Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSLAM BİRLİĞİ KURULMUŞ

İSLAM BİRLİĞİ KURULMUŞ


Suudi Arabistan liderliğinde İslam ülkeleri birliği kurulmuş. Bu biriliğin kuruluşundan bazı ülkelerin haberleri dahi olmamış. Pakistan bizim neden harbimiz yok? Diye sitem ediyor. İran ve Lübnan bu birliğe alınmamış. İsimleri dahi duyulmamış. Nere oldukları dahi bilinmeyen üye ülkeler var. Bunlar terörle mücadele edeceklermiş. İsmini yeni duyduğumuz ülkelerin ordular dahi yokmuş. Suudi Arabistan en çok terörist yetiştiren bir ülkedir. Şimdi terörle mücadele edecek İslam ülkelerİ birliği bu ülkenin başkanlığında kurulmuş.

IŞİD elemanları Suriye ye ilk geldiği zaman ismi dahi olmayan bir terör gurubu idi. Bunlara Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye yardım etti. Biraz palazlanınca da IŞİD devletini kurdular. O zaman bu ülkelerin dostu idi. Şimdi saf değiştirdiler IŞİD´ı düşman ilan ettiler.  Ordusu dahi oylan ülkeler bu birliğin üyesi olmuş. Afrika da ki bazı ülkelerin aralarında sınır çatışmaları yaşandığı iddia ediliyor. Bu İslam ülkeleri birliğine bizde dâhil olmuşuz. Hani Türkiye orta doğuda oyunbozan ülke değil. Oyun kuran ülke idi. Türkiye´nin haberi olmadan orta doğuda kuş bile uçmazdı. Orta doğunun liderliğine soyunmuş bir ülke idik. Ne oldu? Suudi Arabistan´ın başkanlığında kuruluyor bu birlik. E ne derler misafir umduğunu değil. Bulduğunu yer derler. Bu ülkelerin çoğunda İngiltere, Fransa, Amerika gibi ülkelerin üsleri mevcutmuş. Bu kurulan İslam ülkeleri birliği hangi teknoloji ile IŞİD ile mücadele edecek? IŞİD ile mücadeleye kara ordusu ile destek vereceklermiş. Doğru dürüst ordusu olmayan bu ülkelerin, eğitimli orduları dahi yok demektir.

En başta Katar ile Türkiye anlaşmış. Türkiye Katarda 4 bin kişilik bir üs kuracakmış. Ne amaçla? Katarın korunması amacı ile. Kurulan bu üste Katar ordusuna eğitim verilecekmiş. Biz kendi topraklarımızın bölünmemesi için mücadele ediyoruz. Bunda bile zorlanıyoruz. Birde katarı savunacağız öyle mi? Katar kralı ile Türkiye´nin arası ne kadar iyi olursa olsun. Bu samimiyet ne derecede olursa olsun. Oraya askerimizi göndermemiz doğru değildir. Barzani´nin Peşmergelerine eğitim amaçlı gönderildi denen birliğimize saldırı oldu. Bu saldırıdan sonra ABD Türkiye oradan askerini çeksin dendi. Hani askerimizi oradan çekmemiz mümkün değildi? Hadi bakalım şimdi çekmeyeceğiz diye direne bilecek miyiz? Birleşmiş milletler kararını vermedi. Amma ADB çeksin dedi. Rusya da bizim orada asker bulundurmamızı tasvip etmiyor. Birleşmiş milletlerde söz sahibi olan iki büyük devlet. Çıkacak karar bu iki ülkenin isteği doğrultusunda çıkacaktır. Artık Türkiye´nin bu konudaki politikasını değiştirmesi gerekiyor. Çünkü her geçen gün yalnızlığa itiliyoruz. Ve bütün komşularımızla düşman olduk.

Dostumuz kalmayınca şimdi. Senelerdir aramızın bozuk olduğu İsrail ile aramızı düzeltemeye çalışılıyor. Bu kadar sorunumuz var iken. Hala macera peşimde koşuyoruz. Her gün doğudan şehit haberi geliyor. Oralardaki bazı yerlerden öğretmenler eğitim amaçlı olarak çağrılıyor. Yani açıkçası biz devlet olarak sizi koruyamıyoruz. Başınızın çaresine bakın demektir. Düşüne biliyor musunuz? Milli eğitim bakanı eğitim için çağırdık. Bu süre uzayabilir diyor. Okullar açılmış derslere başlanalı üç ay gibi bir zaman geçmiş. Öğretmenlere eğitim verilecekmiş. Allah aşkına bizi aptal yerine mi koyuyorlar? Buna inan birileri çıkacağını tahmin etmiyorum. Okullarda dersler başlamadan önce aklınız nerede idi? Ayrıca yalnız bir yerdeki öğretmenlere. Nasıl bir özel eğitim verilecek? Yoksa bunlar oralarda kaldılar. Bunlara terörle mücadele eğitimi verelimde orada terörle mücadeleye destek verinle mi denilecek? Bu öğretmenlerin oralardan çekilmesinin nasıl yorumlanacağını kestirmek çok zordur. Diyorum ya bazı olaylar vardır yoruma çok açıktır. Biz buralarda kamu görevlilerini koruyamıyoruz.

Uzun zamandan beride teröristleri buralardan söküp atamıyoruz. Buralardan kamu görevlilerimizi çekelim. Alın buralar sizin olsun diye. Verip kurtulalım mı deniliyor? İnsanın aklına gelmiyor değil? Verilen bir kararın bir dayanağı olması gerekir. Eğitim amaçlı çağırdık demek bana bir dayanak olarak gelmiyor. Buna da hiç kimsenin inanacağını zannetmiyorum. Kararlar dayanaklı ve inandırıcı olmalıdır. Hiçbir yoruma açıklık bırakmayacak şekilde verilmelidir. Nerede ise şehit gelmediği gün bayram edecek bir duruma geldik. Meclisteki tartışmalar insanın içersiniz sızlatıyor. O kadar mantıksız sözler söyleniyor ki. İnsanın kanı donacak gibi oluyor. Bir AKP sözcüsü Öcalan ile cumhurbaşkanını ayni kulvarda methediyor. Birde yanına kandili ekiyor. Bu nasıl bir düşüncedir. Bu vekiller şaşırmış. Şuur altı bilgilerini açığa vuruyorlar. Muhalefet bizi hırsızlıkla suçluyor diye. Başkandan söz istiyor AKP milletvekili. Savunmasında biz hırsız değiliz demedik ki diyor.

Cumhurbaşkanının maaşına 3 binin üzerinde bir artış yapılıyor. Bu artışı eleştiren muhalefet sözcüsü bu kadar zam yapıldı. Bu çok dediğinde AKP milletvekilleri helal olsun diye bağırıyor. Siz milletin hakkın korumak için orada değil misini? Milletin hakkını korumaya yüreğiniz yetmiyor. Milletin hakkını koruyacak vekil evet bu çok. Memura emekliye bu kadar veriyoruz. Cumhurbaşkanının maaşına da  bu kadar arış yapısın diyemiyor. Çünkü AKP´ye midesi ile bağlanmış. Millete hizmet vermek için yemin etmemiş. Sırf menfaat için vekil olmuşlar. AKP´de buları bilerek listeye koymuş. Hayırlı olsun diyelim. Başka diyecek bir şeyimiz yok. Yalnız burada AKP´ye oy verenlere şunu sormak istiyorum. Vicdanen rahatlar mı? Ve ülkenin bu günkü durumundan memnunlar mıdır? Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-12- 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44