Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR AMACINA NAİL OLDU

İKTİDAR AMACINA NAİL OLDU


Nihayet iktidar amacına nail oldu. Senelerdir çift başlılıktan şikâyet ediyorlardı. Bu çift başlılık olayı ne zaman ortaya çıktı. Yanılmıyorsam 29 Ekim 2013 senesinde olacak. Cumhuriyet bayramı kutlamaları erozyona uğramıştı.

Millet Türkiye´nin birçok yerinden Ankara ya gidip. Ulus da ki meclisin ilk toplandığı binanın önünde, cumhuriyet bayramını kutlamaya gitmek için hazırlıklar yaptı. Çeşitli illerden bu bayramı kutlamak için gidecek olanların arabalarına çıkış izni verilmedi.

Gidebilenleri meydana sokmadılar. Çünkü Ankara valisi izin vermemişti. Barikatlar kurulmuştu. Arbede çıkmaya başladı. Dönemin içişleri bakanı helikopterle Ankara üzerinde dolaşıyor. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan´a rapor veriyordu. Bu sırada cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Emniyete bariyerleri kaldırmaları ve vatandaşların meydana girmelerine izin verilmesini istedi. Bu emir doğrultusunda emniyet bariyerleri kaldırdı.

Bu olaydan başbakan Tayyip Erdoğan memnun olmadı. İşte o zaman biz ülkeyi bu duruma çift başlılıkla getirmedik diye. Cumhurbaşkanının emniyete verdiği emre tepki göstermişti. O zamdan beri çift başlılıktan şikâyet ediyorlardı. En nihayet 16 Nisandaki referandumdan sonra bu çift başlılıktan kurtulmuş oldular. 2 Mayıs 2017 tarihi itibarı ile cumhurbaşkanı partili cumhurbaşkanı olmuş oldu. Cumhurbaşkanı zaten partili idi. Partili cumhurbaşkanı olmamış olsaydı. Seçilerde AKP adına miting yapar mıydı?

Miting yapmaya gittiği yerlerinde meydan AKP bayrakları ile süslenmesi partili cumhurbaşkanı olduğunun göstergesi değil midir? Ayrıca verin 400 milletvekili bu iş bitsin demesi ile başka bir partiyi kast etmediğini kuşlar bile biliyordu. Şimdi göstermelik bir tören düzenlediler. Zaten partili olan cumhurbaşkanı şimdi resmiyet kazanmış oldu. Törende çok duygusal konuşma yapıldı. Sevdalısı olduğum partime döndüm dedi.

Başbakan Binali Yıldırım. ?Çift başlılık dönemi sona erdi? diyor. Kendisini de inkâr etmiş oluyor. Benim başbakanlık dönemim sona erdi demiş oluyor. Şimdiye kadar zaten her şeyi yapan her şeye karar veren cumhurbaşkanı değilmiş gibi bir söylemde bulunmuş oldu. Partili cumhurbaşkanı ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 21 Mayıs da yapacakları kongre ile de Tayyip Erdoğan AKP genel başkanlığına da seçilecek. Resmen partili cumhurbaşkanı olmuş olacak. Seçimle genel başkanlığa gelmiş olacak.

Referandum ile cumhurbaşkanlığı yetkilerini aldı. 21 Mayıs da yapılacak kongre ile partinin bütün yetkilerini da almış olacak. Bundan sonra hiç kimse cumhurbaşkanı şuna karışıyor. Buna karışıyor diyemeyecektir. Vereceği beyanatlarda bir sıkıntı çıkacak olursa. Cumhurbaşkanı yetkime kullandım diyebilme şansına sahiptir.  

Şayet verdiği beyanat cumhurbaşkanlığı makamı ile sıkıntı yaratacak olursa. O zamanda AKP genel başkanı kimliğimle o beyanatı verdim diye bilecektir. İşte tek adamlık diyorlar ya işte bundan daha ala tek adamlık olamaz. Dünyada böyle bir başkanlık sistemi ne görülmüştür. Nede duyulmuştur. Zaten demediler mi? Bize özgü bir başkanlık olacak demediler mi? İşte tam bize özgü bir başkanlı oldu.

Sayın bahçeli şaşırtıcı ifadeler kullanıyor. İstemiyormuş gibi yapıyor. Ben verecek değilim diyor. Ben size yapacağımı yaptım. Sıra sizde siz alacaksınız demeye getiriyor. Yani istemiyorum. Yan cebime koyu verin diyor. Şimdiye kadar dış gezilere hiç MHP´li götürüldü mü? Hindistan´a MHP´li iki milletvekili götürüldü? AKP ortaklığı al gülüm ver gülüm hesabına döndü. Bir de FETÖ olayında ahkâm kesmesin mi?

Bunları daha önce bilmiyor muydu? Ülkeyi tek kişiye teslim etikten sonra mı aklına geldi? Bunu zamanında düşünecektiniz Sayın Bahçeli. Hani cumhurbaşkanı referandum sonuçlarına itirazlar gelince. Atı alan Üsküdar´ı geçti demişti ya. Sizin FETÖ olayı için söylediklerinize de. Atı alan Üsküdar´ı geçti Sayın bahçeli diyecekler. İktidar alacağını aldı. Emeline nail oldu. Bundan sonrasına Allah kerimdir. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eğleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03- 05- 2017 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44