Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İNSAN NEREDEN GELDİĞİNE BAKMALIDIR

İNSAN NEREDEN GELDİĞİNE BAKMALIDIR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İnsan bir yerlere gönderme yaparken. Önce nereden geldiğine bakmalıdır. Faruk Çelik ekonomi bakanı idi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarına adı karıştığı için istifa ettirildi. Bu olaydan sonra öyle bir laf etti ki. Bakanlık yapan birisine hiç yakışmadı. “Bu olay Kürt olduğum için başıma geldi” dedi. Bu olayı ırkçılıkla bağdaştırdı. Bu kadar yanlış bir beyan olamaz. Terör örgütü ile olaylar bıçak sırtında götürülüyor. Kalkıyor “ben masumum! Kürt olduğum için böyle bir olayı bahane ederek beni bakanlıktan ettiler” diyor. Adeta terör örgütüne hükümeti şikâyet ediyor.

Bu Faruk Çelik Ankara sanayi odası başkanlığı yaptı. O zaman sen Kürtsün bu görevi yapamazsın diyen odlumu?  Olmadığına göre bu sanayi odası başkanlığını yürüttü.  Sonra AKP’den milletvekili adayı oldu. Milletvekili de seçildi. Arkasından ekonomi bakanlığına getirildi. Hiç kimsede sen Kürtsün bakan olamazsın demedi. Bakan olmadan önce geldiğin yere bir bakacaksın. Senin ırkını sorgulayan olmamış. Şimdi rüşvet olayına adının karıştığı iddia ediliyor. Beni Kürt olduğum için bu olaya bulaştırdılar diyorsa. Yanılıyor! Böyle iddialar ırkçılıkla aklanamaz. Seçmenlerine beni ırkımdan dolayı bu olaya bulaştırdılar deme yerine. Beni suçlu görebilirsiniz. Suçlu olsaydım karşınıza gelemezdim. Ben mahkemede aklanacağımdan eminin diyebilirdi.

Fakat bu söylemden ben şunu anlıyorum. Kafasında ırkçılık varmış ki. Bu olayı ırkçılıkla bağladı. Bu söylem ırkçılığı körüklemektir. Bu ülkede hiç kimse ırkından ve mezhebinden dolayı horlanmamıştır. Bunu ancak kafasında ırkçılık yatan kişiler ortaya atar. Buda ırkları birbirine düşman etmekten başka bir işe yaramaz. Bu söyleme kendisinde başkada inanan olacağını tahmin etmiyorum. Sinek küçültür ama mide bulandırır. Bu söylemde aynen onun gibidir. Örgüte yaranmak için de söylemiş olabilir. Ortamın gergin olduğu bir dönemde çok yanlış bir beyandır.

Uzun zamandan beri özerklik ilanından bahsediliyor. Böyle bir dönemde bu söyleml sakıncalıdır. Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir. Şimdi gelelim özerklik meselesine. Adamlar nerede ise ülkeyi 40 parçaya bölecekler. Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlığına seçilen BDP’nin sivri dilli milletvekili Gülten Kışanak devletin gelirlerinde pay istiyor. Devletin yer altı kaynaklarından elde ettiği gelirden pay istemeye başladılar. O bölgede çıkarılan petrolden pay alacaklarmış. Üretilen elektrikten pay alacaklarmış. Senelerdir doğunun elektrik faturalarını biz ödüyoruz. Ben bir ara internetten bütün şehirlerin kaçak elektrik kullanımlarını çıkardım. Doğuda bazı illerde kaçak elektrik kullanımı % 80 ne kadar çıkıyor. Bu devlet dairelerinden başka hiçbir faturanın ödenmediğini gösterir. Petrolden ve elektrikten pay isteyen kişi dahi belki elektrik faturası ödemiyordur. Çünkü oradaki halklarına elektrik faturalarını ödememeleri telkininde bulunmadılar mı? Bu telkinde bulunan kişi kendiside elektrik faturası ödemiyor demektir.

Diyarbakır büyük şehir belediye başkanı hanim efendi. İnceleme yaptırıyormuş. Kendisine gelecek raporlara göre hareket edeceklerini söylüyor. Enerji bakanı her ne kadar “devler gelirlerinde iki pay alınması söz konusu olmaz” demiş olsa da. Bekleyip neticenin ne olacağını göreceğiz. Yarın silah zoru ile alırız demeyeceklerini kimse garanti edemez. Bunlardan her şey beklenir. Vergi ödemezler. Fatura ödemezler. Devletin götürdüğü hizmetleri tahrip ederler. Devletin sosyal yardımlarını alırlar. Birde devlete kafa tutarlar. Oh ne ala memleket. Ondan sonrada adaletli paylaşım istiyoruz derler. Enerji bakanından başka cevap verende olmadı. PKK bu barış sürecinde gücüne güç katmıştır. Vatandaş olarak biz bu olayın bu noktaya geleceğini gördük. Barış sürecine karış çıkanları ülkeye ihanetle suçladılar. Gelecek ümit veren bir gelecek değildir. Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                     16 – 04- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44