Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


Hükümetin açılımı

Hükümetin açılımı


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özünden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde, öyle bir kanun teklifi getiriyor ki evlere şenlik. Barış sürecinden sorumlu Beşir Atalay “bu genel bir düzenlemedir. Devlet kurumlarının topyekûn sürece katkı vermelerinin hukuki zemini oluşturulmaktadır. Yasa devletin kararlı olduğunu göstermekte dedir. Şiddetin dinmesi, insanların silahı bırakarak dağdan inmesi normal yaşamlarına dönmesine doğru yaklaşılıyor.

Bu getirilen yasa teklifi her kim olursa olsun terör örgütü ile görüşebilecek. İktidarın görevlendirdi kişiler görüşebiliyordu. Şimdi başbakan dâhil bakanlar, milletvekilleri, MİT mensupları, bürokratlar, kumrulardaki yetkili kişiler terör örgütü ile görüşebilecekler. Katkıda bulunanlar hakkında hiçbir soruşturma açıklamayacak. Bakanlar kurulu bu açılım süreci için tam Yetkili olacak. Bu iktidarın denetimsiz olarak işleri yürütmesi olacaktır.

Bu nasıl demokrasi? Bu nasıl bir parlamenter sistemdir? Bu sorun AKP’nin sorunu değildir. Bu milli bir sorundur. Böyle milli sorunların çözüm yeri bakanlar kurulu değildir. Sorunun çözüm yeri TBMM’dir. Bu sorun bakanlar kurulunda çözülmek istenmesinin tek bir sebebi vardır. Milletin bilmesi istenmeden işi oldubittiye getirmektir. Bu sürece katkıda bulunanlar hakkında soruşturma açılamayacak olması. Kendilerini koruma altına almaktır. Yapılacak çalışmaların kanunlara aykırı yapılacağının göstermekte dedir.  Kurumların da topyekûn bu sürece destek vermelerini sağlamak istenmesinin amacı da bakanlar kurulunun alacağı kararlara kurumları da dâhil etmektir. Suça ortak olmalarını sağlamaktır.

Herhangi bir kötü durumda kişiler yargılanabilinir. Fakat devlet bütün kurumları ile birlikte yargılanamaz. Çok ince hesaplar yapılarak bu kanun hazırlanmış. Dağdakiler silahlarını bırakıp geleceklermiş. Normal yaşamlarına döndürüleceklermiş.  Daha öncede ülkeyi terk edeceklerdi. O zaman da böyle bir anlaşma yapılmıştı. Hem de silahları ile birlikte sınır dışına çıkacaklardı. Ne oldu bir gurup göstermelik için çıktı. Kaç kişi çıktı bilen dahi olamadı. İktidar olarak kandırıldığınızı itiraf etmiştiniz.

Şimdi bu kanunun cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde getirilmesinin mantığı nedir? Cumhurbaşkanlığı seçiminde ver oyunu al istediklerinidir. Öcalan dahi bu kanun teklifi için “tarihi bir gelişmedir” diyor. Demek ki kendisine verilecek olanlardan haberi var demektir. Balyoz davası için anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karar. Hak ihlali olduğu kararı alınmıştı. Öcalan içinde hak ihlali olduğunu anayasa mahkemesi söyledi. Önce balyoz davası için o karar verildi. Arkasından da Öcalan için ayni karar verildi. Öcalan da serbest bırakılacak. Tepki gösterenlere de balyoz davasındakiler de ayni karar ile hapisten çıktı diyecekler. Demek ki o kararın verilmesi birileri tarafından sağlanmış. Başbakan “ bizim sayemizde hapisten çıktılar” diye boşuna söylememiş. “AİHM giderlerdi. Bizde tazminatı ödedik hapiste yatmaya devam ederlerdi” demişti. Artık mızrak çuvala sığmayacak duruma gelmiştir.

Bir makam uğruna ne dümenler dönüyor görüyor musunuz? Analar ağlamasın öylemi?  Şehitlerin anaları babaları ile birlikte ağlayacakları gibi. Millet olarak bütün analar ağlayacak. Şu dağdan gelenlere hiçbir şey sorulmayacak mı? PKK yönetimindekiler siyaset yapacak. Seneye yapılacak genel seçimlerde hepsi milletvekili olacak. Artık onlara kahramanlık madalyası da verilir. HDP milletvekili “Öcalan’ın selamını getirmeye gerek kalmayacak. Kendisinin sizlere hitap etmesi çok yakın bir zamanda olacak” diye boşuna söylememiş. Her şey hazırlanmış. Demek ki iktidarın temsilcisi olarak MİT ile Öcalan adada anlaşmışlar ki. HDP milletvekili vatandaşlarına garanti sözü veriyor.

Biz terör örgütü ile görüşmeyiz diyenler. Biz gönderdik rahatsız olan varsa bana gelsin diyenler. Şimdi kandilde, BDP’ de, HDP’ de bizim müzakerecimiz Öcalan diyorlar. İktidar bu kanunu çıkarmakla bundan sora Öcalan ile müzakereci olarak. İktidarın bakanı gidecek. Dışarıdaki PKK yetkililerinin ayağına bakan, milletvekili gidecek. Artık bu görevlerinden ötürü dokunulmazlıkları da olacak. Her hafta bir iki bakan veya milletvekili Öcalan ile görüşmeye gidecektir.  Tek devlette iki tane cumhurbaşkanı başkanı da olabilir. Doğuda Öcalan, batıda Tayyip Erdoğan olabilir. Bu sene olmazda seneye gözünüzden alın. Bu iktidar artık bu ülkenin bölünmesine kendini adamış gözüküyor. Bu kanunu AKP milletvekilleri ve BDP ve HDP milletvekilleri destekliyor. Acaba vicdanının sesini dinleyip de bu kanuna destek vermeyen AKP’li milletvekili çıkacak mı? Sayın okurlarım bindik alamete gidiyoruz kıymete. Allah sonumuzu hayır eyleye. İşte iktidarın açılımı böyle bir şeydir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  28 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44