Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKİLİ İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

İKİLİ İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR


Amerika ile ikili ilişkiler yeniden gözden geçirilmelidir. Öncelikle Kürecik radar üssü kapatılmalıdır. Bu radar üssü kurulurken buna karşı çıkılmıştı. Karşı çıkanlara o zaman iktidar buranın komutanı bizden olacak demişti. Fakat olmadı. Olay o zaman oldubittiye getirildi. Geldiğimiz noktaya bakıldığında olayın bizim aleyhine olduğu görülüyor. Kendi kendimizi izletiyoruz.

Onun için acilen bu Kürecik radar üssü kapatılmalıdır. İncirlik üssü kapatılmalıdır. Çünkü bu Amerikan yönetiminin ne yapacağı belli olmaz. Çünkü başkanları maceraperest birisi gibi görünüyor. Çünkü terör örgütleri ile işbirliği yapan bir ülkeden hayır gelmez. Devamlı kendi çıkarlarını düşünüyorlar.

Onun için Amerika ile olan ikili ilişkilerimiz gözden geçirilmelidir. Artık kalleşlik yaptıkları gün yüzüne çıkmıştır. Esat´ın bizim için söylediklerinde haklı olduğu ortaya çıkmıştır. ?Türkiye bize karşı olursa kendiside zarar görür? demişti. Dediği gibi de oldu.

İktidarın 15 Temmuzdan sonra aldığı kararları gözden geçirmesi gerekir. Bu ordu bizim ordumuzdur. Ordu ne kadar güçlü olursa devlette o kadar güçlü olur. Bu gün ordumuz yıpratılmış durumdadır. Ergenekon davaları ile yıpratılmıştır. 15 Temmuz olayı ile yıpratılmıştır. Ordu kadroları boşaltılmıştır.

Subay, astsubay kadroları eksiktir. Asker kadrosu eksiktir. Sözleşmeli askerlerle bu iş yürümez. Askeri okullar tekrar açılmalıdır. Askeri hastaneler tekrar açılmalıdır. 160 bin genç askerlik yapamaz raporu almıştır. Bunun sebebi askeri hastanelerin kapatılmasıdır. Orduya güven tekrar kazandırılmalıdır. % 92 ile en güvenilir kurum olan ordu. Şimdi % 60´şa gerilemiştir. Bunun sebebi de iktidardır.

Ergenekon davalarındaki davranışları ile. Zaten bu davaların sonunda olanlar olmadı mı? 15 Temmuzu getiren bu davalar değil midir? 15 Temmuz sonunda birçok askeri personel tutuklanmıştır. Bilhassa emir kulu olan erler ve askeri öğrenciler. Ayrıca ihbar mektupları ile tutuklanan hiçbir suçu olmayan subay ve astsubaylar. Artık orduya gereken önem verilmelidir.  Dişleri ve tırnakları sökülen aslana döndürülen ordu, şimdi devletin bekası için canla başla mücadele ediyor. Allah´ım o kahramanlarımıza güç kuvvet versin. Her türlü görünmez kazadan beladan korusun.

Askeri hastaneler döneminde çürük raporu alanlar olmuyordu. Çünkü bu raporu ancak askeri hastaneler veriyordu. Ordunun askeri gücünü düşüren paralı askerlik ve askerlik yapamaz raporu alanlar düşürmüştür.  160 bin askerlik yapamaz raporu alınması düşündürücü bir olaydır. Bir senede askere alınacak olanların sayısını en alt seviyeye indirmiştir. Onun için sözleşmeli askerliğe başvurulmuştur.

Cumhurbaşkanı kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştir. Bu bundan sonra böyle olacaktır. Onun için orduyu güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Orduyu güçlendirebilmek için. Eksilen subay, astsubay kadroları tamamlanmalıdır. Eksilen er kadroları tamamlanmalıdır. Askere gideceklerin muayeneleri mevcut olan askeri hastanelerde yapılmalıdır ki. Askerlik yapaya elverişli değildir raporu alınmasının önü kesilmelidir. Askeri eğitimi tam olarak almamış kişilerden verim alınamaz.

Askeri okullar açılmalı hemen faaliyete geçirilmelidir. 15 Temmuz kalkışmasının mağduru olanların mağduriyetleri giderilmelidir. Mahkemeye dahi çıkarılmadan KHK ile ihraç edilenlerin mağduriyeti giderilmelidir. Çoğu hakkında verilen kararlar. İhbar mektuplarından dolayı mağdur duruma düşmüşlerdir. Önce personel kadroları güçlendirilmelidir. Ordu bir yerde insan gücüne dayalıdır.

Ne kadar teknoloji olursa olsun. Onu kullanacak insan gücü olmadan teknolojinin de faydası olmaz. Ordunun kullandığı malzemelerin imalatı yapılmalıdır. Bu imkâna sahibiz. Fakat bir türlü dışa bağımlılıktan kurtulamıyoruz. İçimizde o kadar cevherler var ki bunların kıymeti bilinmiyor. Bu cevherlere imkân tanınmalıdır. Güçlü kadrolar güçlü orduyu yaratır. Güçlü ordu güçlü devleti yaratır. Kendi göbeğimizi kendimiz kesecek isek kesecek personeli ve kesecek malzemeyi kendiniz var etmeliyiz.

Artık Amerika ile ilişkilerimizde daha dikkatli olmalıyız. Suriye´ye ABD´nin isteği üzerine girdik. Bir nevi ABD tarafından kullanıldık. Şimdi ise ABD´nin kurbanı olduk. Suriye ye girmemiz hata idi. Şimdi iktidar hatasını telefi etmeye çalışıyor. Amma maddi ve manevi çok zarara uğradık. Libya ya müdahil olmamız hata idi. Suriye ye olayına karışmamız hata idi. İnşallah bundan sonra böyle hatalara meydan vermeyiz. İncilik ve Kürecik radar üssünü iktidar bir an önce halletmelidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-01-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44