Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


İlginç tartışmalar

Erdek Belediyesi Meclis Notları


Erdek Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında, iki konuda ilginç tartışmalar yaşandı.

ORHAN NARİN’İN YERİNDE UYARISI

Mecliste tartışılan ilk önemli konu, büyük marketlerin, “Çuğra” ve “Kurbağalıdere” bölgelerinde şube açma talepleriydi.

Konu, geçtiğimiz temmuz ayı toplantısında incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmişti. Bu komisyondan gelen raporda, “Büyük marketlerin, belirtilen bölgelerde açılmaması komisyonumuzca oybirliği ile kabul edilmiştir” deniliyordu.

Zabıta Müdürlüğü’nce, meclise gönderilen yazıda, ayrıca, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da, “Çuğra” ve “Kurbağalıdere”de büyük marketler açılmasına 19.06.2020 tarihinde gönderdiği yazıyla karşı çıktığı belirtiliyordu.

Görüşmeler sırasında bazı CHP’li üyeler, yalnız bu iki bölgede değil, tüm Kapıdağ’da, hatta tüm mahallelerde büyük marketler açılmamasını, böylece yerel küçük esnafın korunmasını isteyince söz alan AK Partili Orhan Narin, “Beyler, siz birkaç küçük esnafı koruyacağız derken, bu bölgelerde oturup, bu marketlerden, keselerine uygun fiyatlarla alışveriş yapacak binlerce vatandaşı cezalandırıyorsunuz. Kaldı ki, korumak istediğiniz o yerel küçük esnafın, dükkanlarında ürünlerini kaça sattığını bile denetlemiyorsunuz. Ayrıca, bu bölgelerde büyük marketlerin açılmasına karşı çıkmak, Ticaret Kanunu’na da aykırıdır” dedi.

Narin’in uyarısı yerinde ve doğruydu.

Konu, daha ayrıntılı incelenmek ve tekrar meclis gündemine getirilmek üzere bir kez daha Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

KÖRFEZ BELEDİYELERİ BİRLİĞİ TARTIŞMASI

Mecliste ek gündem maddesi olarak görüşülüp, tartışmalara yol açan bir diğer konu ise başkanlığını Ayvalık Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yürüttüğü Körfez Belediyeleri Birliği’ne üye olması için Erdek Belediyesi’ne yapılan çağrıydı. Erdek Belediyesi’nin üye olması CHP ve AK Parti grupları tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Ancak, birlik için 2 asil, 1 yedek üyenin seçimi öncesinde tartışma başladı. AK Parti grubundan Ceyhun Mırız, “Madem ki, hepimiz Erdek’in çıkarları için çalışıyoruz, bu kurula bir sizden, bir bizden üye girsin. Aslında bu üyelik önemli değil ama gelin, birliktelik için ilk adımı atalım, iyi niyetinizi görelim” dedi.

Bu isteğe, CHP’li Canan Kırdar ise “Sen, geçtiğimiz aylarda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Erdek Belediye bütçesi görüşülürken, 93 üye arasında, tek başına ret oyu verdin. Şimdi hangi iyi niyetten söz ediyorsun?” diye sordu.

Konuşmaların ardından birlik asil üyeliklerine CHP’den Canan Kırdar ve İYİ Parti’den İbrahim İlhan, yedek üyeliğe İYİ Parti’den Murat Çolak seçildiler.

GAZETECİLERE SAYGI

Bu da benim şikayetim olsun.

Bazı meclis üyelerinin, toplantıyı izleyen gazetecilere, “Bu konuştuklarımızı yazmayın” demeleri hem demokrasiye sığmıyor, hem de yakışık almıyor.

Bu toplantıyı izleyen tek gazeteci bendim.

Bir ara İYİ Parti’den Murat Çolak, bir ara da CHP’den Canan Kırdar, “Bunları yazmayın!” dedi, bana.

Emriniz olur efendim!

Bırakın da neyi yazıp yazmayacağımıza biz karar verelim. Siz işinizi yapın, biz de halkın doğruları ve gerçekleri öğrenmesi adına görevimizi.

Eğer gerçekten yazılmasını istemediğiniz bir konu olursa, toplantınızı medyaya kapalı yaparsınız.

Bu gerçeğin altını çizerek, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında yapılan ağustos ayı toplantısında, yazılması gerekenleri yazdım. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, o sizin bileceğiniz iş, sayın Çolak ve sayın Kırdar

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55