Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İLLET ZİLLET

İLLET ZİLLET


AKP gurubu sözcüsü mecliste millet ittifakına bu iki kelime ile verip veriştiriyor. Bu iki kelime hattı zatında nereye çekersen oraya gidip oturuyor. Bu iki kelime zarar vermek anlamına da geliyor. Kötülemek anlamına da geliyor. Aşağılama anlamına da geliyor. Hattı zatında bu ülkede bir illet zillet ittifakı kuruldu.

Kim kiminle kurdu. Feytullah cemaati ile AKP arasında kuruldu. Türkiye’nin milli ordusuna karşı kuruldu. Ergenekon mahkemelerini hatırlayın. Mahkemeyi açan Zekeriya Öze dönemin başbakanı kendi zırhlı arabasını tahsis edip koruma vermedi mi? Mahkemeye PKK militanlarından gizli tanık getirilmedi mi? Kuvvet komutanları ve genelkurmay başkanı yargılanmadı mı?

Kozmik oda bir ülkenin en mahrem odasıdır. Kozmik odaya girilip gizli bilgiler dışarı çıkarılmadı mı?Bu olayların hepsinde İktidar yok muydu? Ortak hareket etmediler mi? İşte AKP gurup sözcüsünün millet ittifakını kötülemek ve ittifaka zarar vermek için kullandığı kelimeler. O dönem kendileri orduya karşı kullanmışlardır. Kuvvet komutanları görevlerinde alınıp yerine cemaati adamları getirilmedi mi?

Bu atanan cemaatçiler bu ülkeye 15 Temmuz olayını yaşatmadılar mı? İşte illet zillet budur. Bunları ülkeye yaşatanlar şimdi aynaya hiç bakmada muhalefeti suçluyorlar. Bunlarla suçlamakla da kalmıyorlar. Millet ittifakını terör örgütü ile birlikte olmakla itham ediyorlar.  Oslo da üst düzey PKK yöneticileri ile muhalefet görüşmedi, iktidar görüştü.  Oslo ya gidecek olan PKK’lıları kuzey Irak’tan kimin uçağı götürdü?

Daha doğrusu kuzey Irak’a uçağı kim gönderdi? Muhalefet göndermedi. İktidar yanlış yol izledi. Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir. Savaşta barışı zayıf taraf teklif eder. Kuvvetli taraf barış teklifi yaparsa onların güçlü olduğunu kabul etmiş demektir. Terör örgütü militanlarını sınıra seyyar mahkeme kurdurarak ülkeye muhalefet sokmadı. Mahkemeye ifade veren militanlar. Hâkime “liderimizin emri ile barışa katkı sağlamak için geldim”. Demelerine rağmen “yaz kızım pişmanlık yasasından faydalanmak için geldim” dedi yazılmıştır.

Terör örgütüne karşı iktidar. Çok olumlu davranışlarda bulundu. Orduya terör örgütüne operasyon yapmayın talimatı dahi verildi. Seçimlerde Öcalan’a kandile seçim sürecinde eylem yapmamalarını sağlaması için istekte kim bulundu? Muhalefet mi yoksa iktidar mı? Bir tane AKP’li bu isteği muhalefet yaptı diyebilecek mi? Diyemezler çünkü kendi partileri yaptı. Bu yapılanlar ortada dururken. Mahalli seçimlerde dahi Öcalan dan mektup getirip Anadolu ajansı aracılığı ile mektubu servis edilmiştir.

İktidar kandırılma yeri değildir. PKK kandırdı, nasıl kandırdı? Anlaşma yapıldı. Ülke sınırları içerişimdeki örgüt üyeleri ülkeyi terk edecekti. Ülkeyi terk etmediler.Böyle yaparak iktidarı kandırdılar. FETÖ kandırdı. Beraber yürüdük bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda diyorlardı. İşler ters döndü böylelikle bir defa daha kandırıldılar. Şimdi aslı astarı olmayacak şeylerle millet kandırılmaya çalışılıyor. İllet ile zilletin kim olduğu da belli değil. Önüne gelen birbirine illet zillet diyor. Neye istinaden illet zillet dediklerini de? Kendiler de bilmiyor. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, milletimi, özümden çok sevmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmada yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                         19-10- 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54