Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İNSAN GÖRMEDİĞİNİ NASIL SEVER

İNSAN GÖRMEDİĞİNİ NASIL SEVER


Bir insan görmediği bir kişiyi bu kadar nasıl sevebilir. Bu kadar sevmenin bir nedeni olmalıdır? Görenlerin anlattığı ile sevebilir. Birde bıraktığı eserlerle sevebilir. Ben 80 yaşındayım! Atatürk’ü görmedim! Atatürk’ü önce ailem anlattı. Sonra ilkokulda mekânları cennet olsun öğretmenlerim anlattı. O yıllarda öğretmenler Atatürk’ü çok anlatırlardı. Biz 10 Kasımlarda Atatürk’ü ağlayarak sevmeye başladık.

Tarih derslerini okumaya başladığımızda Atatürk’ün kahramanlıklarını öğrendikçe sevgimiz biraz daha kuvvetlendi. İyi bir devlet adamı olduğunu cumhuriyeti nasıl kurduğunu öğrenmemiz sevgimizi tavan yaptırdı. Yani görenlerin anlatması, öğretmelerimizin anlatması ve eserleri bize Atatürk’ü sevdirdi. İnsanın insanı sevmesi yaratandan dolayıdır. Yaratandan dolayı olan sevgi Allah’ın yarattığı kişilerdeki özellikler bu sevgiyi bir derece daha yukarıya taşıyor.

Bir insanı görmeden sevilmesinin nedeni işte bu nedenlerdir. Bir insanı bu devirde sevmek için? Bazı özellikleri olması gerekir. Atatürk her konuşmasında Türk milletinden bahsediyor. Irkını seviyor. Türklüğü ile gurur duyuyor.  Milletini seviyor. Milliyetçi vatansever. Dinini seviyor. Atatürk Arkadaşları ile sohbet ederken. Arkadaşlarına bir soru soruyor. Dünyada en büyük insan kimdir diyor? O ortamda bulunanlar çeşitli kişiler söylüyorlar.

Hepsine hayır diyor. Birisi sizsiniz efendi diyor. Haşa diyor! Bulamadınız demi diyor! Peygamber efendimizdir diyor. Atatürk’e dinsiz diyenler olmuştur. İslamiyet’e en çok hizmet eden Atatürk’tür. Suudi Arabistan kralı tahta geldiğinde çevre düzenlemesi yapıyor. Mezarlığı dahi düzlüyor. Birisi Atatürk’e telgraf çekiyor. Kral çevre düzenlemesi yapıyor. Peygamber efendimizin mezarı yok olacak diyor. Atatürk Krala telgraf çekiyor.

Peygamber efendimizin mezarına dokunursan Orduyu hemen oraya gönderirim diyor. Peygamber efendimizin yakınlarını mezarları kayıptır. Bir yerde belediye parkında oturuyorduk. Sohbet döndü dolaştı siyasete geldi. Hacını birisi başladı anlatmaya dinsiz Atatürk ülkeyi bu duruma getirdi gibi sözler söyledi. Hiç sesimi çıkarmadım bekledim. Konuşmasını bitirdi. Ben konuşmaya başladım! Hacı Atatürk dinsiz öylemi? Dedim! Evet dedi. Dinsiz birisi hutbe yapar mı? Dedim!

Öyle şey olmaz dedi. O zaman Balıkesir’e gideceksin Paşa caminin duvarında Atatürk’ün yaptığı hutbeyi okuyacaksın dedim. Yukarıda Peygamber efendimizin mezar olayını anlattım. Kızardı bozardı bir şey söyleyemedi. Benim işim var ben müsaade istiyorum diye kalktı gitti. Kuranı millet öğrensin diye Türkçe tercümeyi ilk yaptıran Atatürk’tür. Diyanet başkanlığını kuran da Atatürk’tür. Devlet adamlığı ile, dine verdiği hizmetle, ülkeyi düşman istilasından kurtarıp. Osmanlının küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ü sevmeyeceğiz de kimi seveceğiz? 

İnsanı kolay kolay asrın lideri seçmezler. Biliyorsunuz Atatürk’ü asrın lideri seçtiler. Ne yazık ki bugün ülkemizde Atatürk düşmanlığı yapanlar var. Bunlar cumhuriyetin kurulmasını istemeyenlerin. İngiliz himayesinde kalmayı isteyenlerin torunlarıdır. Birde hilafet yanlısı olanlardır. Açıkçası cumhuriyet rejimini istemeyenlerdir Her gün Atatürk sevgisi daha da kuvvetleniyor. Bu Atatürk sevgisi asırlarca sürecektir. Türk milletini tarihten yok etmeye çaba harcayanlar var. Ne Türk milletini yok edebilecekler. Ne Atatürk’ü unutturabilecekler.

Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Biz sizin sevmediğinize bir şey demiyoruz. Sizde bizim Atatürk’ü sevmemize karışmayın. Bazı kendisini bir şey zannedenler var. Rüyamda Atatürk’ü cehennemde yanarken gördüm diyor. Güleceğim gülemiyorum! Böyle kişilere ancak gülünür. Bunlar gülmeye değecek kişiler değil. Allah Peygamber efendimize Miraç da ne cenneti nede cehennemi göstermemiştir.

Sizin gibi yobazlara cennetini, cehennemi rüyada mı gösterecek? Atatürk sevgisini hiç kimse gönüllerimizden silemeyecektir. Silmeye de muktedir olamayacaktır. Saygılarımla. Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyi diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  22- 11 -2020 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55