Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İŞ EHLİNE VERİLMELİDİR

İŞ EHLİNE VERİLMELİDİR


Peygamber efendimiz bir hadisinde. ?İşi ehline tevdi ediniz? diye buyurmuşlardır. Terzinin eli makas tutuyor diye. Terziye berberlik yaptıramazsınız. Özel işleri ahbap çavuş ilişkisi ile iş yaptırabilirsiniz. Fakat devlet işinde ahbap çavuş ilişkisi ile iş yaptırılmaz. 17 Aralık olaylarına adı karışmış olan Egemen Bağış elçi atandı. Bu kişi ayetlerle dahi alay eden bir kişi. ?Cuma günü bakara makara bir ayet sallıyorum? diyen kişi. Ayrıca 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarına ada karışmış.

4 bakanlarla birlikte yüce divanda yargılanmaları için. Meclis başkanlığına önerge verilmiştir. AKP´nin oyları ile önerge ret edilmişti. Yüce divanda yargılanmaktan AKP sayesinde kurtulmuştur. Böyle bir kişi? Devleti temsil edeceği bir makam getirilmiştir. Bu iletişim çağında böyle bir kişinin elçi atanması ne kadar doğrudur? Çünkü o ülkenin vatandaşları bunun başında geçen bu olayı aşağı yukarı biliyorlardır. Egemen Bağışın elçi atanması. Ehline uygun bir atama değildir. Ahbap çavuş ilişkisine uygun bir atamadır. Bugün kurumlara atanan çok kişide ahbap çavuş ilişkisine uygun atamalardır. Mesela tarım bakanının bir söylediği bir söylediği ile bağdaşmıyor.

Orman yangınları hakkında söyledikleri gibi. Ayrıca bir canlı hayvan ithalatı oldu. Bu hayvanlar başka ülkeye gidiyordu dedi. Hayvanları ithal eden şirket hayır. Biz ithal ettik dedi. Buna benze birçok söylemi var. Bunun sebebi işin ehli olmayışındandır. Halbuki tarım bakanlığında işin ehli olabilecek kişiler ziraat mühendisleridir. Hollanda´ya büyükelçi atana Şaban Dişli de ahbap çavuş ilişkisine dayalı olarak atanmıştır. Çünkü Şaban dişlinin kardeşi Mehmet Dişli 15 Temmuz olayının baş aktörlerinden birisidir. FETÖ olayında tutuklu ve yargılanmaktadır. FETÖ olayından birçok kişi incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerle tutukludur veya işinden olmuştur. Kardeşi 15 Temmuz olayında. Baş aktör rolündeki bir kişinin Kardeşi büyükelçi atanıyor. Bu büyükelçi atanan Şaban Dişli işin ehli olduğu içinmiş atanmıştır. Yoksa ahbap çavuş ilişkisine dayalı olarak mı atanmıştır?

Alın size bir örnek daha Merve kavakçı da elçi atandı. Bildiğim kadarı ile Amerika vatandaşlığına geçmiş birisidir. Bu işin ehli olduğu için mi atandı? Yoksa ahbap çavuş ilişkisine dayanılarak mı atandı? Maalesef ülkede bir yerlere atananların çoğu işin ehli olarak değil ahbap çavuş ilişkisinden dolayı atanıyor. Bunun sebebi de tek kişinin karar vermesinden kaynaklanıyor. Bunların her biri ahbap çavuş ilişkisinden dolayı atanmış kişilerdir. Bakın Egemen Bağış Kılıçdaroğlunun eleştirisine tek kelime ile dahi cevap vermiyor. Beni atayan cumhurbaşkanıma, bakanlara çok teşekkür ederim diyor. Hem bir defa değil iki üç defa söyledi. Kendisi de elçiliğe laik birisi olmadığını biliyor.

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Şoförler ve yanında oturanlarda sigara içemeyecek. İçenler para cezasına çarptırılacak. Sigarayı insanların sağlığını düşünerek yasakladıklarını düşünmüyorum. Kamuya ait arabalarda zaten sigara içilmiyor. Kişi kendi arabasında dahi sigara içemeyecek.Bana kalırsa sırf ceza parası toplayabilmek içindir. Kişinin özel arabasında sigara içmesinin yasaklanmasının başkan bir açıklaması olmaz. İnsanların özel yaşantılarına yasak getirilemez. Kamyon Şoförü yanında kimse yok. Yola çıkmış.

Ne yapacak bu adam? Yolda ikide bir durup sigaramı içecek. Şayet bunu insanların sağlığını düşünerek yapıyorlarsa. İnsanların sağlığını bozan daha önemli şey var. 2006 senesinde yasaklanan yeri tohumun yerine ülkemize sokulan GDO´lu tohumları yasaklasınlar. 2006 senesinde bu yana kanser hastalığının neden bu kadar artığını araştırsınlar.  Eskiden kanser hastası olan hastalığını gizliyordu. Şimdi her yerde kanser hastalığı konuşulur hale geldi. Ben şu tedaviyi görüyorum. Sen hangi aşamadasın konuşmalarına çok tanık oldum. Yine söylüyorum! Ülkemizde kanser hastalığının bu kadar artmasının tek sebebi GDO´lu tohumlardır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                     26-09-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44