Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZUR ADASI TÜRKİYE YE HOŞ GELDİNİZ

HUZUR ADASI TÜRKİYE YE HOŞ GELDİNİZ


Huzur adası Türkiye de bombalar patlamaz. Terör olayları söz konusu değildir. Turistlere karşı taciz olmaz. Tatil için en huzurlu bir ülkedir. Böyle sakin huzurlu bir ülke bulamazsınız. Sayın adalet bakanı Bekir Bozdağ memleketi Yozgat´a bayramlaşmada şöyle diyor. ?79 milyon nüfusuyla gelişen, büyüyen ekonomisiyle, alt yapı üst yapıda elde ettiği başarısıyla Türkiye büyümeye devem ediyor. Yanı başımızdaki yangınlara rağmen işte Suriye 5 yıla yakın iç savaşa, Iraktaki 10 yıldır karışıklığa rağmen. Türkiye huzur adası olma vasfını koruyor ve ekonomisi her geçen gün büyüyor.? Hakikaten böyle bir ülke isek haksızlık yapmıyorum. Ayağa kalkıp alkışlıyorum. Ya biz başka bir ülkede yaşıyoruz. Ya da adalet bakanı Bekir Bozdağ başka bir ülkenin adalet bakanlığını yapıyor. Daha acılarını dahi unutamadığımız. 28 Haziranda İstanbul hava limanına yapılan bombalı saldırıda 44 kişinin hayatın kaybettiği ve 239 kişini yaralandığı bu olay başka bir ülkede mi yaşandı? Diyarbakır, Ankara, Bursa, Mardin ve Şanlıurfa da yaşanan canlı bomba saldırıları Türkiye de olmadı mı? Bu illerin hepsi Türkiye´nin illeri değil mi? Bu kadar olumsuzluğun yaşandığı bir ülke huzur adası ise? Buna söylenecek bir söz kalmıyor. Ancak küçük atta civcivlerde yesin denilir. Huzursuz bir ülke olmak için. Her gün bombaların patlaması yüzlerce ölü, binlerce yaralı olması mı gereklidir? Bu gün Türkiye´nin en büyük ihtiyaç duyduğu huzurdur. Çünkü milletin geleceğinden endişe duyduğu bir dönem yaşanıyor. Milletin can ve mal güvenliğinin kalmadığı böyle bir döneme. Huzurlu bir ülke demek milletle alay etmektir.

Huzurlu bir ülke olabilmek için. Önce adaletin olması gerekir. Huzurlu bir ülke olunması için. Önce Türkiye büyük millet meclisinde huzurun olması gerekir. Meclisinde her gün birbirine hakaretlerin uçuştuğu, küfürlerin yağmur gibi yağdığı, yumrukların konuştuğu bir ülkede huzurdan bahsetmek abes ile iştigal etmektir. Anayasanın ayaklar altına alındığı. Mahkeme kararlarına uyulmadığı bir ülkede huzurdan bahsedilemez. Bir başbakan ?anayasanın ne dediği önemli değil. Bizim ne dediğimiz önemli? diyorsa. Anayasanın ve mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir ülkede huzurdan bahsedilemez. Demokratik bir ülkede demokrasi askıya alındı ise. O ülkede huzur olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Bireylerin özgürlükleri ve kanuni hakları gasp ediliyorsa, milletin menfaatleri korunmuyor ise. Adaletten, özgürlükten bahsedilemez. Bakın bireylerin kanuni hakları nasıl gasp ediliyor. Defalarca yazdım yinede yazmaya devam edeceğim. Şu kaçak elektrik parasından yine bahsedeceğim. Kaçak elektrik parasının alınmasını mahkeme adaletsizliktir diye karar verdi. İktidar ben adaletsizdir falan dinlemem bu parayı alacağım diye bir kanun çıkardı. Vatandaşın menfaatine olan bir kararı kanunla bozdular. Öyle biz bozdular ki? Bu kaçak elektrik parasını istedikleri zaman artırabilecekler. Elektrik tüketicisi bu konu ile mahkemeye dahi gidemeyecek. Bu vatandaşın kanuni bir hakkıdır. Bu hakkını kanunla elinden aldılar. İktidarın görevi vatandaşın menfaatini korumaktır. Mahkeme vatandaşın menfaatine karar vermiş. İktidar vatandaşın menfaatine olan bu kararı bozuyor. Vatandaşın menfaatini elinden alıyor. Bu bir adaletsizliktir. Adaletin olmadığı bir ülkede huzurdan bahsedilebilinir mi?

Bekir Bozdağ alt yapısı ile üst yapısı ile ülke büyümeye devam ediyor. Doğru söylemiş. Bizim gibi alt yapısı ile büyüyen başka bir ülke yoktur. Kanalizasyonlarına bombalar döşenen. Yer altına kablolu patlayıcı sistemi döşenen başka bir ülke yoktur. Alt yapıda o kadar ilerlemiş bir ülkeyiz ki? Şehrin merkezine ve oraya çıkan caddelere dahi patlayıcı düzeneği kurmuş bir ülkeyiz. Böyle bir alt yapı gelişmesi göstermişiz.

Bekir Bozdağ ekonominin büyüdüğünden bahsediyor. Büyüyen ekonomi cari açık vermez. Ekonomi aksine çöküyor. Üretim olmayan yerde büyüme olur mu? Her şeyimizle dışa bağımlı durumdayız. Bankaların dahi sıkıntı içerisinde olduğu iddia ediliyor. Servet barışını neden çıkarıyorlar? Dışarıya kaçırılan paraların ülkeye gelmesini sağlamak için.  Böyle bir para getirene nereden getirdin. Kaç para getirdin diye bir şey sorulmayacak. Kaynağının nereden geldiği sorulmadığı gibi kimsede bilmeyecek. Buna neden ihtiyaç duydular? Dışarıya çıkarılan paraların ülkeye getirilmesi ve kendi yandaşlarının dışarıya kaçırdıkları paraların getirilmesini kolaylaştırmaktır. Bu paraların ekonomiyi canlandırılmasında kullanmak içindir. İktidara geldiklerinde nereden buldun kanunu vardı. Bu kanunu kaldırmışlardı. Şimdi bu kanunu tekrar getiriyorlar. Bunun sebebi ise ekonominin durumunun iyi olmadığının göstergesidir.  Türkiye % 5 büyüme ile Avrupa´nın en yüksek büyüyen ülkesi olmuş. Kimlerin sayesinde biliyor musunuz? Suriyelilerin duaları sayesinde imiş, Allah´ım sen bizim aklımıza sahip olmamızı sağla. Saygılarımla.  

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NEMUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09 ? 07- 2016 Mustafa KOÇAL

   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44