Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR 3 Y İLE MÜCADELE EDECEKTİ

İKTİDAR 3 Y İLE MÜCADELE EDECEKTİ


AKP iktidar olduğunda 3 Y ile mücadele edeceğinin vaat etmişti. Bu 3 Y yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardı. Yoksulluk aldı başını gidiyor. Yoksulluk sefalete dönüştü. Her geçen gün yoksulluk artıyor. Çöp bidonlarından ekmek parası çıkarmaya çalışanların sayısı her geçen gün artıyor. Ekonominin bozulması geçim sıkıntısını daha da çekilmez hale getirdi. Yoksulluğa bir darbede enflasyondan geldi. İktidarın enflasyonu düşürmek için yaptığı mücadele etkisiz kaldı. Şimdi fiyatlara ayar çekeceğiz deniyor. Suçlular aracılar ve üreticiler oldu.

Bu mücadele yanlış yapılıyor. Üreticinin girdilerine yapılan zamlar. Üreticiyi sıkıntıya sokmuştur. Üretici kendi ürününü pahlıya mal ediyor.  Esas sorun çiftçinin kullandığı tohum, gübre, ilaç, mazot ve taşıma ücretlerine yapılan zamlardır. Enflasyonun yükselmesi yoksulu daha yoksullaştırıyor. İktidar yoksullukla yapacağı mücadelede sınıfta kalmıştır. Yolsuzlukla mücadeleye gelince, yolsuzluk tavan yapmıştır. Sayıştay´ın yaptığı incelemelerde yolsuzluk olayları görülüyor. Fakat hiç birisinin üzerine gidilmiyor. Yolsuzlukla mücadele etmiş olsaydılar. 4 bakanı yüce divana gönderirlerdi.

Yasaklara gelince en başta söyleyeceğim şey. 2006 senesinde çıkarılar yasa ile yerli tohum üretiminin yasaklanmasıdır. Bu yasa tarım ürünlerimizi sıkıntıya sokmuştur. Üretici yabancı tohuma mahkûm edilmiştir. Zararlarını burada anlatacak değilim. Çünkü daha önceki yazımda bunlardan bahsettim. Ülkenin beka Sorun GDO´lu ürünlerdir diye bir yazı yazmıştım. Benim için en önemli yasak yerli tohum üretimin 2006 senesinde çıkarılan kanunla yasaklanmasıdır. Diğer yasaklarda insanların haber alma özgürlüğüne getirilen yasaklardır.

Bir yerde bina göçüyor. Hemen yayın yasağı getiriliyor. Büyük bir kaza oluyor. Yayın yasağı getiriliyor. Oralarda yakınları olanlar ve millet nereden haber alacak. TV´lere yayın yasağı konuyor. Hani iktidar 3 Y ile mücadele edilecekti. Verilen sözler tutulmamış oldu. Seçilmede ve referandumda bir sürü vaatlerden bulunuldu. Hangisi yerine getirildi? Başkanlık sistemi gelecek ülke uçacak denilmedi mi? Ülkenin uçmasını bırakın kanat çırpacak hali kalmadı.

Vaat edilen tarih zamanı aranılır hale gelindi. İşsizlik artı. Ekonomi zorlanmaya başladı. Bu durumda zamları üst üste getirdi. Ülke resmen kriz yaşar hale geldi. Vatandaş refaha kavuşacak vaadinde bulunuldu. Vatandaş geçmiş günleri arar oldu. Refahın yerine geçim sıkıntısı arttı. Asayiş sağlanacak denildi. Hırsızlık, soygunculu dolandırıcılık tavan yaptı. Gündüz işlerleri soyulmaya kalkışıldı. Cinayetler arttı. Vatandaş yarınından emin olamaz hale geldi. Böyle sıkıntılar varken. Birde mahalli seçimlerin gerginliği geldi. Ortamın gerilmesi için ellerinden gelen her şey yapılır hale geldi. Kişiler birbirlerine hakaret ettiği gibi.

Demokratik bir ülkede olmaması gereken olaylar oluyor. Muhalefet demokrasinin olmazsa olmazıdır. Muhalefete karşı tahammülsüzlük gösteriliyor. Karşı guruptan olanlara zelil denebiliniyor. Bu zelil olan parti tek kişiden ibaret değil ki? Arkasında binlerce vatandaş var. Bunlarda parti ile birlikte zelil oluyorlar. Ferahlık olacaktı, rahatlık olacaktı. Bunlarla mı ferahlı ve rahatlı olacak. Vaat edilenlerin hiç birisi gerçekleşmemiştir. Saldım çayıra Mevla´m kayıra şeklinde gidiyoruz. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun. İçsiz güçsüz olanlara Allah sabırlar versin. Allaha bir günümüzü bir günümüzden daha iyi yapması için dua ediyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07- 02- 2019 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44