Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İHALE CHP DE KALDI

İHALE CHP DE KALDI


Emekli amirallerin yayınladığı bildirinin ihalesi CHP de kaldı. Emekli amiraller bir bildiri yayınlıyor. Daha ne olduğu belli olmadan. Amirallerin isimlerine bakılıyor. Hemen CHP ile ilgisi olup olmadığına bakılıyor. Bir amiralin CHP üyesi olduğu ortaya çıkıyor. Ailesinin ve çocuklarının isimleri yayınlanıyor. Bu amirallerin CHP’den emir aldıkları söyleniyor.  Bir ordu mensubu emekli olduktan sonra. Artık normal bir vatandaştır. Siyaset yapma hakkı vardır. Bu kişi sadece parti üyesi. Yönetimlerinde görev almış bir kişi değil. AKP de asker emeklisi olan üyeleri yok mu?

Bir kişinin kişisel meselesidir. Bu kişilerin kişisel bilgileri bir partinin elinde olmaması gerekir. Bu amirallerin bildiri yayınlamasını CHP organize etmiş iması yaratıldı.İşte bunu kanıtlarlarsa o zaman CHP darbeye teşebbüs etti diye bilirler. Denizcilerin darbe yaptığı nerede görülmüştür. Karacılar olmadan darbe yapılması mümkün değildir. Bu amirallerin çoğu Ergenekon davalarında yargılanmıştır.

Ne için? FETÖ ile mücadele ettikleri için. Bu olayı CHP’nin üzerine yıkmak demek. CHP üzerinden siyaset üretmeye çalışmak demektir. Siyasetin seviyesi zaten düşmüştü, böyle yapılmakla iyice siyasetin seviyesi düşürülecektir. İktidar darbeyi yanlış yerde arıyor. Ordu ben bildim bileli irtica ile mücadele etmiştir. Bir generalin resmi kıyafetle ve resmi araçla bir tarikat evine gidip. Resmi kıyafetinin üzerine sarık sararak namaz kılması. Ordu yönetmeliğine aykırıdır. Bu irtica ile mücadele edenlere meydan okumaktır. Esas korkulması gereken olay budur. Bu kişinin arkasını, dayandığıbirileri olmadan bunu yapması mümkün değildir.

Bu kişinin yanında kimler var?Araştırılmalıdır! Nasıl şeyhlerin müritleri varsa? Bu generalin de orduda müritleri vardır. Arkasından gidecek birileri olmadan. Tek başına resmi araba ve resmi kıyafetle bir tarikat evine gidemez. Esas tehlike budur. Eski adı Gülen cemaati, şimdiki ismi FETÖ örgütü olan bu örgütün yaptığından ders alınmamış. Bu örgütle senelerce kol kola olundu. Orduya birlikte kumpas kuruldu.

Bir AKP’li bir TV programında FETÖ ile Kemalistleri birbirine kırdırdık. Bizde o sayede yolumuza devam ettik dedi. Ergenekon davalarında ordunun kuvvet komutanları ihraç edildi. Yerlerine FETÖ’cü olanlar atandı. Senelerce birlikte olmanın neticesi ne oldu? AKP’nin iktidarına göz dikildi. 15 Temmuz da darbe teşebbüsüne kalkışıldı. Bunu neden anlattım. Cemaatlere güvenilmeyeceğini anlatmaya çalıştım. Senelerce birlikte oldukları cemet iktidarı arkadan vurmaya kalkıştı. Şimdi bazı cemaatlerle yine birlikte hareket ediliyor. Bunun sonu nereye varır? Bir gün cemaatlerin istekleri yerine getirilmezse yine 15 Temmuz gibi bir olay yaşana bilinir. Gülen cemaati 25 aralık olayını yaptığı zaman. İktidar ne istediniz de vermedik demedi mi?

Demek ki verilmeyen bir şey varmış ki? Cemaat o olayı yapmış. Yarın bugün beraber oldukları cemaatlerden. Birisinin ayni şeyleri yapmayacağını kim garanti edebilir? Bu işlerin bu noktaya gelmesinin sebebi? Camilere, kışlaya ve okullara siyasetin sokulmasıdır. Aydında bir olay oldu. Sarıklı cüppeli iki üç öğrenci sınıfa bu giysilerle girdi. Bayan öğretmen bunları ikaz ediyor. Öğretmene hakaret ettiler. Sen kadın mısın nesibelli değil. Sen bu kıyafetle bize karışamazsınız dediler. Bunun sebebi okula siyasetin sokulmasıdır. Yukarıda bahsettiğim bir generalin resmi üniforması ve resmi araçla bir tarikat merkezine gitmesinin sebebi de kışlaya siyasetin sokulmasıdır.

Saygılarımla.

Türküm, doğruyum çalışkanım, ilkem; Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                    12 – 04 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44