Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR ÇOK RAHAT HAREKET ETMEYE BAŞLADI

İKTİDAR ÇOK RAHAT HAREKET ETMEYE BAŞLADI


İktidar muhalefetin eleştirilerine karşı huzursuzluk sergiliyor. Fakat diğer konularda çok rahat hareket ediyor. Anketlere göre % 50.01´ri bulamıyor. Buna karşı hiçbir telaş göstermiyor. Ayrıca şeker fabrikalarının satışına o kadar tepki varken. Bunun için tek kelime etmiyorlar. Ve satışa devam ediyorlar. Bu şeker fabrikalarının olduğu illerde oy kaybedeceği meydanda iken. Hiç geri adım atmıyorlar.

Oy kaygıları yok gibi duruyorlar. İnsanın aklına ilk gelen ittifak yasası ile çıkardıkları kanundan dolayı rahat hareket ettikleridir. Yani bu kanunun getirdiği rahatlı var gibi görünüyor. Onun için şeker fabrikalarının satışından zerre kadar endişe etmiyorlar. O ittifak yasasındaki mühürsüz oylar iktidarı rahat hareket ettiriyor. Gündem Kılıçdaroğlu başka gündem kesinlikler gündemi meşgul etmiyor. Ekonomiyi tozpembe gösteriyorlar. Seçim yatırımı yapıyorlar. Nükleer santralin temelini attılar. Para nereden bulunacak.

Bazı şirketlere kredi vereceklerini söylüyorlar. Madem paranız varda? Neden vatandaşın temel kullanım maddelerine zam yapılıyor? Üç ay içerisinde elektriğe iki defa zam yapıldı. Bir hafta içerisinde benzine iki defa zam yapıldı. Böyle olmasına rağmen 45 milyar cari açık var. Kılıçdaroğlu´na söylüyorlar senin bu ülkede bir dikili ağacın yok derken. Bunların dikili bir ağacı yok diyerek. Geçmişe de atıfta bulunuyorlar. Bu sütün da satılan yerlerin listesini iki gün yayınladım.

O sattıkları yerleri ve şimdi satılan şeker fabrikalarını kimlerin yaptığını unutuyorlar. Hep biz yaptık! Biz yaparız havalarındalar. Satılan yerlerin yerine bir tek fabrika yaptık diye göstersinler oyumu AKP´ye vereceğim. Bölünmüş yol yaptık diye övünüyorlar. Bir tek sıfırdan yaptıkları yol göstersinler. Başbakan Binali Yıldırım Balıkesir´e geldiğinde ?işte Edremit yolu bir saatte Edremit´e siniz? diye övündü. Balıkesir Edremit yolunu vadiye indirenler geçmiş iktidarlardır. Yol kenarlarında ki kamunun arazilerinin parası ödenmiş.

Bunlar buraları genişleterek bölünmüş yol yaptık diye övünüyorlar. O kadar tesis, arazi ve binalar satılmış. Yaptıkları köprüleri ve tüneli yap işlet modeli ile yaptırdılar. Para ödemediler. Pekiyi satılan yerlerin paraları ne oldu. Bu iktidar bu ülkeyi bitiriyor. Satma işlemleri devam ediyor. Ayrıca borç her geçen gün artıyor. Kendi ikballerinden başka bir şey düşünmüyorlar.  Milli servetlerimiz satılıyor. Şeker fabrikalarından sonra Bütün devler binalarının satılacağı iddiası var. Onlarla birlikte köprüler, kara yollar ve barajlarında satılacağı iddia ediliyor. Vatandaş da bilmedikleri kişilere arazilerini satıyor.

Öyle yaygın arazi satışı var ki? Akıllara durgunluk verecek. Allah korusunun sonumuzun Filistin olacağından korkuyorum. Yunanistan bir adayı daha işgal etmeye çalışıyor. Bu ittifak var ya bu ülkeyi karanlığa doğru sürüklüyor. Milliyetçi geçinen Devlet bahçeliye bakar mısınız? Şeker fabrikalarının satışı için tek kelime söylüyor mu?

Bir de bu ittifak kendisini yerli ve milli ilan ediyor. Allah aşkına milliyetçi birisi ülkenin milli servetlerini satar mı? Daha gelecek nesillere milli servet bırakmak için gayret sarf eder. Garibim Kılıçdaroğlu tek başına muhalefet ediyor. Hem iktidarın bütün bakanlarının ve birde milliyetçi geçinen Devlet bahçelinin saldırılarına maruz kalıyor. Nerede kaldı milliyetçilik?

Bu ittifak yapanların seçimden yana hiç endişeleri yok gibi geliyor. Ne demişler? Minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır demezler mi? Bu ittifak yapanlar kendilerini garantiye almış gibi hareket ediyorlar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar. Bu sefer başaramayacaklar. Bu şeker fabrikalarının satışı bunları götürecek. İktidar az bir oy kaybedeceğini düşünüyor olabilir. Fakat onların beklediği oy kaybının çok üzerinde oy kaybedecekler.

Birde merkez sağda bir ittifak olur ise. Gitmeleri daha kolay olur. Saadet partisi İktidardan çok oy geri alacak gibi gözüküyor. Konya´dan toplantıdan Ankara ya gelişinde çok kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Karamollaoğlu kendisi bile şaşırmışa benziyordu. İnşallah son anda o ittifakın içerisine girmez.

Gerçi söylemlerine bakıldığında o ittifaka girmeyecek gibi gözüküyor. Bu menfaat işi bahçelinin AKP ile ittifak yapacağı kimsenin aklına gelmezdi. Amma kol kola, can cana oldular. Sözün özü. Bu seçimlerde çok çalışılması gerekiyor. Gecemizi gündüzümüze katmalıyız. İttifak yasalarını delip geçmeliyiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-04-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44