Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İNCİR ÇEKİRDEĞİNİ DOLDURMAYAN

İNCİR ÇEKİRDEĞİNİ DOLDURMAYAN


İncir çekirdeğini doldurmayan konu ülkeyi ne kadar gerdi. Bir KHK ülkeyi bu kadar gerdiğine göre. Bu KHK´den beklentinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu KHK çok düşünülerek amaca uygun çıkarılmış demektir. Bu ülkeye cumhurbaşkanı olarak hizmet vermiş bir kişiye hakarete varan sözler söyleniyorsa. Bu ülkeyi yönetenlere saygı duyulmuyor demektir.

Sanki ülkenin hiçbir sorunu kalmamış gibi hala bu KHK tartışılıyor. Tartışıldığını bırakın millet birbirine düşman ediliyor. Bu KHK ye karşı çıkanlar darbeyi destekleyenlerdir deniliyor. Pes doğrusu! İllaki iktidarın düşündüğü gibi düşünmek mecburiyetinde miyiz? Nerede kaldı fikir özgürlüğü? Karış çıkanlar öyle eleştiriliyor ki? Fırsatçılıkla itham ediliyor. FETÖ´ nün kurşun askerleri deniliyor.

Ayni referandumdaki gibi hakaretler ediliyor. Ve ülke gerilime sürükleniyor. Artık kapatın bu meseleyi. Olan oldu! İleriye bakılma zamanıdır. Konya ve Tokat da sivillerin silahlı eğitim yaptığı söyleniyor. Bu duyumu dillendiren kişi iç savaş çığırtkanlığı yapmakla itham ediliyor. Şayet bu doğru ise vay halimize, milleti birbirine kırdıracaklar demektir. Abdullah Gül muhalefetin adayı olmak itham ediliyor.

Ben eski cumhurbaşkanımızın aday olacağını tahmin etmiyorum. Senelerce AKP ye hizmet etmiş bir kişinin ayni zamanda partinin kurucularından olması başka bir yerden aday olacağını ihtimal vermiyorum. Fakat AKP´nin içerisindeki bazı kişilerin aday olmasını istiyorlar olabilir. Artık bu konunun gündemden düşürülmesi gerekir. Yoksa ülkede gerilim daha da artar.

Artık iş CHP´nin bu KHK´yi anayasa mahkemesine götürmesine kaldı. Fakat anayasa mahkemesinin vereceği karar ne olacak? Diyelim ki anayasa mahkemesi bu KHK´yi iptal etti. O zaman cumhurbaşkanı nasıl bir tavır alacak. Daha önce ben anayasa mahkemesinin verdiği kararı tanımıyorum demişti. Yine böyle bir tavır takınırsa ülkede gerilim tavan yapar. Buda ülkenin menfaatine olmaz. Bekleyip göreceğiz.

Enflasyon 11,92 olarak açıklandı. Kasım ayı enflasyonu 12,9 idi. Aralık ayı içerisinde piyasada fiyatlar artmasına rağmen aralık ayı enflasyonu nasıl oluyor da düşük çıkıyor. Piyasa enflasyonu bana göre 15´şin üzerindedir. Ben bir gün önce ne yaparlar yaparlar aralık ayı enflasyonunu düşük çıkarırlar demiştim. Ne tekim dediğim gibide oldu. Yaptıkları zammın 8,8´zini elektrik zammı ile geri aldılar.

Elektrik zammı dahi memur ve emekliye yapılan zammın üzerinde. Millete verirken elleri titriyor. Kendilerine gelince vicdanları sızlamadan zam alıyorlar.  Büyük mevkide olanların midesi büyük oluyor. Küçük mevkide olanların midesi küçük oluyor. Midesi küçük olan bir simitle övün savıyor. Ah garibanlarım ah sizlerin oyları ile ülke bu hale geldi. Kömüre, makarnaya, şekere, çaya, kanıp oylarınızı verdiniz. Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünmediniz. Günü kurtardınız, onu kar zannettiniz.

2017 senesinde 409 kadın cinayete kurban gitmiş. Ülkede asayişten bahsetmek mümkün mü? Bu iktidar silah almayı bakkaldan ekmek almaktan daha kolay duruma getirdi. Parayı bastıran her türlü silahı alabiliyor. Bilhassa terörle mücadele eden bir ülkede silah almak bu kadar kolaylaştırılmaz. Eskiden emniyet geceleri kahvehanelerde arama yapardı. Sivillerin silahlanmalarına engel olunurdu. Şimdi herkes istediği zaman silah alabiliyor. Birisi birisini öldürmeyi kafasına koymuşsa ne yapıyor yapıyor silah parasını buluyor. Evine ekmek götüremeyenler silah parasını buluyor. Silah taşıyan bir kişi istenmeyen bir yerde galeyana geldi.

Çıkardı belindeki tabancayı ateş etti. Cezası 600 TL. Magandanın tabancasından çıkan kurşunla çok kişi hayatı kaybetti. Şimdi silah almanın neden? Bu kadar kolaylaştırdığın anladınız mı? Muhalefet bu iki şehirde sivillerin silahlı eğitim yapıldığı iddiasının araştırılmasını istiyor. Fakat iktidar böyle bir şey yok diyor. FETÖ içinde muhalefet araştırılsın diye meclis başkanlığın önerge verdi.

İktidarın oyları ile ret edildi. Sonuç ne oldu? Ülkenin başına15 Temmuz olayı geldi. Zamanında muhalefetin o önergesi kabul edilip. Araştırma komisyonu kurulsaydı. Bu 15 Temmuzu yaşamazdık. Hep biz biliriz! Biz yaparsak olur. Denilmesi ülkeyi farklı yönlere götürmüştür. Artık ülkenin derin derin nefes alma zamanı gelmiştir. Aklıselim kişiler bir araya gelip. Ülkeyi bu durumdan kurtarmalıdır. Ülke her gün daha da kötüye doğru sürükleniyor. Başka Türkiye yok. Ülkeye sahip çıkma zamanıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-01-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44