Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZUR VE GÜVEN

HUZUR VE GÜVEN


Ülkede huzur ve güven kalmadı. Tek isteğimiz ülkede huzur ve güvenin sağlanmasıdır. İktidar ülkemiz huzur adasıdır diyor. Amma vatandaş huzur ve güven arıyor. İktidarın referandumda verdiği bir sürü vaatleri vardı. Bunların hiç birisi gerçekleşmedi. Başkanlık gelecek ülke uçacak dediler. Vatandaş huzura kavuşacak dediler. Terör bitecek dediler. Enflasyon düşecek dediler. Bunların hiç birisi gerçekleşmeyince iktidara güven kalmadı. Ayrımcılık aldı başını gidiyor. Her konuda ayrımcılık yapılır hale geldi.

Adalete güven kalmadı. Adaletin olmadığı yerde güven olmaz. İnsanlarda birbirine güven kalmadı. Bir cumhur ittifakı kuruldu. Bu ittifaka dâhil olanlar kendilerini yerli ve milli ilan ettiler. İttifakın dışında kalanlar gayri yerli, gayri milli oldu. Bu ayrımcılığın kendisidir. Kime güveneceğini millet şaşırmış durumda. MHP milletvekillerinden birisi şöyle diyor.  ?Tayyip Erdoğan giderse ülke biter?  ülke tek adamın eline kaldı ise. Vay bu ülkenin haline, böyle bir söylem ülkeyi nereye götüreceği düşünülmüyor?

Bu muhterem kendi ikbalini düşünüyor. Sırtlarını dayamışlar iktidara ülke umurlarında bile değil. Bu kişiye nasıl güven olacak ki? İktidar daha yeni meclisi ikinci kurucu meclis ilan etti. Bu söylem ülkede huzursuzluğa yol açmıştır. Bu ülkenin tek bir kurcu meclisi vardır. Oda Atatürk´ün cumhuriyeti kurduğu ilk meclistir. Cumhuriyetin kaldırılması bu söylemle gerçekleşecek demektir. Bu ülkenin huzurunu bozmaya yeterde artar bile. Atatürk´le uğraşmaları huzursuzluk yaratmakta dadır.

Meclis başkanı 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı için kutlama mesajı yayınlıyor. Atatürk´ten tek kelime ile dahi bahsetmiyor. Bu ülkenin Atatürk´e karşı sevgisi olduğunu bildiği halde Atatürk´ten bahsetmemesi manidardır. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Tek isteğimiz gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruzdur. Bu MHP´li vekilin söylediği Tayyip Erdoğan giderse ülke biter söylemi. Algı oluşturmaktır. Bu ülke tek kişiye teslim edilemez.

Türk milleti buna alışkın değildir. Ve alışması da mümkün değildir. Çünkü bu iktidar milletin manevi değerlerini hiçe saymakta dadır. Demokrasi için. ?Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz? diyenler. Sonra ileri demokrasiden bahsetmeye başladılar. Biz demokrasiyi görmedik ki? İleri demokrasiyi görelim. Şimdi daha fazla demokrasiden bahsediyorlar. Hangi söylemlerine güvenelim.

Eskiden seçimlerde evlere bayanları gönderirlerdi. Broşür dağıtmaları için. Herkesin zillerine basarlardı broşürleri ellerin verirlerdi. Şimdi apartman kapısının tokmağına bir poşet içerisinde asıveriyorlar. Böyle bir broşür elime geçti. Terör bitti diyorlar. Bunu nasıl söylerler? Her hafta 3-4 şehit veriyoruz. Sözüm ona referandumda başkanlık gelecek terör bitecek demişlerdi. Terör bitmediği gibi daha fazla terörle mücadele edildi.

Suriye deki olayları terör olayı saymıyorlar mı? Bu ülkede asayişsizlik tavan yaptı. Cinayetler işleniyor. Soygun olayları ve gaspçılık oluyor. Milletin artık canı burnunda geleceğinden emin değiller. Sokaklarda dilencilerden geçilmiyor. Gaspçılar kol geziyor. İstanbul´a gittik kaşla göz arasında oğlumun telefonunu çaldılar. Bunların sebebi asayişsizliktir.

Biz millet olarak huzur ve güven istiyoruz. Ayrıştırılmak istemiyoruz. Tek millet olmak istiyoruz. İktidar tek milletten bahsediyor. Fakat ayrımcılığı kendisi yapıyor. Bu ülkenin milletinin bir adı vardır. Oda Türk milletidir. Bu millet, benim milletim diye bir millet yoktur. Türk milleti vardır. Kimse bizim karşımıza Türkçülükle gelmesin deniliyorsa Türk milleti yok sayılıyor demektir. Bu ülkede 60 milyon Türk var. Bu söylem bizi huzursuz ediyor. Onun için huzur istiyoruz. Verilen sözler yerine getirilmiyor. Şimdi bağımsız yargıdan bahsediliyor.

Yargı zaten bağımsız olması gerekir. Demek ki yargı bağımsız değilmiş. Milletin istediği de güvenilir yargının olmasıdır. Bu seçimde cumhur ittifakı millete güven vermiyor. Onun için milletin ittifakı millete güven veriyor. Milletin ittifakının söylemleri huzurun teminin sağlanmasına öncelik verileceğini söylüyorlar. Yargının bağımsız olacağının garantisini veriyorlar. Milletin ittifakı vatandaşın güvenini almıştır. Hayırlı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE   21- 05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44