dert yanmıştır. Şimdiye kadar İslam ülkelerinin içersinde Türkiye’ye toplu iğne başı kadar yardımı dokunan bir İslam ülkesi var mıdır? Bu Araplar değil midir bizi arkadan vuran? İngilizlerle işbirliği yapan? Kıbrıs Türk devletini tanıyan var mı içlerinde? Bunlarla mı yalnızlığımızı gidereceğiz?  Yanlış politikalarla ve şahsi ihtiraslar sebebi ile yalnızlığa itildiğimizin fakında değimliyiz? Her olumsuz olaylarda dış güçlerin iş diye birileri ima edilirse dostluk diye bir şey kalır mı? Gündemde kalacağım diye Amerika’yı Müslümanlar keşfetmiştir dersek. Dünyada en çok terör örgütünün barındıran ülkeler Müslüman ülkeler olursa. Bizde bu ülkeler ile hareket etmek isteyip. Batıdan kopmaya çalışırsak yalnızlığa doğru hızla gitmemiz kaçınılmaz olur. Hele şu Amerika’yı Müslümanlar keşfetti sözünden dolayı dış ülkelerce alay konusu olduk. Araplarla yalnızlığımızı gidermek için. Batı ülkelerini Araplara şikâyet ediyoruz. Ülkemize Araplardan hayır gelmez. Peygamber efendimiz dahi “ben Arap’ım onlar benden değillerdir” demiştir. Bunu anlamı Peygamber efendimiz dahi Arapları kabul etmemiştir.  Komşularımızlar sıfır sorundan nerelere geldik. Bu yalnızlığa itilmemizin sebebi biz biliyoruz! Biz yaparız! Şu çağda kanunları tanımam diyen birisini hiç demokratik ülke kabul etmez. Anayasa mahkemesi seçim barajı ile karar versin. Biz o kararı yok hükmünde sayarız. Gerekirse anayasa mahkemesini kaldırırız diyen bir ülkeyi hiçbir ülke kabul etmez. Anayasa mahkemesini kaldırdınız! Başka bir mahkeme ayni kararı verir ise bütün mahkemeleri de kaldıracaklar mıdır? Ülkenin karanlığa doğru gittiğinin göstergesidir bu söylemler. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 12- 2014 Mustafa KOÇAL

  

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44