Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İNSANLAR EŞİT YARATILMIŞTIR

İNSANLAR EŞİT YARATILMIŞTIR


Dünyaya gelen insanlar eşit yaratılmıştı. Siyah tenlinin beyaz tenliye, beyaz tenlinin siyah tenliye karşı hiçbir üstünlüğü yoktur. Arada tek bir fark vardır. Oda takvadır. Takva günahlardan korunmak anlamına gelir kısaca tarifi budur. Ne yazık ki günümüzde kadınlar ikinci sınıf bir insan olarak görülüyor. Kadınlar şiddete maruz kalıyor, katlediliyor. Kadınlar cahil bırakılmaya çalışılıyor. Dinci geçinen bir kişi şöyle diyor. ?Dünyanın bütün nimetlerini bana verseler.

Kızını bir saat okula gönder deseler. Onların okuluna göndermem? diyor. Böyle kişiler hanımını doktora götürdüğü zaman. Kadın doktor ararlar. İyi güzelde! Kızları onların okuluna göndermezseniz nasıl kadın doktoru olacak. Onun kullandığı kelimeyi kullandım. Onların okuluna diyor. Görüyor musunuz? İnsanları nasıl ayrıştırıyorlar. Her şeyden önce kadınlar cennete girme hususunda erkeklerden bir adım öndedir.

Peygamber efendimiz(S. A. V) bir hadisinde şöyle buyuruyor. ?Cennet kadınların ayaklarının altındadır? diye buyuruyor. Kadınlar neslimizin kesilmemesi için çocuk doğururlar. Bu nedir biliyor musunuz? İnsanın meyvesidir. Çocuklar insanın en değerli varlıklarıdır. Ayni zamanda kadınlar erkeklere Allah´ın (c.c) emanetidir. Kadına zülüm etmek Allahın emanetine ihanet etmektir. Allah ayeti kerimesinde ? ben kendime zulmü haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zülüm etmeyin? buyuruyor. Allahın emri ortada dururken kadına zulmetmek,

Allahın emrine uymamaktır. Ayni zamanda erkeklere emanet ettiği kanına zulmetmek, emanete ihanet etmektir. Siz meyve veren bir ağacı keser misiniz? Kesmezsiniz değil mi? O zaman insanın meyvesi olan çocuğu dünyaya getiren kadına nasıl kıyıp da katlediyorsunuz? Benim canım ciğerim dediğin çocuğunun annesini. Nasıl katlediyorsunuz? Bunun hesabını mahşerde nasıl vereceksin? Çünkü ceza iki misline çıkacaktır. İslamiyet de sebepsiz insan öldürmek yoktur. İki şeyde insan öldürmeye cevaz veriliyor. Bir Allah için. İkincisi vatan toprağını ve mallarını korumak içindir.  Sebepsiz insan öldürmek bütün insanları öldürmekle eş değerdedir.

Bir insanı ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir.  Kadınlar erkeklere Allahın emanet ettiği nazlı bir çiçektir. Bu çiçekleri soldurmayın. Size çocuk veren meyvenizin annesine zulmetmeyin. Birisi karısını öldürdüğü zaman ilk söylediği namusumu temizledim derler. Şayet öyle bir olay varsa. Cezasını sen verme. Allah vesin onun cezasını. Çocuklarını annesiz bırakma. Verirsin mahkemeye medenice ayrılırsın. Öldürmek mecburiyetinde değilsin. Bu hususta daha çok söylenecek söz var. Burada bu mevzu´u kapatalım okul meselesinden bahsedelim.

Kızlar okumasın neden? Evde otursun çalışmasın. Bu gün ekonomik koşullar içerisinde. Bir kişinin çalışması ile geçim sağlanabilinecek mi? Yine Peygamber efendimizin (S.A.V) bir hadisinden bahsedelim. ?Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış. Yarın ölecekmiş gibi ibadetini yap? diye buyuruyor. Bunun geçim sıkıntısı çekmememiz için söylemiştir. Allahın Peygamber efendimize ilk vahisi oku değil midir? Erkekler okusun, kadınlar okumasın diyor mu? Yarattığı bütün kulları için oku vahisi göndermiş. Ayrım yoktur. O zaman bu oku kelimesini yalnız kuran oku anlamında anlamışlardır.

Araplar onun için geri kalmışlardır. Araplar bambaşkadırlar. Peygamber efendimiz ?ben Arap´ım fakat onlar benden değildir? demiştir. Peygamber efendimiz bile Araplarla ters düşmüş demektir. Şimdi günümüzde en çok şeyh nerede yetişiyor? Araplar da değil mi? Onlar yalnız dini eğitime önem veriyorlar. Pozitif ilimlere değer vermiyorlar. Onun için teknolojiyi hep dışarıdan alıyorlar. Bu gün İsrail ile Araplar baş edemiyorlar. Neden dersiniz? Araplar şeyh, imam yetiştiriyor. Öbür taraftaki İsrail teknoloji mühendisi yetiştiriyor. Araplar kendi ülkelerindeki yer altı zenginliklerini bile yabancı mühendislere teslim etmişlerdir.

Çünkü pozitif ilimlerle eğitimleri yok. Dini eğitime önem veriyorlar. Artık bazı dallarda yavaş yavaş pozitif ilime doğru gidişleri var. Fakat İsrail ile başa çıkabilecek teknolojiye sahip değiller. Bunların çoğu petrol zengini oldukları için teknolojiyi dışarıdan satın alıyorlar. Bakın İran bunlar gibi değil her türlü teknolojiye sahipler. Allah insanları eşit yaratmıştır. Kimsenin birbirine üstünlüğü yoktur. Erkekler kadınlardan üstündür gibi bir şey mevzubahis değildir. İnsanların birbirinden tek üstünlüğü olan takvadır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44