Aran KARAN


HOŞGELDİN 2021

HOŞGELDİN 2021


Daha dün gibi hafızalarımızda; 2019 yılını uğurladığımız,yeni bir yıla giriyor olmanın mutluluğu ile renkli hayaller kurarak, umutla, coşku ve heyecanla 2020 yılına merhaba dediğimizo anlar. Zaman hızla akıp gidiyor.Öylesine hızlı ki, bir çırpıda göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ömürler. Daha ne oluyor demeden şimdi de aynı duygu ve düşüncelerle 2020 yılını bitiriyor 2021 yılını girmeyi bekliyoruz.Tıpkı daha önceki geçen yıllarda olduğu gibi, Takvim yaprakları adeta kendinle yarışırcasına bir bir azalırken, seneler birbirini kovalıyor.Ve şimdi kimi zaman kaybettiklerimizle üzüldüğümüz,kimi zaman ise aramıza katılanlarla sevindiğimiz bir yılı daha uğurluyoruz.

2021 yılına girmemize artık saatlerin kaldığı şu günlerde; Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösteren Pandemi sürecinde bir karabasan gibi üzerimize çöken melun bir hastalıkla boğuşuyoruz. Görünen o ki,2020 yılı hiç hatırlamak istemediğimiz bir yıl olarak hafızalarımızda kalacak.

  Sokağa çıkma yasakları sebebiyle evlerde hapis kaldığımız;el ele, kol kola gezmelere hasret kaldığımız bu süreçte, çok ama çok sıkıldık.Eskiden sık sık bir araya geldiğimiz dost meclislerinde bir araya gelemedik,bırakın eşi dostu görmeyi,akrabaların birbirinden uzaklaştığı,aynı evde anne,baba ve çocukların bir birlerinden ayrı odalarda kaldığı zorunlu izolasyonlar yaşadık.

Hayat şartlarının ve ekonominin belimizi büktüğü yetmezmiş gibi,pandemi sebebiyle yaşanan sıkıntılar psikolojik olarak tüm toplumu yıprattı.Genel olarak hepimizin Ruh hali bozulmuş durumda. Şurası bir gerçek ki; 2021 yılında sağlıklı günlerde bir araya gelerek gülmeye ve eğlenmeye çok ama çok ihtiyacımızvar.

2020 de hastalık haricinde konuştuğumuz diğer konuları şöyle bir sıralayacak olursak,bakın 2020 de başka neleri konuşmuşuz: ”VAN’DA ÇIĞ FACİASI PANDEMİ *COVİD 19*AŞI * KORONA*BİLİM KURULU * 20 YAŞ ve 65 YAŞ VATANDAŞIMIZA GETİRİLEN KISITLAMALAR * HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI*VAN’DA ÇIĞ FACİASI*FAHRETTİN KOCA*İDLİB SALDIRISI*PENÇE-KAPLAN HAREKÂTI*HENDEK’DE HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA*VOLKAN BOZKIR’IN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL KURUL BAŞKANLIĞINA SEÇİLMESİ.*ORMAN YANGINLARI*AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI*İHALAR*SİHALAR*ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI*SELAHATTİN DEMİRTAŞ*OSMAN KAVALA*CAMİLERİN İBADETE KAPATILMASI*ABD. NİNİRANLI GENERAL KASIM SÜLEYMANİ’Yİ ÖLDÜRMESİ.*KARADENİZDE DOĞALGAZ BULUNDU.*NBA YILDIZI KOBE BRYANT’IN HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETMESİ* FATİH PORTAKAL*AMERİKAN SEÇİMLERİ*DANOLD TRUMP*JOE BAİDEN*ÇOKLU BAROLAR*EĞİTİM ve ÖĞRETİME VERİLEN ARALAR*OKULLARIN KAPANMASI*UZAKTAN EĞİTİM*EBA(EĞİTİM BİLİŞİM AĞI)* DAĞLIK KARABAĞ MESELESİ*AZERBEYCAN-ERMENİSTAN SAVAŞI*ONLİNE ALIŞVERİŞLER * TÜRKİYE GRAND PRİX 9 YIL ARADAN SONRA DÜZENLENDİ.*AMERİKAN DOLARI*BERATALBAYRAK’IN İSTİFASI*İZMİR DEPREMİ ve TUSUNAMİ*KAMU İHALELERİNİ SÜREKLİ ALAN 5 ŞİRKET  (CENGİZ-LİMAK-KOLİN-KALYON-MNG)*YAVUZ AĞIRALİOĞLU*ASKIDA EKMEK KAMPANYASI* SALDA GÖLÜ*MERAL AKŞENER*CENGİZ HOLDİNGE AİT VERGİ BORCUNUN SİLİNMESİ*ALAADDİN ÇAKICI*DEVLET BAHÇELİ*KATAR*KANAL İSTANBUL*MARADONA’NIN ÖLÜMÜ* SUSUZLUK* KURAKLIK* GÜBRETAŞ’IN SAHASINDA ALTIN REZERVİ BULUNDU.*İSMAİL KÜÇÜKKAYAİLE ÇALAR SAAT*ASGARİ ÜCRET* MİLLİ PİYANGONUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ.*DESTEK PAKETLERİ * ALIŞ VERİŞ GÜNLERİ *OLAY TV. NİN YAYIN HAYATINA TEKRAR BAŞLAMASI ve BİR AY İÇERİSİNDE TEKRAR KAPANMASI.”

Tabi ki bu liste daha da uzayıp gider, atladığımız gözümüzden kaçan daha birçok detay daha var. Ama genel anlamda COVİD 19 belası gündemde olduğu için bu yıl maalesef daha çok Pandemi ile anılacak,bu arada tekrar Pandemi demişken,2020 yılında gündemin 1.maddesini oluşturduğu için sağlık çalışanlarımızaküçük bit paragraf açmak istiyorum.Hastalığın ilk dönemlerinde kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun şahsında bugüne kadar kaybettiğimiz yüzlerce sağlık çalışanımızı rahmet ve minnet ile anıyorum.Ruhları şad olsun mekânları cennet olsun.Ülkemiz onların en ön cephede vermiş oldukları bu cansiperane mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacaktır.

Evet değerli dostlar 2020 yılı; sanat,edebiyat,spor başta olmak üzere birçok aktivitede istediklerimizi ve beklentilerimiz gerçekleştirmediğimiz bir yıl oldu.Görünen o ki,2021 yılının ilk 6 ayıda Pandeminin etkisin devam edecek gibi görünüyor.Umuyorum ki tüm zorluklara rağmen 2021 yılı hepimiz için umutlarımızı ve sevinçlerimizi yaşatabildiğimiz,yarınlara umutla bakabilmeyi başardığımız güzel ve huzurlu bir yıl olur. Sağlıklı günlerde bir araya gelebilmek ümidiyle esen kalın. ARAN KARAN / 29.12.2020 arnkrn1907@gmail.com.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34