Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKİ ADALET VARDIR

İKİ ADALET VARDIR


Birisi Allahın adaleti, biriside kulların verdiği adalettir. Adalet ayni zamanda hakkın teslimiyetidir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Allah her türlü günahı af edeceğini buyuruyor. Af etmeyeceği şeyleri de bildiriyor. Bana şirk koşanı ve üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini bildiriyor.

Adalet ayni zamanda hakkın teslim edilmesidir. Yaşamımızda adaletsiz olursak hakkı da teslim etmemiş oluruz. Allahın adaleti mutlaka tecelli edecektir. Kulların verdiği adaleti yönetimde olanlar tesis ederler. Adalet dağılımını Allahın yaratığı kişiler tesis ederler. Adalet önce ailede başlar. Çocuklarına adil davranmayan aile reisi ailenin dağılmasına neden olur. Çocukları arasında adil davranması gereken aile reisi çocuklarına farklı adalet dağıtırsa o ailede birlik beraberlik olmaz.

Kardeşler arasında mal kavgasında birbirini öldüren kardeşlere şahit oluyoruz. İşte bu aile reisinin adaletli mal taksimi yapmamasından kaynaklanır. Sizlere yaşadığım bir olayı anlatayım. İstanbul da bir şirkette satış müdürlüğü yapıyordum. Bir bayan satış elemanımız vardı. Beyinin kazancı yetmediği içi pazarlama elamanı olarak çalışıyordu. Prim ile çalışıyordu. Genel merkeze tahakkuk eden primlerini almaya geldi. Konuşurken başladı ağlamaya. Hayır, ola ne oldu dedim. Gelirken çorabımın kaçmış olduğunu fark ettim. Cebimde yalnız buraya gelecek kadar param vardı.

Babamın tuhafiye dükkânı var. Baba şirkete pirim almaya gidiyorum. Bana bir çorap ver de gelince parasını vereyim dedim kabul etmedi dedi. Başladı anlatmaya dükkânın üzerinde 4 dairesi var. İkisinde oğlan kardeşlerim oturuyor. Birsinde de babam kendisi oturuyor. Dairenin birisi boş duruyor. Baba burada da ben oturayım bak kira parsını zor veriyorum dedim. Olmaz dedi bende bir daha söylemedim dedi. Babası hacı imiş babanın telefon numarasını bana verir misin dedim.

Numarayı bana verdi. Ona pimlerini ödedim gitti. Kız bu olaylardan sonra babasına ve kardeşlerine iyice kırılmış. Babasına açtım telefonu biraz sohbet etikten sonra meseleyi açtım. Neden o boş daireyi kızına vermiyorsunuz dedim. Bana verdiği cevap. ?Müdür bizde kıza mal verilmez? dedi. Pekiyi bu kız senin evladın değil mi? dedim. Evladım amma kız dedi. Güzel hacı bey bunu kız evlat olarak sen mi istedin? Hayır, Allah verdi dedi. Oğlanları kim verdi dedim. Allah verdi dedi. İkisini de Allah verdiğine göre neden? Evlatlar arasında ayrımcılık yapıyorsun dedim.

Müdür benim işime karışma dedi. Telefonu kapattı. Ertesi gün beni aradı. Müdür söylediklerin ben çok etkiledi sabaha kadar uyuyamadım. Kendi kendime bu müdür doğru söylüyor. Kız çocuğuna mal verilmezmiş öylemi diye düşündüm. Sen haklısın müdür bey. Şimdi kızıma telefon edeceğim. Eşyalarını toplamaya başlasın o boş daireyi ona vereceğim. Hem de tapusunu da vereceğim dedi. Bunu neden anlattım. Aile içi adaletsizliği belirtmek için anlattım. Allahın kullarının dağıttığı adalet işte böyle menfaate dayalı oluyor. Adalet yaşantımızın her anında önümüze çıkan bir unsurdur. Günümüzde bir adalet anlaşmazlığı var. Adalet mecliste aranır diyorlar. Ben bir alışverişte haksızlığa uğradım. İşte kulların verdiği adaleti mahkeme yolu alabilirim. Fakat bu adalet hakkımı verecek bir adalet olmalıdır.

İki öğretmen bildiğiniz gibi adalet aramak için açlık grevine başvurdu. Bunların açlık grevini dikkate alan olmadığı gibi bunlara terörist dediler tutukladılar. Bunalar kanun hükmünde kararname ile görevlerinde alındılar. Adalet aramak için anayasa mahkemesine başvurdular. Anayasa mahkemesi ret etti. Hâlbuki anayasa mahkemesi adil davranmış olsaydı. Yargılanmalarını sağlaya bilirdi. Hiçbir mahkeme kararı olmadan Kanun Hükmünde kararname (KHK) ile görevden alındıkları için. Anayasa mahkemesi işe müdahil olma yoluna gitmedi.

İstenmeyen kişi derhal yok edilebiliniyor. Bunların başına gelen olay herkesin başına gelebilir. İşte onun için adalet isteniyor. Adalet isteyenlere karşı çıkanların başında aile adaletsizliği gelebilir. İşte o zaman adaletin ne olduğunu anlarlar. Adalet beşikten mezara kadar lazım olan bir unsurdur. Adalet olmayan yerde zulüm vardır. Allah onun içinde şöyle buyuruyor. Zulmü ben kendime haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin diye emrediyor. Allahın adaleti mutlaka tesis edilecektir. Bundan kaçış yoktur. Fakat kulun adaletinde menfaat gözetiliyor.

Bunun hesabını da Allah soracaktır. Allah adaletsiz davranan kullarından eylemesin. Allah hesabını veremeyeceğiz adaletsiz davranmayı nasip etmesin. Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Rabbim bizlere adaletli huzurlu günler görmeyi nasip etsin.  Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 07- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44