Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR İÇİN İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

İKTİDAR İÇİN İŞLER TERSİNE DÖNDÜ


İktidar kendi kurduğu tuzaklara kendisi düşmüştür. Seçim süreci boyunca muhalefeti yani karşısında olanları ipe sapa gelmeyecek sözlerle eleştirdi. Bazı aslı astarı olmayan şeylerle itham etti. Partilerin hepsini çete olarak nitelendirdi. Bir eleştiri seçim süreci boyunca sürmez. Vatandaşa ne yaptıklarını anlattılar. Nede yapacaklarını anlattılar. Bu yapılan haksız eleştirilere vatandaş inanmadı. Herkese bir şeyler bulup meydanlarda bunları anlattılar. Şayet vatandaş bu söylenenler inanmış olsaydı. Belediye başkanlarını tulum çıkarırlardı.

Organize yapılmış örgüt olayları var diyorlar. Bunlar ne imiş? Bir eve 30-40 seçmen yerleştirilmiş. İnşaat halindeki binalara seçmen yerleştirilmiş. Biraz gerilere doğru gidelim. İstanbul da bir daireye 30 kişinin yerleştirildiğini, taksi durağına, bir futbol sahasına seçmen yerleştirildiğini yandaş olamaya medyada gündeme geldi. Görsel basında da bir iki kanalda bunları ekrana taşıdı. 30 kişinin bir daireye yerleştirilmesini haberlerde izledik. Bu 30 kişinin yerleştirildiği daire sahibi bu durumu şöyle izah etti. Bu daire sahibi ?AKP´nin meclis üyesi olduğunu bu kişilerin Rizeli hemşerileri olduğunu söyleyerek, bu semtteki spor tesislerinden faydalanabilmeleri için kendi evinde kaldıklarını? söyledi. 

Üç katlı bir apartmanın beşinci katında kalanların olduğu dahi gündeme geldi. İktidar bunlara hiç ses çıkarmadı. Şimdi elimizde belge var. 30 kişi bir dairede kalmış diyorlar. Bunu o zaman sağır sultan bile duydu. Fakat bu neyin nesidir diyen oldu mu? Bunlardan haberleri varmış ki? Ses çıkarmadılar. Şimdi bunların başkaları tarafında yapıldığını ileri sürüyorlar. Ne imiş? Bir örgüt tarafından yapılmış? Bunlardan o zaman yandaş medya hiç bahsetmedi. Artık AKP´nin yaptıklarının hepsi tersine döndü. Başkalarına kurdukları tuzaklara kendileri düştü.

Şimdi ise konuştukça çamura batıyorlar. Bir iktidar vatandaşları arasında ayrımcılık yaparsa sonu böyle olur. Bir olur iki olur. Üçüncüsünde geri teper. Suriyeliler oy için Türk vatandaşı yapılırsa? Milletin buna cevabı sandıkta olur. İstanbul için seçim yenilensin diyorlar. Ülkenin birçok sorunu varken üç aydır seçim konuşuluyor. Seçim geçeli 10 gün oldu. Hala seçim sonuçları açıklanmadı. Şurası sayılsın burası sayılsın diyerek zaman geçiriliyor. Parlamenter sisteme geçildiğinden bu yana ilk defa böyle bir seçim gerçekleştirmeye çalışılıyor.

AKP sözcüsünün söylediklerini hayretler içerisinde dinliyoruz. Şayet yüksek seçim kurulu İstanbul belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verir ise. AKP´nin aldığı oy kesinlikle % 30´zu geçmez. Artık vatandaş AKP´nin söylediklerine inanmıyor. Şuraya bakın sandık başkanlarını kendileri atıyor. Sandık başkanlarının FETÖ´cü olabileceğini söylüyorlar. Şu FETÖ örgütünden bir türlü kurtulamadık. FETÖ örgütünden kurtulmanın tek yolu FETÖ örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılması ile mümkündür.

Binali Yıldırım seçimi kaybettiğini kabullenmiş gibi duruyor. Yüz ifadeleri ve duruşu onu gösteriyor. Sanki aday olduğuna pişman olmuş gibi bir hali var. Fakat AKP sözcüsü olmadık şeyler söylüyor. Bu İstanbul için tek karar verici Tayyip Erdoğan olacaktır. Yüksek seçim kurulu oradan gelecek talimata göre karar verecek. Şu kadar sandık tekrar sayılsın diyor. Kısa bir süre sonra sayılacak sandıklara tekrar ekleme yapılıyor. Ayın 13 de bu başlatılan süreç sona erecek. O zaman kadar nasıl bir gelişme olacağını bekleyip göreceğiz. İstanbul için en hayırlı kararın verilmesini temenni ediyorum. Seçimin yenilenmesi AKP için bedeli çok ağır olacak bir seçim olur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE! 10-04- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44