Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZURLU YAŞAMAYI UNUTTUK

HUZURLU YAŞAMAYI UNUTTUK


Yeni yılda huzurlu yaşamayı hayal ediyorduk. Fakat yine huzursuz yaşamaya devam edeceğiz. İktidar biz milletimizin istediklerini yapıyoruz diyor. Millet huzurlu bir yaşam istiyor. Huzurlu bir yaşamı verebiliyor musunuz? Ülkede gerilim hat safhada iken nasıl huzurlu bir yaşam olabilir? Şu son çıkarılan KHK ye iktidardan ve onun ortağın olan Devlet Bahçeliden başkan candan isteyen yok.

Referandumda iktidara destek veren parti bile bu KHK ye karşı çıkıyor. Millet karşı çıkıyor. Bu kadar bu KHK ye karşı çıkan var. Eski cumhurbaşkanı dahi karşı çıkıyor. İktidar dediğim dedik. Çaldığım düdük diyor. Ortamı germeye çalışıyorlar. Benim bildiğim ortamı germeye çalışan muhalefet olur. Fakat tam tersine iktidar ortamı germeye çalışıyor. Madem milletin istediğini yapıyoruz diyorsanız? O zaman bu KHK´yi geri çekin. İktidar ancak kendi yandaşlarının dediğini yapıyor. Bu milletin yarıdan fazlası yaptıklarınıza karşı çıkıyor.

Öyle ayrımcılık yapılıyor ki? Öyle nifak tohumu ekiliyor ki? Bu ayrımcılığın ve nifak tohumunun getireceği gerginlik ülkeyi iç savaşa doğru sürükler. Allah korusun o zaman içerisinden çıkılamayacak olaylar olur. Bu günlerde ortamı geren çıkarılan KHK´dir. Bu yetmiyormuş gibi? Birde referandumda yaptıklarının aynisini yapmaya başladılar. Referandumda ne demişlerdi? Hayır diyenler terör örgütü ve FETÖ örgütü ile işbirliği yapıyorlar. Hatta şunu bile söylediler. Teröristtirler bile dediler. Birde dinci geçinenler çıkıyor ortaya. Bunlarda saf ve temiz kalpli Müslümanları etkilemek için. Beyanat veriyorlar.

Kuran yetersiz kaldığı için. Referandum yapılıyormuş. Onun için evet demeliyiz diyerek o Müslümanları yönlendiriyorlar. Referandumda hayır diyenlere ağır ithamlarda bulundular. Şimdi bu çıkarılan KHK deki maddeye karşı çıkanlar için. Terör örgütü ve FETÖ´cülerin söylediklerini söylüyorlar. Şimdi bu KHK´ye karşı çıkanlar yine oldu mu? Terörist ve FETÖ´cü yetti artık bu şekilde itham edilmekten bıktık usandık. Bunlarla itham edilmek onurumuza dokunuyor.

Var mı Müslümanlıkta böyle insanları asılsız şeylerle itham etmek? İktidarın itham ettiği yetmiyor. Birde iktidarın baş destekçisi Devlet Bahçelide ?bu KHK ye karşı çıkanlar FETÖ nün kurşun askerleridir? diyor. Daha önce bir gurup toplantısında ? şehitler köprüsünde teslim olan askerleri kemerlerle demir çubuklarla linç edenler bulunmalı. Darbeciler ile birlikte cezalandırmalıdır? diyen Bahçeli. Şimdi karşı çıkanlar FETÖ´ nün kurşun askerleridir diyor. Böyle yanar söner bir siyaset olmaz. Artık bu günlerde Devlet Bahçeli tam bir AKP´li oldu. Sosyal medyada gördüm Rabia işareti yapıyordu. Artık KHK yürürlüğe girecek. Çünkü cumhurbaşkanın kararı verdi.

Gergilik yaşanan bir yılı geride bıraktık. Yene yıl için ümitlerimiz vardı. Gerginliği düşürürlerde huzurlu bir sene geçiririz diye Hayaller kuruyorduk. Ne gezer? Yeni yılın arifesinde ortamı yine gerdiler. Siyaseten ortam geriliyor. Ekonomi yönden geriliyor. İstanbul da köprü ve otoyollara dolar kuruna göre zam yapılacağını söylediler. Elektriğe 8,8 zam ocak ayının birinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Asgari ücrete 14, 2 zam yapıldı. Çalışma bakanın enflasyonun üzerinde bir zam yaptık dedi. Yaptıkları 14,2 zammın elektriğe yapılan zam ile 8,8´zini geri aldılar. Pekiyi memur ve emekliye yaptıkları zam enflasyonun altında kaldı. Bu ay elektrik faturaları gelmedi. Neden acaba? İşte bu 8,8 zam yapılacağını biliyorlardı. Onun için elektrik faturaları gelmedi. Salı veya Çarşamba gününden itibaren faturalar gelmeye başlar. Geçen ay enflasyon 12,9 çıkmıştı. Bu ay yine yüksek çıkması gerekir. Çünkü piyasanın durumu onu gösteriyor.

Geçen ay 3 TL olan bir madde bu ay 5 TL olarak satıldı. Bu ne demektir Aralık ayı enflasyonunun yüksek çıkacağıdır. Göreceksiniz kitabına uyduracaklar. Aralık ayı enflasyonunun düşük gösterecekler. Bu hafta içerisinde zamlar yağmur gibi gelecek. Çünkü basından öğrendiğim kadarı ile çay kuru teminat gösterip Çin den borç istenmiş. Çin kabul etmemiş. 

Siyasi sıkıntılar, ekonomi sıkıntılar terör ve Suriye işleri yüzünden bu yeni seneyi de huzursuz geçireceğiz. Birde Türkiye huzur adası demezler mi? Ya biz huzurun ne demek olduğunu bilmiyoruz. Demek ki yaşadıklarımız huzurlu yaşammış. Ülke olarak huzurlu yaşama hasret çekeceğiz. Yeni senede de ümitlerimiz söndü. Allah huzurlu günler görmeyi nasip etsin.

Ülkede bir üst tabaka var. İktidar onların huzurlu yaşamını gördüğü için herkesi huzurlu zannediyor. Erken seçim olacak dedim yinede diyorum. Çünkü iktidar kendisini 15 Temmuz için seçime hazırlıyor. Herkes şimdiden kendisini hazırlasın. Ya huzurlu yaşamı seçeceğiz. Ya da huzursuzluğa boyun eğeceğiz. Saygılarımla.

Yeni yılınız kutlu olsun sağlıklı mutlu nice yıllar diliyorum.   

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                             30- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44