Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HUZURU ÇOK ÖZLEDİK

HUZURU ÇOK ÖZLEDİK


Elimizdeki huzurun kıymetini bilemedik. Huzur bundan dolayı bizi terk etti. Nereye gittiği de belli değil. Şimdi huzuru çok özledik. Amma bir türlü gelmiyor. Şimdi huzurun geri gelmesi için. Ellerimizi açtık dua ediyoruz. Belki huzur bize sürpriz yapıp habersiz gelir. Bir sabah bir bakıyoruz. Huzur ansızın çıkmış gelmiş. Terör silah bırakmış. Militanlar silahlarını devlete teslim etmiş. Sokaktan somurtan kalmamış. Herkes el ele tutuşmuş birbirine sarılıyor. Herkes etrafına gülücükler saçıyor. Herkes tanısın tanımasın birbiri ile selamlaşıyor, tokalaşıp öpüşüyor. Oh be huzur iyi ki geri geldin. Trafik canavarları insafa gelmiş. Vurup kaçtığı kişilerden özür diliyor. Dolandırıcılar insafa gelmiş. Dolandırdığı kişilerden özür diliyor. Dolandırdığı paraları geri veriyor. Tecavüzcüler ve tacizciler herkesten özür diliyor. Kadın katilleri insafa gelmiş. Tövbe ediyor. Seçmen bundan sonra oyumu satmayacağım. Ülkenin ve çocuklarımın geleceğini düşünerek oyunu kullanmaya karar vermiş. Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olanlar. Ellerinde Atatürk posterleri ile sokaklara çıkmış. Biz bu ülkenin menfaati için el ele geldik diye sloganlar atıyor. Hırsızlar dolandırıcılar insafa gelmiş. Milletten özür diliyor. Bir daha yapmayacağına namusu üzerine söz veriyor. Esnaf dükkânının kapısını kilitlemeden bırakıp gider hale gelmiş. Oh be huzur ne iyi etinde geldin. Küsler barışmış el ele kol kola sokaklarda dolaşıyor. İspiyoncular ispiyonculuğu bırakmış. Artık şu kişi şundan diye ihbar mektubu göndermiyor. Ve bu ihbar üzerine kimse gözaltına alınmıyor. Huzur ile demokrasi kol kola geri gelmiş. Sesini duyurmak için sokağa çıkanlar polis tarafından korunuyor. Göstericiler rahat rahat konuşabiliyor. Polis müdahale etmiyor. Bilakis gösteri yapanları koruyor. Hoş geldin demokrasi hoş geldin huzur. Sizi çok amma çok özlemiştik. Artık bizde bu huzurun ve demokrasinin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bakın bir biri ile devamlı kavga eden partiler kol kola oldular. Ne güzelmiş bu demokrasi biz kıymetini bilememişiz. Bundan sonra demokrasinin ve huzurun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Huzuru çok özledik. Allah ülkemize huzurlu günler görmeyi nasip etsin. Artık aklımızı başımıza alıp düşünmeliyiz. Dini kullanan cemaatin başımıza neler açtığını iyi irdelemeliyiz. Şu olaylar bir Müslüman´ın yapacağı işler değil. Müslümanlık da aç gözlülük tamahkârlık yoktur. Hep benim olsun başkanın olmasın demek yoktur. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Bu bir mevki, makam ve para hırsından kaynaklanan olaylardır. Sahip olduğu ile yetinmeyip devamlı daha fazlasını sahip olmayı hedefleme neticesinde işte böyle olaylar yaşanabiliniyor. Allah kimseyi az verip arattırmasın. Çok verip azdırmasın. Rahat bir şekilde hayatını sürdürebileceği kadarını versin.

Bu günlerde provokatörlere dikkat edilmelidir. Polise bir yeden ateş açarak ortamı germeye çalışan terör örgütü mensupları olabilir. Bu ortam terör örgütlerinin arayıp da bulamadığı ortamdır. İhbar mektuplarına dikkat edilmelidir. Bu olayı Ergenekon ve balyoz davalarında yaşadık. İsimsiz imzasız ihbar mektupları yüzünde senelerce hapiste kalanların olduğunu unutmayalım. Şu kişi FETÖ örgütünden diye ihbar mektupları gelebilir. Bunun aslı araştırmadan masum kişilerin canı yanmasın. Çünkü bunları yaşamış bir ülkeyiz. Masum kişilerin yanmasına meydan verilmemelidir. Bunu bir bilgiye dayanarak söylüyorum.

15 Temmuzda meydana gelen olayın faturasını acı ödedik. Bu orduya karşı yapılmış bir kalkışmadır. Kesinlikler darbe değildir. İktidara karşı yapılmış bir girişim değildir. Kalkışmanın tek bir amacı vardır. Önce orduda yönetimi ele geçirmektir. Genelkurmay başkanının ve kuvvet komutanlarının rehin alınması bunun göstergesidir. Talat aydemirin iki defa harp okulu talebeleri ile yaptığı olay ne ise. Bu olayda odur. Ben iki darbe iki Talat aydemirin olayını yaşamış. Birde muhtıra olayını yaşamış bir kişiyim. Bu olaylar çok olaya gebedir. Talat aydemirin yaptığı birinci olayda, Ankara mürtet hava üstünde görevli idim. Altın dağ mahallesinde oturuyordum. Uçakların Ankara üzerinde alçak uçuş yapması ile hemen birliğime gitmek için. Caddeye çıktım. Bir askeri pikap geçiyordu. Durdurdum arabaya bindim. Ulusa geldim. Asker yolu kesmiş. Vatandaşı geçirmiyor. Askerin biraz ilerisinde harp okulu talebeleri ellerinde silahla duruyor. Ben resmi olduğum için. Askerin yanına gittim. Askerin ilk sorduğu hangi taraftansın oldu. Burada vereceğin cevap kendimi yaka bilir. Sen ne diyorsun? Oğlum dedim. Ordu nerede ise oradayım dedim. Tamam, komutanım geç dedi. Arak sokaklardan eski hava kuvvetleri komutanlığa geldi. Orada birçok rütbeli kişiler bekliyor. Sonra bir binbaşı geldi. Şimdi araba geliyor. Sizi birliklerinize bırakacak dedi. Arkasında bir otobüs geldi. Hadi binin dedi binbaşı. Arabaya bindik ayni birlikte çalıştığımız benden kıdemli olan birisi ile bir yere oturduk. Mürtet´e de gidecek bizden başka kimse yok. Binbaşı bu araba sizleri birliklerinize bırakacak dedi. Ben bu işten şüphelendim. Çünkü 12 hava ulaştırma üssünden  olanlar var. Ahlâtlı bel radar merkezinden olanlar var. İkmal merkezinden olanlar var. Birbirin 180 derece ters olan yerler var. Birlikte olduğuz kişiye ağabey ben iniyorum. Haydi, inelim dedim. O inmedi! Ben indim sonra bir araba denk geldi. Ben birliğime gitti. Ertesi gün o ağabeyimiz beni arıyor. Meğer o arabadakileri doğru harp okuluna götürmüşler. Yemekhaneye tıkmışlar yemekhane dolu imiş. Silah olan talebeler. Şimdi emri gelecek hepinizi öldüreceğiz diye bunları tehdit ettiğini anlattı. Seninle inmediğime pişman oldum dedi. Demek istediğim böyle olaylar çok işe gebedir. Huzuru çok özlediğimiz şu günlerde. Ülkemizin huzura kavuşmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21- 07 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44