Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


IŞİD BAŞIMIZIN BELASI OLACAK

IŞİD BAŞIMIZIN BELASI OLACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi koruma, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu duygularla kullandığım oy inşallah hayırlara vesile olmuştur. Ya aydınlık yolu göreceğiz. Ya da karanlık yolu göreceğiz. Hangi yolu görürsek görelim. Başımıza bela olacak bir IŞİD var, önümüzde. Bu IŞİD’ın ismi bu değildi. El Kaide den ayrıldı. Suriye de karışıklık başlayınca Esat’a karşı bu örgütü kullandılar. Katar, Suudi Arabistan başta olmak üzere bu örgüte yardım ettiler. Irak, Filistin, Ürdün gibi ülkelerdeki elemanları toplandı. Türkiye sınırından Suriye ye geçtiler. Yardım eden ülkelerden biriside Türkiye idi. Suriye kuzey Suriye’yi bunlara terk etti. Birçok ülkeden kendilerine taraftar topladılar. Liderleri yaralandı. Hatay hastanesinde tedavi gördü. O zamanlar Suriye’den Türkiye’ye akın vardı. Onlarla birlikte topraklarımıza girdiler. Hatırlarsınız kaplarda eğitim görüyorlar iddiaları ortaya atıldı. Zaman içersinde güçlendiler. Bağımsız IŞİD devletini kuracağız dediler.  Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu “ böyle bir devletin kurulmasını kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Bu söylem lafta kaldı. Irak Şam İslam devleti (IŞİD) kuruldu. Böyle olmasına rağmen yardım edilmeye devam edildi. Biraz daha güçlenince sınırlarını genişletmek hevesi ile ırak topraklarına girdiler. Doğrudan Musul’u hedef aldılar.

Musul konsolosluğumuz basıldı. Musul konsolosluğumuz çalışanları rehin alındı.  Suriye de iken yaptığı katliamları videoya çekip. Vahşiliğini dünyaya izletmek için bu vahşetin videolarını servis ettiler. Ayni vahşeti ırakta işlemeye devam ettiler. Konsolosluğumuzun basılmasında Türkiye’den konsolosluk korumalarına direnmeyin onlar hasmımız değil talimatı verildiği iddia edildi. Rehin alınan vatandaşlarımız iki ayı geçmiş olasına rağmen hala ellerinde. Almanya 50 vatandaşını oradan aldı. Ülkesine götürdü. Biz bırakın rehineleri kurtarmayı. Bu örgüte terör örgütü sözcüğünü dahi telaffuz edemedik. Başbakan elinizdeki rehineleri bırakı diye adeta rica etti. Bekliyoruz ne zaman paşa gönülleri isterse o zaman rehineleri bırakacaklar. Saldım çayıra Mevla’m kayıra.

Bir yerleşim merkezinin meydanında 25 Türkmen kardeşimizi kurşuna dizdiler. Yine sesimiz çıkmadı. Bir kuru kınama bile yapamadık. Bu IŞİD İstanbul’u mekân tuttu.  Bayramda toplu halde açık havada cihat’a çağrı namazı kıldılar. Merak ediyorum! Başka bir örgüt bu hareketi yapsaydı, yine sessiz kalır mıydık? Yoksa bu IŞİD da mı müsamaha gösteriyoruz?

Şimdi Erbil’e göz diktiler. Peşmerge, PKK ve PYD militanları ile savaşıyorlar. ABD IŞİD’ın tehlikeli bir örgüt olduğunu anladı. Havadan IŞİD’ı vurmaya başladı. PKK bizim düşmanınız IŞİD ile savaşıyor. Pekiyi Türkiye bu çıkmazın içersinde ne tarafta yer alacak. Zaten Suriye sınırında IŞİD komşumuz oldu. Sınırımızın karşısına bayrağını çekti. Irak sınırında da sınırımıza komşu olmak için. Erbil’e göz dikti. ABD vuruyor! PKK savaşıyor! Bizim ne yapacağımız berilsiz.

Türkiye topraklarında IŞİD’ın çok militanı olduğu iddia ediliyor. IŞİD’ın yönetim kadrosunda olan ve sık sık Suriye’ye gidip gelen birisinin ailesi ile İstanbul da yaşadığını TV kanallarından birisi görüntüleri ile verdi. Bizim ülkemiz kadar ülkesinde terör örgütü elamanlarını bulunduran başka bir ülkenin olduğunu tahmin etmiyorum. Başımızın belası olacağından eminim. Bakalım önümüzdeki aylarda ne olacağını görürüz. Bu sessizliğin arkasından ne çıkacak hep birlikte göreceğiz. Ben bu örgütün topraklarımızda olmasından edişe duyuyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Yaşası NE MUTLU TÜRKÜM DEYİPTE! Bu duyguyla oyunu kullananlar. İnşallah sadıklarda arzuladığımız netice çıkacaktır.

09- 08 – 2014 Mustafa KOÇAL.

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44