Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDARIN MİLLETE SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMADI

İKTİDARIN MİLLETE SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMADI


Eski dönemlerde bütçe görüşmeleri bu kadar kısa sürede bitmezdi. Zaten bütçe görüşmeleri demeye de şahit lazım. Kendi yaptıklarını başkalarına yamama gayreti içerisindeler. Ülkenin bu kadar sorunu varken. Tatil önergesi veriyorlar. Meclisten kaçmanın yolu olarak önerge veriyorlar. Verdikleri önergeyi kendileri kabul edip kaçıyorlar. Önemli bir konuyu görüşmekten kaçtılar. Taşeron işçilerinin sorununu neden konuşmadılar? Çünkü o kadar yalan söylediler ki? Sene sonuna varmadan taşeron işçilerin sorunu halledilecek dediler.

Ne oldu? Mecliste görüşmediler topu cumhurbaşkanına attılar. Neden? Verdikleri sözler vardı. O sözleri yerine getiremeyecekleri için. Topu saraya attılar. KHK ile bu sorunu haledecekler. Çünkü KHK´ler anayasa mahkemesine götürülemiyor. Taşeron işçileri kandırdılar. Mecliste içişleri bakanı şov yaptı. Hani mecliste pankartlı konuşma yasaklanmıştı. Bir pankart gösterdi. CHP FETÖ diye. Diyelim ki? CHP´nin içerisinde FETÖ´CÜ var. Şimdiye kadar bunlar için. Neden işlem yapmadınız? Şimdi CHP iktidarı köşeye sıkıştırınca CHP´li belediye başkanını görevden aldılar. Bu belediye başkanı yolsuzluk yaptı ise. Daha önce neden görevden alınmadı? Man adasının misillemesi olarak olduğu o kadar belikli. Ben bir misillemeyim diye adeta isyan ediyor. Şu içişleri bakanını kürsüden gösterdiği CHP FETÖ pankartına bir dönelim.

Aklı sıra millete CHP´nin içerisinde FETÖ´CÜ var. Anlamına getiriyor. Olabilir olmaz değil. Diyelim ki? CHP´nin içerisinde 10 tane FETÖ´CÜ var. Pekiyi sizin alayınız FETÖ´CÜ değil mi? Senelerce bunlarla işbirliği yapan iktidarın kendisi değil mi? ?Bu hasret bitsin? diyen iktidar değil miydi? Ne istediniz de vermedik. Diyen iktidar değil miydi? Allah rahmet eylesin. Kamer genç meclis kürsüsünde Güleni eleştirirken? Üzerine yürüyenler iktidar milletvekilleri değil miydi? İktidar milletvekillerinin Gülen ile birlikte çekilmiş fotoğrafları çarşaf gibi basında yayınlandı. İktidar aynaya bakmadan konuşuyor. Sayın içişleri bakanının gülen ile görüştüğü tarihi dahi verdi. CHP sözcüsüne neden cevap veremedi? Ortada man adası belgeleri var. Hala sahte diyorlar. Ve CHP´ye ispat etmezsen namertsin diyor. Meclis kürsüsünden bas bas bağırıyor.

Acaba böyle bağırınca belgeler değişiyor mu? Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. İçişleri bakanı da her halde onun için bağırıyor. CHP neyi ispatlayacak? Belgeleri savcılığa tersim etti. Bundan sonra ispatlamak iktidara aittir. İktidar da o belgelerin sahte olmadığını biliyor da? Fakat millete söyleyecek bir şeyleri olmadığı için. Böyle konuşuyorlar. Buyurun size Man adası belgeleri ile söyledikleri sözler. İlk söylem. Para gidişi yok gelişi var. İkinci söylem. Oradaki şirketi satmışlar onun parası. Üçüncü söylem. Yurt içinde bir bankadan diğer bir bankaya para transferi yapılmış. Dördüncü söylem. Ortada para falan yok. Bunların hangisine inanalım? Hadi söyleyin? Bu ancak milletin kafasını karıştırmaktır. Ayni zamanda düşünmeden acele ile söylenmiş sözlerdir. O anı kurtarmak için söylenmiş sözlerdir.

Bunu ortaya CHP attı ya. Sözde buna misilleme olarak belediye başkanını görevden aldılar. O pankartı meclis kürsüsünde onun için gösterdiler. Sözüm ona CHP´yi köşeye sıkıştıracaklar. Kemal Kılıçdaroğlunun kızının aldığı daireyi söylüyorlar. Oradan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlunun kızı bir daire almış. Sizin çocuklarınızın hepsinin villaları var. Onlara ne diyeceksiniz? Benim ailem, çocuklarım ve dünürüm dâhil olmak üzere araştırma önergesi verin dedi. İktidar sözcüsü Elitaş ne dedi? Ucuz siyaset yapıyor dedi. Ayni şeyi sizde yapında? Sizin ki? Pahalı siyaset olsun.

Hâlbuki kendileri ucuz siyaset yapıyorlar. Kızının bir daire almasını dahi gündeme getiriyorlar. Amaç bir yerlerden bir şey bulabilir miyiz? Diye çabalıyorlar. Millete söyleyecekleri bir şeyleri kalmadı? Bakın başbakan Binali yıldırım ne diyor. Ey kılıçdaroğlu sen bunları bilmezsin. Üçüncü çeyrekte büyümenin Avrupa birincisiyiz diyor. Allah aşkına her şeyi siz biliyorsunuz da? Siz yapıyorsunuz da? Ülke neden bu duruma düştü? Neden? Olduğunu ben söyleyeyim. Hep iktidarın biz yaparsak olur. Biz yaptık oldu! Demenizden ülke bu duruma gelmiştir. Madem bu kadar büyüdükte? Enflasyon neden yüksek? Neden her şeye zam yapıyorsunuz? İşsizlik rakamları neden? Çift rakamlarda? Neden? Cari açık veriliyor?

Bir iki kelimede Zarrab olayından bahsedelim. Mahkeme başlamadan önce ABD ye iki defa NOTA verdiniz mi? Zarrab´dan bilgi alamıyoruz. Durumunu merak ediyoruz diye. Hani bu hayırseverdi? İyi vatandaştı? Şimdi oldu bir casus ülkenin gizli bilgilerini açıkladığı için değil mi? Bu gizli bilgileri kimlerden almış? Onu araştırsanız olmaz mı? Karşınıza kimler çıkacak? Yüce divana göndermediğiniz bakanların çıkmasından mı? Korkuyorsunuz! Bu bakanlar iktidarın sırtında bir kamburdur. Tarih bunu böyle yazacaktır. Millete söyleyecek sözleri olmadığı için. Çamuru başkalarına atmaya çalışıyorlar. Muhalefet FETÖ´CÜ terör örgütü ile işbirliği yapıyorlar diye ithamlarda bulunuyorlar. Amaç cambaza bak oluyor. Öbür taraftan kendiişlerine bakıyorlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!      NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-12- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44