Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İÇTE VE DIŞTA DOSTLUK KURALACAK

İÇTE VE DIŞTA DOSTLUK KURALACAK


Bu nasıl bir politikadır anlamak mümkün değil. Çevir gaz yanması hesabı gibi. Şöyle biraz gerilere doğru gidelim. Davutoğlu nasıl yola çıkmıştı? Komşularımızla sıfır sorun politikası ile yola çıkmadı mı? Bu politika ile komşularımızın hemen hemen hepsi ile sorunlu hale geldik mi? Bir tek PKK ile sorun yaşamadık. Oda barış süreci diye bir süreç başlattılar. PKK´yı koruma altına aldılar. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisini alındı. Ordu kışladan dışarı çıkarılmadı. Polis karakoldan dışarı çıkarılmıyor. Valilere PKK´ya operasyon yaptırmayın emri verildi. Oh ne ala şehit cenazeleri gelmiyor. Analar ağlamıyor. İşte böylelikle PKK ile sorun yaşamıyoruz. Türkiye kuzey Irak´a kaçan PKK´lıları Barzani´den istenmişti. Barzani ?bırakın bir PKK militanını vermeyi. Türkiye ye bir Kürt kedisini bile vermem? dedi. Hatta dönemin başbakanı ?Barzani bizim muhatabımız değil? dedi. İşte bu barış sürecinde aramızı düzelttiğimiz tek kişi Barzani olmuştur. Her şey güllük gülistanlık deyip, yatılar kulaklarının üzerine. Ne olayları gördüler. Ne olayları duydular. Ordu operasyon yapmak için valilere müracaat ediyor. Size bir saldırı olursa kendinizi savunun. Onun haricinde hiçbir eylem içerisinde olmayın cevabı alıyor. Bu arada PKK terör örgütleri listesinden çıkarıldı. Sonradan milli güvenlik kurulu toplantısında PKK terör örgüt listesine alındı ise ondan haberim yok. Belki alınıp da açıklamadılarsa onu bilmem. İşte böyle bir dönemde PKK kırsalı ele geçirdiği gibi. Şehirleri de cephanelik durumuna getirdi. Bulardan haberdar edilen barış sürecinden sorumlu bakan Beşir Atalay. ?Her şeyden haberimiz var. Merek edilecek bir durum yok? diye cevap veriyor. Bu cevaba göre iktidarın oralarda olan bitenden haberi olduğunu gösteriyor. Bu durum 7 Haziran seçimleri öncesine kadar devam etti. Seçimlerden önce cumhurbaşkanı ?Dolmabahçe mutabakatını ben tanımıyorum dedi.? Aradan biraz zaman geçtikten sonra ?barış sürecini buzdolabına kaldırdık? dedi. Artık örgütle ipler koptu. O gün bugün PKK eylemleri devam ediyor. 600´zün üzerinde şehit verdik. Ahmet Davutoğlu dönemine komşularımızla sıfır sorun politikası ile başladık. IŞİD ve PYD olayı yaşadık. Güney sınırımızda iki terör devleti ile komşu olduk. Dünyada itibarımız kalmadı. Yabancı ülkeler bizi terör örgütü ihraç ediyorlar gibi sözlerle aşağılama gayreti içersine girdiler. Ahmet Davutoğlu dönemi böyle kapanmış oldu. Komşularımızla sıfır sorundan, bu günkü komşularımızla sorunlu duruma gelmiş olduk.

Şimdi Binali yıldırım dönemi başladı. Herkesle dost olacağız dönemi başladı. Hem de içte ve dışta herkesle dostlukları kuracağız dönemini başlattı. Haydi, hayırlısı diyelim. Önce barış süreci dedi. İki ülke ile barıştık. Şimdi dostluk kurmaya çalışıyoruz. Dost olmamamızı gerektiren bir durum yok diyor. İyide bu ülkelerle düşman olmamızı gerektiren durum mu vardı? Mesela Mısır, Libya Suriye ile düşman olmamızı gerektiren durum var mıydı? Düşmanlığı yaratan iktidar kendisi değil miydi? Bunların tek bir sebebi vardı. Orta doğunun lideri olmaktı. Ülkelerin iktidarları yok edilerek lider olunmaz ki? İyi ilişkiler liderlik getirir. Bizim sıkıntılı günlerimizde yardım eden bir Libya vardı. Libya kendisine yapılanları anladı. Şimdi bizi onlar düşman ilan ettiler. Bavullarla gönderilen paracıklarda buhar oludu gitti. Şimdi burada hata kimde? İktidar da değil mi? Hem dost bir ülkeyi kaybettik. Hem de bavullarla giden paralardan olduk. Bu paraların hesabını kim verecek. Yazık değil mi? Bu milletin paralarını har bulup harman savurur gibi savurmak. Dostluk kurmak başkadır. Barışmak başkadır. İsrail ile aramızı düzelttik. Dostluğun kurulması için. Anlaşma imzalandı. Pekiyi bu anlaşma kuralları uygulanmazsa dostluk bitecek mi? Bu anlaşma kurallarına uyulmadığı iddia ediliyor. O ne olacak. Rusya´dan özür dilendi. Daha önce Rusya özü dilesinler dediğinde. Ne özrü denilmişti. Rusya ile aramızı kim bozdu? Biz kendimiz bilerek Rus uçağını düşürmedik mi? Sonra iki pilot için bizimle aralarını bozdular demedik mi? Rusya bir özür karşılığında bize olan husumetinde vazgeçti. İsrail gibi anlaşma imzalamadı. Yine de Rusya ile ilişkilerimizde dikkatli olmalıyız. Aramız düzeldi diye dikkatsizlik yapmamak gerekir. Rusya o uçak düşürme olayının intikamını bizden mutlaka alacaktır. Mısıra sırf Müslüman kardeşler yüzünden düşman olduk. Sebep ırkçılığa dayandırıldı.  Suriye ile dostluk nasıl kurulacak. Esat´ı iktidardan göndermek için. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Şam da Cuma namazı kılacağız diyen iktidar değil miydi? Esat düşmanlığı yüzünden terör örgütlerinin kurduğu devletlerle sınır komşusu olmadık mı? Suriyelilerin ne dediğini biliyor musunuz? Bizi topraklarımızdan çıkaran Türk hükümeti oldu. Tabi bize bakacaklar diyor. Türkiye de yaşamalarına rağmen Türkiye´yi suçluyorlar. Bu durumda Suriye ile nasıl dostluk kurulacak. İçerde de dostluk kuracağız sözünden. Neyin kast edildiği muallâkta dadır. Bundan kasıt PKK ile mi dostluk kurulacak. Bunu bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 07- 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44