Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR

İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR


İktidar yüksek seçim kurulunun aldığı skandal karar ile evet hanesine yazdırdığı % 51 oyu korumaya çalışıyor. 15 Temmuz ile referandumu bağdaştırıyor. Cumhurbaşkanın ? 15 Temmuzda tankların önüne çıkanlar. Evet diyenlerdi. Şehitler evet diyenlerdi. 15 Temmuzda milletin üzerine bomba yağdıranlar hayırcı idi? diyor.

15 Temmuz kalkışmasının 16 Nisanda yapılan anayasa değişikliği referandum´un ne ilgisi olabilir. Bütün mesele referandumda haneleri yazdırttıkları rakamı korumaktır. Bu kadınlarla yapılan bir toplantıda dile getiriliyor. Biliyorsunuz Tayyip Erdoğan kadınlar tarafından çok sevilen bir lider. Referandumda evet diyen kadınların oranı % 65 idi. Bunu bildiği için kadınlara karlı duygu sömürüsü yapılmıştır. Şimdiye kadar hiçbir yerde kalkışma ile referandum bir arada söylenmemişti.

Bu ithamı referandumda hayır diyenlere karşı kullandılar. Burada ki söylem daha değişik bir söylemdir. Milletin üzerine bomba yağdıranlarda hayırcılardı denilmesi olayı daha abartılı bir hale getirmek içindir. Bayanların duygularına hitap etmektir. Referandum da alınan oyu kemikleştirmektir. Bu söylem bir gerçeği ortaya koymuştur. Referandumdaki oylar bizden olanlar. Diğer taraftan olanlar bizden olmayanlardır.  Diye ülke ikiye bölünmüştür. Her seçimin ve referandumun geliş ve yapılışı değişiktir.

Referandumda evet diyenler mahalli seçimlerde, milletvekili seçiminde ve cumhurbaşkanı seçiminde başka bir alternatife oy verebilir. Bu günlerde MHP bazı konularda iktidarla ters düşmeye başladı. Gerçi ben bu çekişmeyi kayıkçı kavgasına benzetiyorum. Şurası bir gerçektir. MHP´nin seçimlerde barajı aşması mümkün değildir. Referandumda alınan oy kimin oyudur. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan kaç oyla seçildi?  % 51 oyla seçilmedi mi? Referandumda ayni oran ortada. AKP % 48 oyla iktidar olmadı mı?  Gelelim referanduma MHP ve BBP´nin referanduma katkısı %5 olmuş mudur? En az bu oran kadar olmuştur.

Cumhurbaşkanının aldığı oy % 51 %5 dışarıdan gelen oyu düştüğümüzde. Cumhurbaşkanın aldığı oy % 46 demektir. AKP´nin oyu % 48 bunda düş dışarıdan gelen oyu partini oyu 43 demektir. İşte bu aradaki puan farkını korumak için. Cumhurbaşkanı 2018 yapılacak olağan kongreyi Mayıs ayında yaptırmıştır.  Şimdi hem cumhurbaşkanı hem da AKP´nin genel başkanı bu puan mı kazandırır. Yoksa puan mı kaybettirir. Bana kalırsanız ikisinin bir kişinin üzerinde olmasından vatandaşlar hoşnut gözükmüyor. Bunun için cumhurbaşkanı her fırsatta parti propagandası yapıyor. 15 Temmuz şehitleri anma gününde siyaset konuşulmaması gerekiyordu.

O günkü konuşmalarda kaybolan birlik beraberliğin tekrar kazanılması için. Devamlı birlik beraberliği sağlayacak konuşma yapılmalı idi. muhalefeti her gün eleştiriyorsunuz. Hiç değişse o gün muhalefetin eleştirilmemesi gerekiyordu. Aksine birlik beraberliği ortadan kaldıracak konuşma yapılmıştır. Şimdi oylarını % 51 yapabilmek için her yol mubah sayılacaktır.

Bu sayfamda ülkeyi gelecekte bekleye üç konudan bahsettim. Konunu birisi topraklarımızın bazı şirketler tarafında satın alınması idi. Edindiğim bilgiye göre bu topraklar yabancılara alındığıdır. Bir vatandaş bana teflon etti. Yabancılara satılan topraklar hakkında bir yazı yazar mısın dedi. Yazdığımı söyledim. Bir değil beş defa daha yaz millet bunu öğrensin dedi. Bu konuda biraz daha bilgi toplamaya çalışacağım ben yazmaktan korkmuyorum.  

Başlıktaki konuya dönelim. İş çığırından çıktı dedim. Referandum neticelerinin bu olmadığını kendileri de biliyorlar. Onun için fazla sesleri çıkmadı. Fakat kaybedilen oyları geri alabilmek için çeşitli şeylere başvuracaklardır. Referandumda hayır diyenlere çeşitli saldırılar oldu. Kanı bozuklar diyen oldu. Bunlar Müslüman değiller diyen oldu. Asarız keseriz diyenler oldu. Bunlar AKP´nin yandaşları idi. Amma hayır diyenler teröristtir diyenler yöneticilerdi. FETÖ örgüt mensubu olmakla itham ettiler. PKK yandaşı olmakla itham ettiler. Şimdi milletin üzerine bomba atanlarında hayır dediğini söyleyerek. Hayırcıları kalkışmayı yapan vatan hainleri ile birlikte olmakla itham ediyorlar. Yarın 18 adayı istila edenlerde hayırcı idiler dahi derler. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!          NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-07- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44