Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR DEVAMLI GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR

İKTİDAR DEVAMLI GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR


İktidar devamlı gündem değiştirerek ne amaçlıyor. Bunu anlamak çok zor gibi görünüyor.  İttifak gündemde ikin İslamiyet´te güncelleme gündeme getirildi. Bundan çok çabuk vazgeçtiler. Şeker fabrikalarının satışını gündeme getirdiler. Şimdi istiklal marşının bestesi yanlışmış. Yeni bir beste yapılmalı imiş. Ya büyük bir değişimin hazırlığı yapılıyor. Ya da çaresizlik içersinde bocalıyorlar. Ya da milleti bir şeylere alıştırmaya çalışıyorlar.

Artık bazı şeylerde inandırıcılıklarını kaybettiler. İttifak yasası meclisten geçmesine rağmen getirdikleri ile gündemi meşgul ediyor. Çünkü bu getirilen yasa ile seçimin şaibeli bir seçim olacağı tartışılıyor. Millet iradesinin sandıktan güvenilir bir şekilde çıkması zor gözüküyor. İttifak güzel şeyleri birlikte yapmak için yapılır. Yapılan ittifakın ülke ve toplum için güzel şeylerin yapılması yerine. Ancak ittifak yapanların güzelliğine yaraması için yapılmış bir ittifaktır. Ancak kendi ikballeri için güzellik getirecek bir ittifaktır.

İslamiyet´te güncellemek olayı ise yanlış bir söylemdir. İslamiyet´in güncellenmesi neye dayanılarak yapılacaktır. Allahın ayetlerini mi güncelleyecekler? Peygamber efendimizin hadislerini mi güncelleyecekler? Ben devamlı söylüyorum! Türkiye de iki din uygulanıyor diye. Birisi Allahın indirdiği din. Elhamdülillah biz Allahın indirdiği dine inanmış kişileriz. Birde dinci geçinenleri icat ettiği din var. Biz bu icat edilen dinden yana değiliz. Bu icat edilen dinde her şey mubah gösteriliyor. Bir insanın bir defa yolsuzluk yapma hakkı vardır.

Demediler mi! Bir kerecikler bir şey olmaz demediler mi? Var mı Allah aşkına İslamiyet´te böyle bir şey? Şeker fabrikalarının satışını gündeme getirdiler. Gündeme getirdiler amma bundan önce sattıkları yerlere doğru dürüst tepki gösterilmedi. Fakat şeker fabrikalarının satışının gündeme gelmesi ile birlikte ülkenin çok yerinden tepkiler başladı. İktidar gündemden düşürmeye çalışıyor. Fakat millet gündemden düşürmüyor.

Geri adım atmıyorlar. Belki seçim sonuna bırakabilirler. Bu şeker fabrikalarını mutlaka satacaklar. Çünkü buradan gelecek paraya ihtiyaçları var. Ekonomiyi güllük gülistanlık göstermelerine bakmayın. Dışarıdan borç para bulamıyorlar. Vergilere zam yaptılar. Buradan gelecek parayı savunmada kullanacağız diyen Mehmet Şimşek değil miydi? Bir ülkenin savunmaya harcayacak parası kalmadı ise. Sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Onun için plan ve programlarını şeker fabrikalarının satışına göre yapmışlar demektir.

Yakında devlet binalarının satışı geliyor. Bunun yanında köprülerin ve karayollarının satışı da var. Yeni yapılan köprüleri satmaları mümkün değil. Çünkü yap işlet modeli ile yapıldı. Satacakları iki köprü var. Bunlardan önceki iktidarların yaptığı köprüleri satacaklar. Kara yolarlıda öyle. Daha önceden yapılan yollar satılacak.

Geriye milli servet olarak ne kaldı? Bor madeni ve akarsularımız. Bir ara bu akarsularımızın satılacağı da söylenmişti. Fakat bir daha bu akarsulardan bahsetmediler. Kafalarında ki düşünce geçmiş iktidarların yaptıklarının hepsini satıp. Ülkede ne varsa biz yaptık diyecekler.

Şimdi gündeme istiklal marşını bestesinin yenide yapılması gündeme geldi. Bu söylendikten sonra 15 Temmuz içinde bir marşı yazılmalıdır denildi. İstiklal marşı heyecan vermiyormuş. İnsan bir şeyden hoşlanmazsa heyecan duyması mümkün değildir. İstiklal marşı söylerken ağlayan çocukları görüyoruz. Ben 78 yaşındayım istiklal marşı söylenirken gözlerim yaşarır tüylerim diken diken olur. 7den 70´şe herkes istiklal marşını heyecanla söyler ve heyecanla dinler. Her kıtası çok derin anlam iktifa eden bir istiklal marşımız var. 97 senelik kani´yi şimdi yani yapmaya çalışıyorlar.

15 Temmuz içinde bir şiir yazıp bestelenmesi istendi. Bir ülkenin ikinci bir istiklal marşı olmaz. Eski köye yeni adet getirilecek. İstiklal marşımız dünyanın en güzle en anlaklı istiklal marşıdır. Biz kimseye manevi değerlerimizi sevin, benimseyin demiyoruz. Yeter ki gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.  Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Allah ailelerine ve milletimize sabırlar versin. Milletimizin başı sağ olsun. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-03-2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44