Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İADE-İ İTİBAR

İADE-İ İTİBAR


Ergenekon davalarından yargılanan., çeşitli cezalar verilen, ordudan ihraç edilen. 20 general ve amirale iade-i itibar yapıldı. Orduda tekrar önemli görevlere getirildiler. Bunun anlamı Ergenekon davalarına müdahil olan, davaların savcısıyım diyen. Bu davalar için gizli tanık bulan iktidarın pişmanlık belgesidir. O davaları bir hatırlayalım. Davayı açan cemaatin adamı olan savcı Zekeriya Öz idi. Bu savcı devletin milli ordusuna dava açmıştı.

İktidarın ne yapması gerekiyordu? Bu savcıya sen ne yapıyorsun? Demesi gerekmez miydi?  İktidar ne yaptı? Savcıyı kahraman ilan etti. Dönemin başbakanı altındaki zırhlı aracı savcıya tahsis ederek savcıyı mükâfatlandırdı.  Mükâfatlandırmakla kalmadı. Mahkemeye müdahil oldu. PKK´lıların itirafçı olanlarını gizli tanık yaptırdı. Ben bu mahkemenin savcısıyım dediler. Sanıklar hakkında olumlu davranan hâkimler görevden alındı. Sanıklar hakkında olumsuz davranacak hâkimler atandı. Savcıyı haklı çıkaracak beyanlarda bulundular.

Ülke bağırsaklarını temizliyor dediler. Hüseyin Çelik ordu içersindeki karuzatları (pislik) temizliyor dedi. Bu davalar esnasında Kozmik odaya girildi. Kozmik odadaki gizli belgeler. Cemaatin eline geçti. Bir nevi bu general ve amirallere zulüm edildi. Çocukları ile bile görüştürülmedi. Bazıları guruna yediremedi intihar etti. Bazıları kanser oldu. Ergenekon´un kasası dedikleri kişi vefat etti. Cenazesini belediye kaldırdı. Onurları ile gururları ile oynandı. Bazıları çocukları bilmesin diye dış görevde denildi. Aileler perişan oldu. Hem manen hem madden yıprandılar. Çünkü vatan haini olmakla suçlandılar.

Şimdi bu kadar acı çekenlere İade-i itibar yapılarak göreve çağırdılar ve önemli mevkilerde göreve atandılar. Bunları çektiği acıların hesabını kim verecek. Bunlar bu kadar acıyı unutup haklarını helale edecekler mi? Hiç zannetmiyorum. Her şey unutulur fakat haksız yere hapiste yatmak acıların en büyüğünü çekmek unutulmaz. Başta söylediğim gibi şayet o savcıya sen ne yapıyorsun deselerdi. Yaşadığımız 15 Temmuz olayını yaşamazdık. O hapiste geçen günlerini geri verebilecek misiniz? Nerede o kahraman ilan ettiğiniz savcı?

Savcının heykeli dikilmeli diyenler. Şimdi neredeler? Hiç mi vicdanları sızlamıyor? Ülkeyi meddi ve manevi zarara uğratanlar şimdi neredeler? Bu generaller yağlı kazığa oturtulmalı diyen. Akademisyen bozuntuları nerede?  Bu davalar yüzünden ordu yıpratıldı. Dünyada sayılı orduların içerisin de idi. Pakistan pilotlarını eğitim için bize gönderirdi. İki üç pilot gelirdi. Gerekli eğitimi aldıktan sonra onlar gider. Yerine başka ekip gelirdi. NATO ülkeleri arasında yapılan atış müsabakalarında bizim pilotlar şampiyon olurdu.

FETÖ olayından sonra Pakistan´dan bizim pilotları eğitmek için pilot istendiğini duyduğumda çok üzülmüştüm. Ordunun bu duruma gelmesinin sebebi Ergenekon davalarıdır. Bu davalar başladığı zaman isimsiz imzasız ihbar mektupları yağmur gibi yağıyordu. Bu ihbar mektupları yüzünden çok kişi tutuklandı. Orduda bu ihbar mektupları yüzünde mecburi hizmetini bitirenlerin çoğu ordudan istifa etti. Emekliliği gelenler emekliye ayrıldı. Ordu bu kadar sıkıntılı günler yaşadı. Bunları yaşayanlardan bir nevi özür dilenme gibi bir şey yapıldı. O sürecin geçtiği günler unutulmayacaktır. O günler tarihteki yerini almıştır.

O günleri ne yaşayanlar unutur. Nede bizim gibi o günlere tanık olanlar unutur. Ordu içerisinde birlik beraberlik bozuldu. Sevgi saygı kalmadı. Ayni yerde görev yapanlar birbiri ile konuşmaz duruma geldiler. Bizim zamanımızda siviller ile kaynaşma vardı. Bu olaylardan sonra sivillerle kaynaşmada bitirildi. Allah ordumuza zeval vermesin. Ordu güçlü olursa devlette güçlü olur. İade-i itibar yapılmakla tarih değiştirilemez. Çünkü o acı günler bizlerin içerisinde kanayan bir yara gibi kalacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-08-2018 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44