Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


İki bebek

İki bebek


Paylaşınca güzel hayat, aslında bu başlığı atmamdaki amaç yaşadığım iki olayın ortak noktası olduğu içindi. Baktım ki sonuçta üç ayrı konunun başlığı oldu.

Önceki gün bir anne bebeğini doğurduktan sonra hayata gözlerini yumdu. 7 yıl komşuluk yaptığım ve sevdiğim bir kardeşim bu ihmalle büyük bir ızdırap yaşadı.

Her şeyden öte anne kucağına hasret bir bebek, 3gün sonra hastane koridorlarından alınıp anne vasiyeti ile adı ``Ömür`` konduktan sonra kimin büyüteceği noktasında yaşanan kargaşa...

Hem öksüz, hem yetim ``Ömür``ün her şeyden habersiz olsa da büyüdükçe yaşanan dramın ağırlığını omuzlarında hep hissedecek.

Ömür, bir annenin yaşama veda ederken son vasiyeti!...

Ömür`e, Baba anne, Anne anne, halalar, teyzeler bakmak için yarış edecek...

Ama yetmeyecek, çünkü Ömür hiçbir zaman başını anne kucağına koyamayacak, çünkü Ömür`ün başı hiçbir zaman annesi tarafından okşanmayacak...

Hayat paylaşınca güzel

Yaz sonu bir haber araştırmasının sonuçlanması noktasında çıktığım safaride yolum Baba dostu Özçakır`ların Sazlıdere çiftliğine düştü.

Gazeteci kimliği ile uzun bir aradan sonra gözlem yaparken gördüğün ön ayakları olmayan beyaz bir köpek dikkatimi çekti. Önce resim ardından video`ya aldığım köpeğin doğuştan ön ayaklarının olmadığını bana Şahin Ağa, Şahin Özçakır söyledi.

``Kıyamadık `` dedi...

Sazlıdere çiftliğinin pamuğu büyüdükçe yaşamda onun için bir o kadar zorlaşmış, Penguen gibi yürüyerek kardeşlerine ayak uydurmak istese de, malum fiziki ortam  ona hep engel olmuş.

Pamuk için bu tarz bir hayat yaşam biçimi olmuşken yayınladığım videosu kısa zamanda binlerce izleyiciye kavuştu.

İnanılır gibi değildi.

Pamuğu gören hayvan severler ona yardımcı olabilmek adına adeta yarışa girdi. Sonuçta yayındaki ling`in altına not düşmek durumunda kaldım.

``İlgisini esirgemeyen herkese binlerce teşekkürler`` Sazlıdere`li pamuğun artık hem tekeri, hem de bir evi olacak.

İstanbul` lu aile Burak Demir- Hale Hanelçi Demir`in katkıları ile hafta içinde Pamuğu Sazıdere` den alarak İstanbul`a yeni hayatına yolcu edeceğiz.

Pamuk ön ayakların yerine takılacak protez tekerlek ile yeni sahibinin elinde İstanbul parklarında dolaşacak.

Yaşam her canlının en doğal hakkı yollarda hayvanları korumayan direksiyon şoförleri, umuyorum ki Direksiyon başındaki araç kullanıcıları için çıkan yasalara buda eklenirde, isteyerek yapılamayan koruma yasa ile uygulanmak durumunda kalır.

Hoşçakalın

belgin kuruçay
9.12.2013 00:20:38
Harika bir yazı teşekkürler Zeki bey yüreğinize kaleminize sağlık bebeğin annesine Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum.Gerçekten yazınızda bahsettiğiniz gibi ne olursa olsun bir annenin yeri anne kokusu bambaşkadır o minicik bebek bunu hep arayacak ama sahip çıkacak yakınlarının olmasıda büyük bir şans. Engelli köpeğede bir ailenin sahip çıkması çok güzel tebrik ediyorum kendilerini sağolsunlar. Aramızda hayvanlarında insanlar kadar bazı haklara sahip olduğunu bilen hayvansever dostlarımızın olduğunu bilmek çok güzel malesef hala aramızda hayvanlara eziyet eden, onların yaşam haklarını ellerinden almaya çalışan insanlar var onlara sormak isterim ya siz onların yerinde olsaydınız ne yapacaktınız? Konuya olan duyarlılığınızdan ötürü tekrar teşekkürler...

RIDVAN ÖNEM
11.12.2013 06:38:49
ÇOK GÜZEL, HATIRLATICI,DÜŞÜNDÜRÜCÜ,İNSAN OLMANIN SORUMLULUĞUNU DEĞERLENDİREN BİR YORUM GÖZLERİNDEN ÖPEREK SANA ALPLERİN ETEK LERİNDEN KUCAK DOLUSU SELAMLAR GÖNDE- RİYORUM

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44