Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HOŞ GELDİN İLERİ DEMOKRASİ

HOŞ GELDİN İLERİ DEMOKRASİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yasaklar ve yolsuzluklar ülkesine hoş geldin ileri demokrasi. Acaba bizim gibi böyle ileri demokrasisi olan dünya da kaç ülke vardır? AKP iyi ki yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele etmeyi ilke edinerek iktidar olmuş. Ya birde bunlarla mücadele edeceğini kendisine ilke edinmeseydi ne olurdu? Son günlerde iktidar 17 Aralık şokunu üzerinden atmak için çabaladıkça batıyor. Başbakan “bu ülkede 40 yıldır paralel devlet vardı” diyor. İyi güzelde bu paralel devletin olduğunu biliyordunuz da neden haklarında soruşturma açmadınız? Paralel devlet kurmak suç değilse? Örgüt kurmak neden suç sayılıyor? Hadi bunu geçelim soruşturma açmadınız. Bu paralel devlete emniyeti neden verdiniz? Bunu ben söylemiyorum. Bunu başbakanın başdanışmanı Yalçın Akdoğan söylüyor. Biliyordunuz da bu paralel devlet ne istediyse neden verdiniz? Vermedik diyemezsiniz. Başbakan kendisi söyledi. “Ne istediniz de vermek” dedi.

Ülkenin ordusuna kumpas kurulduğunu biliyordunuz da, neden o zaman engel olmadınız?  Generaller ve ordu personeli tutuklanırken neden sevinç çığlıkları attınız? “ülke bağırsaklarını temizliyor” diyen. İktidarın mensupları değil miydi? “ İyi ki bu generallerle harbe girmemişiz” diyen. İktidarın mensupları değil miydi? Dalga dalga operasyonlar yapılırken, eleştirenlere “bırakın hâkimler savcılar görevlerini yapsınlar” diyen iktidar değil miydi? Kozmik odalara girip ordunun içini dışına çıkaran araştırmalar başka iktidar döneminde olmadı. Bunların hepsi iktidar ve paralel devlet ortaklığında yapıldı. Çünkü bu ortaklık AKP iktidar olduğu günden beri devam ettiğini kendi söylemlerinde anlaşılıyor. İleri demokrasilerde devlet ve paralel devlet mi var, dersiniz?  

Hangi ileri demokrasilerde bu kadar yasak vardır? 17 Aralık operasyonu ve bilhassa İran uyrukludan bahsetmek yasak. Tırlar dan bahsetmek yasak. İktidar aleyhine yazı yazanlar gazetelerden kovuluyor. TV’lerde hoşlanmadıkları haberler yayından kaldırılıyor. Deniz Baykal ile ilgili bir kaset yayınlandı. O zaman bu kaset siyasi malzeme yapıldı. Şimdi o kaseti yayından ben kaldırttım deniyor. Yine MHP adayları içinde kaset yayınlandı. Bu da siyasi malzeme yapıldı. Bunu da ben kaldırttım denildi. Şimdiye kadar bu kasetleri kimin yaptığı söylenmedi. Şimdi başbakan bu “kasetleri paralel devlet yaptı” diyor. Neden? O zaman bu kasetleri yapanın paralel devlet olduğu biliniyordu da gereği neden yapılmadı? Başbakan HSYK dan şikayetçi oluyor. Referandumdan sonra HSYK’nın yapısını değiştiren bu iktidar değil miydi?

AKP’den istifa eden milletvekili bakın nasıl isyan ediyor. “ Kasa kasa, gemi gemi giden paralar. Ayakkabı kutularından fışkıran dolarlar. Alınan havuzlar, villalar, hepsi var. O kadar delil sunulmuş, oysa sen savcı değiştiriyorsun. O da olmadı, hukuk sistemini değiştiriyorsun. Ölmeyecek gibi, sistem değişmeyecek gibi yaşıyorlar. Halkı değil kendi menfaatlerini düşünüyorlar” diyor. Bunları söyleyen AKP’nin içersinde çıkan bir milletvekili, başkaları söylese yalan derler. Amma içlerinden çıkan birisi bilmese bunları söylemez. Savcılardan, hâkimlerden, emniyet amirlerinden, şube müdürlerinde şikâyet ediyorlar. Bunları bu görevlere getirenler iktidar kendisi değil mi?

İktidar kendi tarafını tutmayana “bertaraf olacaksın” diyor. Azarlıyor bağırıp çağırıyor tehdit ediyor. Bunlardan biriside TÜSİAD “bakkal dükkânı nasıl kontrol ediliyorsa. Sende kontrol edileceksin. Bundan önce sizi kontrol etmemiş olabilirler. Amma şimdi kontrol edileceksiniz” diyor. Bir yerde geçmiş hükümetlere de atıfta bulunuyor. Siz 12 senedir iktidardasınız şimdiye kadar kontrol etmediniz de. Şimdi mi kontrol etmek aklınıza geldi. TÜSİAD’ın suçu ülkenin bugünkü durumundan sonra yabancı yatırımcı gelmez demesidir.

İktidar iyice şaşırdı nereye saldıracağı belli olmuyor. Gazete patronlarını fırçalıyor. TV yönetmenlerini azarlıyor. Partisinden ayrılanları tuzluk diye aşağılıyor. Bunarlın hepsi ileri demokrasi içerside oluyor. Hoş geldin ileri demokrasi. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 02- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44