Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İŞ EHLİNE VERİLMELİDİR

İŞ EHLİNE VERİLMELİDİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda. Halk bankası genel müdürünün evinde ayakkabı kutularının içersinde 4,5 milyon dolar bulundu. Halk bankası genel müdürü gözaltına alındı ve tutuklandı. Müdür Süleyman Aslan “bu dolarların yardım parası olduğunu. Bu paralarla imam hatip ve üniversite yaptırılacaktık” dedi. Bir banka müdürü kendi bankasına para yatırılması için çalışır. Maalesef müdür bey yardım için toplandığını iddia ettiği paraları müdürü olduğu bankada değil de evinde ayakkabı kutularında saklıyor. Acaba müdür bey bu paraların bankada emniyette olmayacağını düşünerek mi evde sakladı? Yoksa bu paranın gizlenmesi için mi evde sakladı? Müdür bey 70 gün hapiste kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Mal varlıklarına el kondu. Kısa süre içersinde bu el konma kararı kaldırıldı. Paralarda iade edildi.  Halk bankasındaki görevinden alındı. Ziraat bankası yönetim kurulu üyeliğine atandı. Bu ziraat bankası yönetim kurulu üyeliğine başka birisi atanacak olsaydı. O şahıstan savcılıktan sabıka kaydı istenecek miydi? Mutlaka istenecekti. Sabıkası olduğu belirlenirse alınmayacaktı. Müdür hakkında bir iddia var. Bu iddia daha sağlıklı bir neticeye bağlanmamış. Şu anda bilhassa kamu vicdanında dahi aklanmamış olmasına rağmen ziraat bankası yönetim kuruluna atanması ne derece doğrudur? İktidar mahalli seçimlerde alınan oylarla bu olaydan dolayı suçlananların aklandığını zannediyorsa bu yanlıştır. Süleyman Aslanın ziraat bankası yönetim kuruluna atanması manidardır. Bu olay ile iktidar, o operasyonla suçlananların seçimle aklandıklarını ileri süreceğinin bir göstergesidir.

17 Aralık operasyonunun seçimlerle aklanması mümkün değildir. Seçimler suçların aklanması için yapılmaz. İktidar % 80 oy alsa dahi bu operasyonla bağlantı kurulamaz. Sandıkta aklanma olmaz. Sandıkta millet iradesinin tecelli etmesi sağlanır. Suçlular ancak yargı önünde aklanır. Bu müdür muhalefet partilerinden birisinin sempatizanı olsaydı? Yine ziraat bankası yönetim kuruluna ataması yapılır mıydı?

 İşe gireceklerden istenen sabıka kaydı formalite midir? Bir işe alınacak kişide aranacak en önemli vasıf işin ehli olup olmadığıdır. İşler daima ehline verilmelidir. Basından öğrendiğimiz kadarı ile bir imam hastane müdürlüğüne atanabiliyor. Bir muhasebeci hastaneye yönetim kurulu başkanı atanabiliniyor. Yine basından öğrendiğimiz kadarı ile diyanet işlerine alınanlar. Buradan yatay geçişle başka yerlere geçebiliyor. Bir sağlıkçının imam olarak bir yere ataması yapılamıyorsa. Bir imamında bir sağlık kuruluşuna yönetici olarak atanması yapılamaz. Herkes kariyeri ile ilgili yerlere atanmalıdır. Bir mimar tarım bakanı yapılabilinir mi? Ziraat mühendisi sağlık bakanlığına atanabilinir mi?

Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi de kişilerin kariyerleri ile ilgili işlerde çalıştırılmamasıdır. Bizde işe göre atama yapılmıyor. Atamaya göre iş yaratılmaya çalışılıyor. Bir iş için karar verilirken üst düzey bürokratlar, müdürler toplanır karar verirler. O işin ehli olan bir kişi dahi o toplantıya çağrılmaz. Karar verilir eksikler başlar. O eksiklikleri giderene kadar. Aradan aylar geçer. 6 ayda bitecek iş iki sene de zor biter. Bizde bir alışkanlık vardır. Yakın arkadaş ve dostlarla iş yapmak. Hattı zatında bu çok yanlıştır. Bir yakınınızla iş yaptınız bu kişi bir hata yaptı. Bu hatasını size söylemedi. Fakat siz bu hatayı fark ettiniz. Sizde o yakınınız kırılacak diye o hatayı görmezlikten gelirsiniz.

Ülkemizde iktidar kadrolaşmak için. Daima kendisinden olanları işe alırlar. İşte bu gün AKP kemikleşmiş bir oy potansiyelini böyle sağlamıştır. Kişiler menfaatler ülke ve millet menfaatinin önüne geçmiştir. Yukarıda ziraat bankası yönetim kuruluna atanan Süleyman Aslanın yerine atana bilecek işsiz yüzlerce üniversite mezunu var. İlla da Süleyman Aslanın olmasının bir nedeni vardır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

12 – 04  - 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44