Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İŞİN CILKI ÇIKTI

İŞİN CILKI ÇIKTI


Siyaset siyasilikten çıktı. Hacivat, karagöz oyununa döndü. Bir devlet başkanının partisi olmaz. Çünkü herkesin devlet başkanıdır. Ayrıca bir devlet başkanı vatandaşına şantaj yapmaz. Bir devlet başkanın bunu söylememesi gerekir. "Biz varsak doğalgaz var." Biz yoksak doğalgaz yok" diyerek şantaj yapamaz. O doğalgaz sizin babanızın bahçesinden çıkmıyor. 

Şehitlerin kanları ile yoğrulmuş. Türkiye Cumhuriyeti topraklarından çıkıyor. Böyle bir şantajı devletin başkanının yapmaması gerekir. Çünkü bütün milletin devlet başkanıdır. Ne istediyseniz bu millet size verdi. Neye rağmen verdi? “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bize Türkçülük içinde kimse gelmesin” dediniz. 

Hattı zatında bu söylem çok talihsiz bir söylemdi. Bu söylem yenilir içilir bir söylem değildi. Bu ülkede 70 milyon Türk var. Bu kadar nüfusa sahip olan Türkleri yok sayamazsınız. Buna rağmen istediğiniz yetkiyi bu asil millet size verdi. Bu 70 milyon türkü yok saydınız. “Türk ırkı diye bir ırk yok” dediniz. Bu gibi söylemleri araştırıp da söylemeniz gerekir. Türkler Nuh peygamberin soyundan geliyor. 

Nuh peygamberin Torunlarının birisinin ismi Türk handır. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler. Kendi ırklarını söylesinler bizde hem bilelim hem de saygı duyalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu sevmezsiniz. Kurduğu Cumhuriyeti de sevmezsiniz. Kendi tarihinizi yazabilmek için. 1919 tarihini ret edersiniz. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti tarihini başlangıcıdır. Bu tarihi ret etmek cumhuriyeti ret etmektir. 

Biz Türk milleti olarak Atatürk seviyoruz. Bizim Atatürk’e sevgimiz pazara kadar değildir. Mezara kadardır. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Sel gider kumu kalır. İnsan gider eseri kalır. Bu yalancı dünya kimseye baki değildir. Bu dünyanın üstü varsa! Birde altı var. 

Ebedi istirham hane orasıdır. Orası iğneden ipliğe her şeyin sorulacağı yerdir. Allah ayeti kerimesinde. “Huzuruma kul hakkı ile gelmeyin” diye buyuruyor. Orada üzerindeki hak düşmeden cennete girmek mümkün değildir. Ben Allah’ın emrini söylüyorum. 

Haşa bunu söylemek benim hakkım değildir. Ben Yüce Allah’ın emirini söylemiş oluyorum. Belki günümüzde hakka kısmen fazla önem vermeyenler olabilir. Fakat İslamiyet’te hak çok önemlidir. Hak bazı şeylere sahip olmaktır. İnsanın yaşam hayatını Allahtan başka kimse elinde alamaz. Alanlar veya alınmasına sebep olanlar. Bunun bedelini öbür alemde verecektir. Günümüzde hakka fazla değer verilmiyor. 

Çünkü hakkın kimden geldiğini bilmiyorlar. Atatürk’e hakaretler her gün artıyor. Şevki Yılmaz Atatürk’e “Selanik dönmesi” diye hakaret ediyor.  Şevki Yılmazın neden Atatürk’e hakaret ettiği belidir. Çünkü Rum Pontus hükümdarlığına son vermiştir. Bu Rum Pontus hükümdarlığı eski ismi Patamya yeni ismi Güneysu olan yerde kurulmuştu. 

Rize’ye bağlıdır. Şevki Yılmazda Rizelidir. Atatürk kurtuluş savaşı sırasında bu Papatya’nın kuruluşuna ses çıkarmamıştır. Savaş bittikten sonra denizde gemi gönderip. Karadan da yapılan kuşatma ile Rum Pontus hükümdarlığına son verilirmiştir. Şevki Yılmazın Atatürk’e düşmanlığı buradan gelmektedir. Şevki Yılmaz Rizelidir. Rize de Atatürk bunun için fazla sevilmez. Saygılarınla.  

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLER!  

                                           Mustafa KOÇAL 05- 03- 2024  

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34