Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


HÜSEYİN AVNİLER

HÜSEYİN AVNİLER


Erdoğan’ın iki tane “Hüseyin Avni”si var. Biri hep Mutlu, diğeri sürekli Coş-kun! 2004 yılında kaybettiğimiz Oğuz Aral’ın “Avanak Avni” karakteri gibi.


Başbakan Erdoğan’a yağ çekecekler diye, durduk yerde başlarını derde sokuyorlar.

Gezi olayları sırasında polisin orantısız güç kullanması sonucu, ölen-gözlerini kaybeden-yaralanan-gözaltında insanlık dışı muameleye maruz kalan tüm gençlerimizin öncelikli sorumlusu, Erdoğan Ailesinin yakını Hüseyin Avni’lerin mutlu olanıdır. İktidar değişikliğinde bu yapılanların tümünün hesabı, yargıda kendisinden tek-tek sorulacaktır. Bu hesap sorma işinden İstanbulluların çok mutlu olacakları kesindir ama kendisinin ne hissedeceğini beraberce göreceğiz.

Diğer Hüseyin Avni, tam bir karikatür gibi- şaka gibi-çizgi film karakteri gibi, Vali benzeri bir adam!
Hiçbir zaman “Devletin Valisi” olamamış biri. 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde, meydanda toplanan vatandaşların tamamı tarafından protesto ediliyor, ortalık “Vali İstifa” sesleriyle inliyor, ama o aracına binerken, vatandaşlardan birini işaret ederek “Alın şu Gavat’ı” diye polislere emir veriyor. (Gavat: Kendi karısını pazarlayan adam)

Vali’ye bakar mısınız? Sinirlerine hâkim olamayan, güvenliğinden sorumlu olduğu vatandaşına en ağır küfürleri edebilen bir zavallı. Devletin polislerini de, mafya tetikçisi konumuna düşüren, kara saçlı-kapkara bıyıklı(!) bir idareci! Söylediğini, sıkışınca inkâr edecek kadar da ödlek-dönek biri.

İçişleri Bakanı da emrindeki Valinin sözlerini “şık bulmadığını” söylemiş!
Sayın Bakan, “Şık bir Gavat” nasıl olur, ben bilmiyorum, lütfen bize anlatır mısınız? “Açığa Almak”, “Görevden Almak” gibi yetkilerinizi hatırlasanız daha şık olmaz mı?

Kuş alayı ile uçarmış. Yönetici de, uyum sağlayacağı kişilerle çalışır.
Bakın Valilere, anlayın Erdoğan’ın özgül ağırlığını!

ÖZGÜL AĞIRLIK

Bülent Arınç “Benim Özgül ağırlığım var, ben sıradan biri değilim. Benim kum torbasına döndürülmemem gerek” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, Bülent Arınç’ın “Özgül Ağırlığı” hakkında ne düşündüğünü henüz anlayamadık.
Eğer Erdoğan’ı biraz olsun tanıyorsam, Arınç’ın “Özgül Ağırlığını” takmaz bile.

Bülent Arınç kendi “Özgül Ağırlığını” bilmek istiyorsa, Başbakan Erdoğan’a şu soruyu sormalıdır;
“Sayın Başbakan, Küçük Mahdumunuzun işleri maşallah çok iyi gidiyor. Bu küçücük sabi, şimdiye kadar sahip olduğu beş gemiye, fiyatı 20 Milyon Dolar olan altıncı bir gemi eklemiş. Siyasette ben sizden çok daha eskiyim, üstelik “Avukatlık” gibi çok önemli bir mesleğim var. Ne benim, ne de ailemin bir tane
sandalı bile yoktur. Bildiğiniz gibi artık emekli olacağım. Bu işin yolunu bana da öğretirseniz, bir tekne alıp, deryaya açılmak isterim. Almak istediğim teknenin boyu, sizin nezdinizdeki “Özgül Ağırlığım” kadar olmalıdır. Ampulün bir hayrını görmedim, himmet edip, beni siz aydınlatır mısınız?..”

İşte bu kadar! Hele bu soruyu, TRT kanalıyla değil de, “Göğüs Çatalı” göründüğü için işten kovulan sunucuyu Anadolu Ajansında işe alıp onunla yapacağı bir söyleşi sırasında sorarsa, Erdoğan’dan mutlaka yanıt alacaktır.
Hem kendisi, hem de bizler böylelikle özgül ağırlığı da, teknenin boyunu da öğrenmiş oluruz. Haydi sor, sor, sor…

Sağlık ve başarı dileklerimle 12 Kasım 2013
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55