Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDAR NEDEN BU KADAR HUZURSUZ?

İKTİDAR NEDEN BU KADAR HUZURSUZ?


İktidar referandumdan bu yana çok huzursuz. 7 Haziran seçiminde. Tek başına iktidar olamadılar. Fakat bahçeli sayesinde seçimi yenilediler. Ve 1 Kasımda seçim yapıldı. Bahçelinin desteği ile hükümeti kurdular. Başkanlık sistemini unutmuşlardı. Bahçeli getirin meclise başkanlık sistemini referanduma götürelim deyiverdi. İktidarın istediği bir gözdü bahçeli verdi iki göze.

Hemen meclise anayasa değişikliğini getirdiler. Ve bahçeli ile aralarındaki buzlar tamamen eridi. Güç kaybedişlerinin farkı da idiler. Referandumdan güçlü çıkacaklarını ümit ediyorlardı. Fakat referandumdan güçlü çıkamadılar. Yüksek seçim kurulunun şaibeli tutumu ile hayırların fazla çıkmasına rağmen. Evetler yüksek seçim kurulunun tutumu ile % 51 çıkarıldı.

Bahçeli ve destecinin desteğine rağmen böyle şaibeli bir referandum neticesi çıkması iktidarın eskisi kadar güç sahibi olmadığı ortaya çıktı. Güç kazanabilmek için çeşitli yollara başvurmaya başladılar. Hayır, çıkan illerin belediye başkanlarını görevden aldılar. Eskisi gibi güçlü olmuş olsalardı. Birbirlerine söylemedik laf bırakmamış olmalarına rağmen bahçeliyi yanlarına alırlar mıydı?

Hiç kimse Devlet Bahçeli ile böyle işli dışlı olacaklarına ihtimal vermezdi. Bahçelinin ağır ithamlarını sinelerine çekip bir araya gelmeleri mümkün değil diyenleri, yanılttılar. Şu an iktidarın huzursuzluğunun sebebi eski gücüne ulaşamadığı içindir. Referandumda o kadar taviz verdiler. İstedikleri sonucu alamadıkları için verdiği sözlerin hiç birisini yerine getiremediler. Başkanlık gelecek ekonomi uçacak dediler. Terör bitecek dediler.

Tersi oldu! Askerimizi Suriye ye sokmak mecburiyetinde kalındı. Barzani ye güvendiler güvendikleri dağlara kar yağdı. Referandumda Barzani Türkiye ye geldiğinde Kürdistan bayrağı asıldı. Sanki Kürdistan kurulmuş gibi Barzani ye muamele yapıldı. Devlet başkanı gibi karşılandı. Hem erken seçim yok diyorlar. Hem cumhurbaşkanı hem de AKP genel başkanı sıfatı ile Tayyip Erdoğan her gün seçim propagandası yapıyor. Başbakanda yine her gün bir yerlerde miting yapıyor.

Erken seçim yok diyorsunuz da bu propagandalar neyin nesidir?  Kaybettikleri eski güçlerini toplamaya çalışıyorlar. Güçlü olsaydılar! Bahçeli ile ittifak dahi yapmazlardı. Düşüne biliyor musunuz? İktidar mensupları MHP´nin bozkurt işaretini dahi yapmaya başladılar. Bahçeli ile öyle iyi anlaşıyorlar ki. İktidarın ve bahçelinin konuşmalarına bakın sanki tek kalemden çıkmış konuşmalar. Dünyanın hiçbir ülkesinde meclise muhalefet partisi olarak giren bir partinin iktidar gibi muhalefeti eleştirdiği ne görülmüştür nede duyulmuştur.

İktidarın bu huzursuzluğu konuşmalarından ve davranışlarından anlaşılıyor. 18 ada yunalılar tarafından işgal edildi. Ses çıkarmadılar şimdi. Yunanistan´a hareketlerine dikkat et diyebilir hale gelindi. Neden acaba? Kaybettikleri gücü toplamak için milliyetçilik tavırlar ortaya koymaya başladılar. Muhalefet ile yatıp muhalefetle kalkıyorlar. Muhalefet iktidar tarafından olmayacak şeylerle itham ediliyor. Her türlü terör örgütü ile birlikte hareket etmekle itham ediliyor.

Muhalefetin söylenen bu örgütler ile hiç muhatap olamadığı gibi bu örgütlerle muhatap olmuş gibi gösteriliyor. Bu söylenen örgütlerle muhatap olan iktidarın kendisidir. Muhalefet FTÖ´cü olmakla itham ediliyor. Şimdiye kadar muhalefetin FETÖ örgütü ile muhatap olduğunu duymadık. İspat edin diyorlar. Onu da ispat edemiyorlar. Çamur at izi kalsın hesabı ya tutarsa diye ha bire sallıyorlar. Muhalefetin Afrin zaferi dolayısı ile orduyu tebrik etmelerini dahi eleştiriyorlar. Muhalefet Ergenekon davalarında ordunun destekçisi idi. İktidar kumpas kuranlarla birlikte oldu.

Orduya kumpas kurulanlarla birlikte hareket edenler şimdi ordunun zaferinin gölgesinde siyaset yapıyorlar. Muhalefet Ergenekon davasında da ordunu yanında idi. Şimdi de ordunun yanında. Bu ordu Türkiye cumhuriyetinin ordusudur. Elbette başarısını kutlamak muhalefetinde hakkıdır. Ne yüzle orduyu kutluyor demek doğru değildir. Güçlerini geri getirebilmek için. Adaletsizce olaylar yapılıyor. Her gün iktidarın bir arabası bir cadde de stant açıyor. Reklam yapıp partilerine üye kaydı yapılıyor. Tabi bazı şeyler karşılığında.

Bunu bir muhalefet partisi yapmış olsa kesinlikle müsaade etmezler. İşte bunların sebebi istedikleri gücü bulamadıkları içindir. Yoksa neden şaibe yaratacak ittifak kanununu çıkarsınlar. Güçleri kalmadığı için üç parti ittifak yaptı. Yetmiyor bir dördüncüsünü arıyorlar. Onu da bulamıyorlar. İttifak kanun bunun için çıkarılmıştır. Güç artıyorlar. Millet olarak iktidardan tek bir isteğimiz var. Adaletli. Demokrasi kurallarına uygun bir seçimin yapılmasıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-04 2018 Mustafa KOÇAL         

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44