Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKİNCİ KURUCU MECLİS

İKİNCİ KURUCU MECLİS


Bir ülkenin bir tane kurucu meclisi vardır. İkinci bir kurucu meclisin oluşması demek yeni bir devlet kurmak anlamındadır. Bu ikinci kurucu meclis söylemi yeni bir devlet kurulmasına milleti alıştırmaktır. Cumhuriyet hakkında söylenenleri bu ikinci kurucu meclis söylemi doğrular niteliktedir. Türkiye cumhuriyetinin kurucu meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde toplanarak ilk meclis açılmıştır. Buraya kolay gelinmedi.

Atatürk 19 Mayıs 1919 da samsuna ayak basması ile Türkiye cumhuriyetinin temeli atılmıştır. Erzurum ve Sivas kongrelerinden sonra Ankara da toplanılmıştır. Cumhuriyetin kurulması kolay olmamıştır. Zorluklarla kurulan bu cumhuriyet bu günlere kadar gelmiştir. Fakat bu iktidarın döneminde cumhuriyete karşı husumet beslenmeye başlanmıştır. Cumhuriyet dönemine reklam arası denilmiştir. Bunun anlamı cumhuriyeti kabullenmemektir.

Bunu söyleyen kişiye eleştiriler yapılınca. Sözümün arkasındayım diyerek. İsteseniz de, istemeseniz de, bu film 2023 de gösterime girecektir demiştir. Cumhuriyetin bu tarihte kaldırılacağını ima etmiştir. Sonra Tayyip Erdoğan 1919 tarihini ret ediyorum diyerek. Cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı olan tarihi ret etmiştir. Bu tarihin ret edilmesi cumhuriyetin ve Türkiye cumhuriyeti tarihinin yazılmaya başlandığı tarihin ret edilmesidir. Çünkü Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihi bu tarihten sonra yazılmaya başlanmıştır.

Bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu tarihin ret edilmesi cumhuriyetin, Atatürk´ün ve Türkiye cumhuriyetinin tarihinin yok kabul edilmesidir. Artık cumhuriyet ile ilgili söylemler başlamıştır. İktidarın akillerinden olan bir zat cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız demedi mi? kurtuluş savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı denilmedi mi? Bunu söyleyen kişi Atatürk´e hakaretler etmedi mi? İktidarın MKKY üyesi biz devlet kuruyoruz demedi mi? 90 senelik enkazı (cumhuriyet kast ediliyor) ayağa kaldırdık.

Şimdi sapağa geldik denilmedi mi? Sapak kelimesinin anlamı yol ayrımıdır. İşte cumhuriyet, Atatürk için söylenenlerin hepsinin doğruluğunu ispatlayan söylem. İkinci kurucu meclistir. Bir ülkenin bir tek kurucu meclisi vardır. İkincisinin olması demek yeni bir devlet kurmak demektir. 15 Temmuz olayı bastırıldığı için bunu kurtuluş günü kabul ederek söylendiği belirtildi. Bu kalkışmayı kim yaptı? Ülkenin milli ordusuna kumpas kuranlar yapmadı mı?

Ergenekon davalarına müdahil olan kimdi? Birlikte hareket ettikleriyle birlikte bu davalar tek yönlü olarak yapılmadı mı?  Ülke bağırsaklarını temizliyor diyerek. Atatürkçü cumhuriyetçi komutanların tasfiye edilmesine göz yuman iktidar değil miydi? Tasfiye edilenlerin yerlerine cemaatin adamları atanmadı mı? Ülkede 15 Temmuz kalkışmasına böylelikle zemin hazırlanmadı mı? Şimdi 15 Temmuz kurtuluş gününe döndürüldü. Bunu bastıran meclis oldu. Gazi meclis olarak görülerek şimdi meclis ikinci kurucu meclis oluyor.

Yani bu 15 Temmuz kurtuluş günü oluyor. Bunun mükâfatı yeni bir devlet kurmak mı oluyor? Cumhuriyetin suyumu çıktı? Artık ülke yeni bir döneme giriyor. Yeni kurucu meclis demek yeni bir devletin meclisi demektir. Cumhur ittifakının iktidar olası demek çok şeyin değişeceğinin belirtileri ortaya çıkmaya başladı. Evet, sayın devlet bahçeli şimdi söyleyecek bir şeyin varsa söyle de görelim. Amma söyleyecek bir şeyin ancak Tayyip Erdoğan´ı cumhurbaşkanı yapmak olduğunu zaten kendin deklere ettin. Milliyetçiyim dedin milleti kandırdın.

Milli topraklarımızın işgal edilmesine bile ses çıkarmadın. Milli servetlerimizin satılmasına tek bir kelime bile söylemedin. İki milliyetçi geçine parti bindiniz AKP´nin kayığına durmadan kürek çekiyorsunuz. Bu millet sizi kesinlikler af etmeyecektir. Milliyetçilik gibi kutsal olan kayıktan indiniz. Gösterişli şaşalı milliyetçiliği ayaklarının altına alanların kayığına bindiniz. Allah sizi ıslah etsin. Birde genel af istemez misin? Genel af demek hapistekilerin hepsini çıkarılması demektir. Kimin oylarına talip olduğunu hiç düşündü mü? Merak etme iktidar senin teklifini yerine getirecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-05-2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44