Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İFTAR YEMEKLERİ

İFTAR YEMEKLERİ


Ramazanda iftar yemeği vermek gelenektendir. Fakirlere oruç açtırmak sevaptır. Ülkemizde bir çorba ile iftar yapanlar varken. Gösterişli şatafatı iftar yemeği vermek ne derce doğrudur. Artık iftar yemeklerinin yerini gösteriş aldı. İftar yemekleri gayesinde uzaklaştırıldı. İftar yemekleri kullanılarak propaganda yapılıyor. Ayni zamanda bu iftar yemeklerinde din kullanılarak siyaset yapılır hale geldi. Bütün üst düzey yöneticiler davet ile iftar yemeğine çağrılıyor.

Meclis başkanı 2 bin kişilik iftar yemeği veriyor. Kimler bu iftara davet ediliyor. Milletvekilleri, bürokratlar, üst düzey yöneticiler, AKP´ye yakın iş adamları davet ediliyor. Cumhurbaşkanı iftar veriyor. AKP milletvekillerini iftara davet ediyor. Muhalefetten kimse davet edilmiyor. Bu iftar yemeği siyasete dönüşmüş olmuyor mu? Ve iftar yemeğinde siyasi konuşmalar yapılıyor. Böylelikler iftar yemeği kullanılarak siyaset yapılmış oluyor. İslamiyet´in 5 şartından olan oruç ibadeti siyasete alet ediliyor.

İslamiyet iftar yemeğinin nasıl verileceğini belirlemiştir. Geçim sıkıntısı çekenlere iftar yemeğinin verilmesini uygun görmüştür. İslamiyet´e hizmet edenler yeri gelmiş bir hurma ile oruç açmışlar. Açık söylüyorum bu gün verilen iftar yemekleri israftır. 2 bin kişiye verilen iftar yemeğinin artıkları ile yani çöpe atılanlar ile 5 bin fakir 30 gün hem sahurunu hem de iftarını yapar. Bu iftar yemeklerinin paralarını kim veriyorsa o kişi ödemelidir. Milletin parası ile iftar verip hava atmasınlar. Bu paralarla ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği vermiş olsalardı. Helal olsun derdim. Devletin parası ile verdikleri için hakkımı helal etmiyorum.

İftar yemeklerinin siyasete alet edilmesini tasvip etmiyorum. Verilen bu iftar yemeklerine bir tek fakir çağırdılar mı merak ediyorum? Bazı yerlerde iftar yemeği veriliyor. Buralarda herkes gidip iftar ediyor. Bu olay su istimal ediliyor. İhtiyacı olmayanlar oralara gidip iftar ediyor. İhtiyaç sahipleri gidemiyor. Hâlbuki muhtarlardan ihtiyaç sahibi olanların listeleri alınır onlar davet edilir ise daha isabetli iş yapılmış olunur. Hem de iftar yemeği yerini bulmuş olur. Ben hiçbir zaman böyle yere gidip de yemek yemem. Yersem fakirlerin hakkına tecavüz etmiş olurum. Cumhurbaşkanının, meclis başkanının, başbakanın ve bazı kuruluşların vermiş olduğu iftar yemeklerinin. Masrafı ile 10 bin fakir bir ay ramazanı rahat geçirir. Şayet böyle yapmış olsalar o fakirlerin dualarına mahzar olurlar. Bu verilen iftar yemeklerinde fakirlerin gözü vardır. Gözlü olan bir şeyinde sevabı olmaz. İktidar iftar yemeklerine binlerce para harcıyor. Ondan sonrada kaçak elektrik parasını vatandaştan alıyor. Hem de mahkemenin bu kaçak elektrik parasının alınmasının adaletsiz olduğunu söylemesine rağmen iktidar kanun çıkarıyor mahkeme kararını bozuyor. Ben adalet falan dinlemem ben bu parayı alırım diyor.

Vatandaşın menfaatini korumak iktidarı görevi olmasına rağmen, vatandaşın menfaatini korumuyor. Yargının kararına uymadığı gibi birde yargının kararını kanunla bozuyor. Ondan sonrada devletin parası ile iftar veriyorlar. Bunda bir terslik yok mu? Size göre! Buna bu ne lahana turşusu. Bu ne feriz derler. Söylediklerimiz toparlayacak olursak. İftar yemekleri kullanılarak siyaset yapılıyor. İsrafın daniskası yapılıyor. İftar yemekleri amacından saptırılıyor. İftara fakirlerin gitmesi gerekirken, Zenginler iftara çağrılıyor. İftar yemekleri menfaate dönüştürülüyor. Çünkü siyaset yapılıyor. İktidarı hiçbir şeyi adaletli yapmadığı artık ayan beyan ortadadır. Yaptıkları her şey menfaate dayanıyor.

Artık iktidarın şiddete dayalı davranışlar vazgeçmesi gerekiyor. Bolu il milli eğitim müdürü Yusuf Cengiz onuncu yıl marşının çalınmasını yasaklıyor. Bolu da bu olayı protesto etmek için toplana vatandaşlara şu ramazan günde şiddet uygulanıyor. Millet biber gazı ile perişan ediliyor. Ben buradan bir hatırlatma yapacağım. AKP iktidarından önce her Cuma İstanbul da türban gösterileri yapılıyordu. Bir defa olsun polis müdahale etimi? Etmedi! AKP döneminde ne protestosu olursa olsun polis müdahale ediyor. Dış ülkelerde protesto edenler polis tarafından korunuyor. Bizde ise protesto edenler polis müdahalesine maruz kalıyor. PKK´yı telin etmek için yürüyüş yapanlar dahi polis müdahalesi ile karşılaştılar. Bir defa olsun gösteri yapanlara müdahale etmeyin bakalım ne olacak? Protestolar demokratik bir haktır. Buna bile izin verilmiyor. Bu da ortamın gerilmesine sebep oluyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21 ? 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44