Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İFTAR YEMEKLERİ

İFTAR YEMEKLERİ


İftar yemekleri amacından saptırılıyor. İftar yemekleri de siyasete alet ediliyor. İftar yemeği sofrasında çorbadan başka bir şeyi olmayanlara verilirse amacına uygun olur. Devletin parası ile verilen iftarın hiçbir sevabı olmaz. Gerçi bunu Allahtan başka bilende olmaz. Belki ben yanlış düşünüyor olabilirim. Fakat şöyle bir mukayese ettiğimizde hangisini doğru olduğunu her halde buluruz. Başbakan Binali Yıldırım sanayici ve iş adamlarına iftar yemeği verdi.

İftar yemeği yendikten sonra aldı eline mikrofonu bir saat yakın konuştu. Başkanlık sisteminden bahsetti. Artık ülkenin bölünmesi gündemden kalmıştır. Çünkü her bölgede % 51 oy alınması gerekiyor. Limanların yapılmasından bahsetti. Döndü dolaştı zeytinliklere getirdi. Kamu için önemli olan tesistir. Tesis mi önemli zeytin ağacı mı önemli diye. İş adamalarına ve sanayicilere sordu. Sonra iş adamlarına ve sanayicilere sitem etti. Sizin bizim bu projemize destek vermenizi beklerdim. Fakat sizden hiç ses çıkmadı dedi. İş adamları ve sanayiciler bunun üzerine alkışla destek verdiklerini belirttiler. Bu iftar yemeğinin amacı hakikaten iftar yemeğimi olarak mı düzenlenmiş? Yoksa sunulan projeye destek sağlamak için mi düzenlenmiş?

Bana sorarsanız iftar yemeği amacına uygun olmamıştır. İş adamalarının ve sanayicilerin fakir fukaraya iftar yemeği vermesi gerekirken onlara iftar yemeği veriliyor. Bu iftar yemeğine mahallerden fakirler toplanıp getirilseydi. Daha çok makbule geçmez miydi? O fakirlerin mideleri bir akşamlık bayram etseydi. Sizce hangisi makbul olurdu? Fakir fukaranın doyurulması daha makbul olmaz mıydı? İftar yemeğinin amacı da bu değil midir? Başbakanın verdiği bu iftar yemeği buram buram siyaset kokuyor. İftar yemekleri de böylelikler siyasete alet edilmiş olmuyor mu? İftar yemeğinin amacı fakirleri doyurmaktır.

İftar sofrasında zeytinliklerin imara açılmasının konuşulması sanayicilerden ve iş adamlarında destek istemenin yeri olmadığı kanaatindeyim. Her olay kendi platformunda değerlendirilmelidir.   İftar yemekleri kalburüstü kişilerden ziyade daha düşük tabakada olanlara verilmelidir. Kalburüstü olanlar canının istediği her şeyi alabilir. Fakat alt tabakada olanlar canının istediğini alamaz. Ekmek bir lira pide iki lira fırından bir ekmek alanlara bakın. Birde pide alanlara bakın. Gönlü pide almaktan yana fakat pide almaya cebi izin vermiyor.

Cumhurbaşkanı da sanatçılara, şarkıcılara, türkücülere iftar yemeği verdi. Cumhurbaşkanı da bu iftar yemeğinde Katar, iç ve dış siyasetten bahsetti. Muhalefete çatmayı da ihmal etmedi. Merak ediyorum bu iftar yemeği veriliyor da. Bunun masrafı hangi fondan ödeniyor. Devlet bütçesinden ödeniyor ise. O parada tüyü bitmemiş yetimlerinde hakkı var. Başbakan ve cumhurbaşkanı kendilerine ayrılan bütçeden ödüyorlar ise ondana milletin hakkı var demektir. Bu iftar yemeklerinde ki israf ile fakirlerin bir aylık geçimlerine yeterde artar bile. Bu iftar yemekleri bir yede hayırdır. Hayır, kimlere verilir? Düşkünlere değil mi?

Sanayicilere, iş adamlarına, sanatçılara, türkücülere, şarkıcılara hayır caiz midir? Maalesef bunlara hayır vermek caiz değildir. O zaman bunlara verilen iftar yemekleri amacına ulaşmamış olur. Bu konuyu yeterince irdeledik. Birazda güncel olaylara değinelim. Terör aldı başını gidiyor. Hemen hemen her gün şehitler geliyor. Şu mübarek günlerde canımız yanıyor. Hani başkanlık sistemi gelecek terör bitecekti. Türkiye uçacaktı ne oldu? Türkiye uçmadığı gibi geri gidiyor. Fakat 2017 senesinin ilk 6 ayında büyüme 5 olmuş. Cari açık olan bir ülkede nasıl büyüme yükselir. Bunda bir yanlışlık olmalı. Piyasalar hiç de memnun gözükmüyor.

Büyüyen bir ülkede sanayicinin, üreticinin yüzü güler. Fakat yüzü gülen yok. Nasıl büyüme ise. İçişleri bakanı Ocak ayında Mart ayının sonuna kadar terör bitecek demişti. Nerede ise üç ay geçti. Terörün bitmesini bırakın. Terör tırmandı. Referandumda verilen vaatlerin hiç birisi gündeme gelmedi. Gelmediği gibi yeni sorular ortaya çıktı. Türkiye de hiçbir şey amacına uygun yapılmıyor. Sosyal medyada bir video dolaşıyor. Bir din adamı öyle şeyler söylüyor ki insanın kanını donduracak. ?Kemalistler ve laikler Müslüman topraklarını işkâl etti. Laiklere ve Kemalistlere sesleniyorum. Yönetimi bize verin. İslam devletini kimse engelleyemez? diyor. Türkiye´nin geldiği noktaya bakın. Bizi ülkemizden nerede ise kovacaklar. Allah sonumuzu hayır etsin.  Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 06- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44