Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR ADALARI İLK DEFA KONUŞTU

İKTİDAR ADALARI İLK DEFA KONUŞTU


Muhalefetin baskısı ile iktidar ilk defa Yunanistan´ın işkâl ettiği 18 adayı ilk defa konuştu. Senelerdir Yunanistan birer ikişer adaları işkâl etti. 18 ada işkâl edildi. Yunanistan bu adaları neden işkâl etti? Bundan önceki iktidarları zamanında Yunanistan deniz sahanlığını 12 mile çıkarma teşebbüsünde bulundu. O zamanın iktidarları şiddetle ret etti. Yunanistan´ın tek amacı egedeki adaların kendisinin olmasını istiyor.

Önce Kardak kayalıklarında bu işgali denemeye kalkıştı. Geldiler kayalıklara bayraklarını diktiler. O zaman Tansu Çiller başbakan idi. Derhal müdahale etti. ?Ya o bayrak oradan inecek. Ya da bu asker oraya gidecek? beyanında bulundu. Bayraklarını aldılar arkalarına bakmadan kaçtılar. Bu iktidar dönemimde ilk önce Muğla sınırları içerisinde olan bir adayı işkâl ettiler. İktidardan ses çıkmayınca zaman buldukça birer birer işkâl ettiler.

Ordu PKK ile mücadeleye başlayınca ada işkâlını hızlandırdılar. Birde Suriye olayı çıkınca 18 adaya kadar çıktılar. İşkâl ile kalmadılar adaları silahlandırdılar. Kiliseler açtılar. Bu adaların Lozan anlaşmasına göre silahlandırılması yasak olmasına rağmen silahlandırdılar. Basında defalarca yer aldı.

Birde Türkiye gösteriş yapmak için genelkurmay başkanları ve bazı bakanlar. Bu adalarda kuzu çevirdiler. Bunları basında gördük. Fakat bu olaylar olurken. İktidar bu adaların işgali ile ilgili tek kelime söylemedi. 2018 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu 18 adanın işgali ilgili olarak. İktidarı eleştirdi. Diğer eleştirilerine iktidardan cevap geldi.

Fakat ben 18 ada ile cevap verildiğini duymadım. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başka bir yerde yine eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlunun bu eleştirilerine Yunanistan savunma bakanından küstahça bir cevap geldi. ?Sıkıyorsa gel de al? dedi. Hani iktidar ?milli konularda birlik olmamız gerekir? diyordu. Bu savunma bakanına iktidarın cevap vermesi gerekmez miydi? İktidar ses çıkarmadı. Yine o bakana cevabı CHP milletvekili verdi. ?Sabrımızı test etmeye kalkışmasınlar kafaların balyozu yerler. Geçmişteki günleri hatırlasınlar? dedi.   

Nihayet Binali Yıldırım bu adalar konusun da beyanat verdi. İnsanın içerisinden günaydın, uyanda balığa gidelim diyesi geliyor. ?Kimsenin toprağında gözümüz yok. Toprağımızda gözü olana da müsamaha göstermeyiz. Komşuluk ilişkilerimizi bozacak eylem içersinde olmamaların tavsiye ediyorum? dedi. Sayın başbakan bu 18 ada işkâl edilmiş durumda. Siz bu olayın olmadığını zannediyorsunuz. Komşuluk ilişkilerimizi bozacak bir olay içersinde olmayın diyorsun. Yoksa Yunanistan´ın işkâl edeceği ada kalmadı da? İşkâl edeceklerinizi ettiniz. Orada dur artık mı demek istedi?

İranlı Zarrab´dan haber alamıyoruz diye Amerika ya iki defa Nota verdiniz. Bu 18 işkâl edilen adalar için Yunanistan´a neden bir Nota veremiyorsunuz? Bakın beğenmediğiniz ve yerden yere vurduğunuz Kemal Kılıçdaroğlu ?İktidar olduğumda geleceğim o 18 adayı alacağım? diyor. Ben AKP ve Bahçeliden başka kim iktidar olursa olsun bu 18 adayı Yunanistan´dan geri alacağına inanıyorum. İktidar burnumuzun dibindeki 18 adanın Yunanistan tarafından işkâl edilmesine ses çıkarmıyor. Herkes gider Mersine.

Biz gideriz tersine. Sudan´dan ada istedik onlarda verdiler. Şimdi o sudandaki adayı imar edeceğiz. Orada Osmanlının hatıraları varmış. Pekiyi bu 18 ada bizim atalarımızdan kalmadı mı? Bizim kahraman atalarımızın bu adalarda kanı canı yok mu? İktidar şunu düşünüyor olabilir. Bu adalar Atatürk tarafından Türkiye ye mal edildiği için olabilir. Çünkü Atatürk´e ait ne varsa yok etmeye çalışıyorlar. İktidar milliyetçilikten bahsetmesin. Zaten bahsetmiyorlar.

Söyledikleri tek bir şey yerli ve milli diyorlar. Kendilerinden başkasını yerli ve milli kabul etmiyorlar. Türk milleti dediklerini duydunuz mu? Bu millet! Benim milletim diyorlar. Bu milletin adı ile sanı ile bir adı var. Oda Türk milletidir. Ortada oynan bir oyun var. Türkleri Anadolu topraklarından çıkarmaktır. Onun için yurt genelinde yabancı şirketler. Türkiye´den devamlı toprak satın alıyorlar. Köylüleri gırtlağına kadar borçlandırdılar. Köylüde arazisinin fiyatının değerinin iki misli bir değer verince satıyor. Bu konuyu sıkça dile getiriyorum.

Çünkü ileride başımız çok ağrıyacak. Köylü hayvanını otlatacak mera bulamayacak. Köylerinden evlerinden barklarından olacaklar. Topraklarını yabancılara satanlar vebal altındadır. Sonra bu vebalin ceremesi çok ağır olacaktır. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana bu ülkenin tek çakıl taşı yabacılara verilmemiştir. Sınırlarımız dışında tek toprağımız olan şah Süleyman türbesinin olduğu yer elimizden gitti. Ege de 18 adamız elimizden gitti. Şimdi yurt içindeki topraklarımız hızla yabancı şirketlere satılıyor. Ve bir iddia var. Bu şirketlerin arkasında İsrail´in olduğudur. Vatan toprağı kutsaldır. Çünkü atalarımızın kanları ile yoğrulmuştur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03- 01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44