Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSLAM DİNİ YOZLAŞTIRILIYOR

İSLAM DİNİ YOZLAŞTIRILIYOR


İslam dininde olmayan şeyler. Varmış gibi gösteriliyor. Bu olay gelecek nesillere bambaşka bir din bırakmaya çalışmaktır. Şeriatı yaşatmak için yapılan hırsızlık haram değildir. Allah için çalmak haram değildir. Nasıl harpte ganimet helal ise bularda helaldir demek yanlıştır. Harpteki ganimet ile çalmanın uzaktan yakından alakası yoktur. Şeriatı yaşatmak için çalmak haram değildir deniyor. Çaldığınız ve çalacak olduğunuz şeylerin tek sahibi Allah´tır.

Şeriatı yaşatmak için çalmak haram değil de? Hırsızlık yapanın eli şeriata göre neden kesiliyor? Allah için çalmak haram değildir deniliyor. Kimin malını çalacaksınız? Allahın bizim çalacaklarımıza ihtiyacı yoktur. Çünkü dünyada her şeyin sahibi Allah´tır. Kimin malını çalıp´ta kime vereceksiniz? Harpte elde edilen ganimetle bunların hiç alakası yoktur. Ganimet harpte elde edilir. Düşman mallarını bırakıp kaçmıştır. Bu ganimet devletin zimmetine geçirilir. Devlet bu ganimeti harpte şehit olanların ve yaralananları ailelerine dağıtılır.

Çünkü o ele geçirilen ganimetin sahipleri yok olmuştur. Fakat Allah için çalmak diye bir şey mevzubahis değildir. İslam dininde çalmak, hırsızlık yapmak, yolsuzluk yapmak yoktur. Çünkü birinin malını çaldığında o mal sahibinin senin üzerinde hakkı doğmuştur. Allah ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor. Her şeyi af ederim. Fakat üzerinde kul hakkı olan ile bana şirk koşanı af etmem diye buyuruyor. Allah çalmayı böylelikle yasaklamış oluyor. Çünkü mal sahibinin çalan üzerinde hakkı oluşuyor. Hadi biriniz bu yanlış deyin. Ayrıca şeriat kanunda çalmak yok. Şayet çalma diye bir konu olsaydı. Çalanın eli kesilmezdi.

Bunların helal olduğunu söylemenin din ile hiçbir alakası yoktur. Çünkü din hırsızlığı ve çalmayı yasaklamıştır. Ancak bunun söylenmesi kişisel menfaate dayanır. Din istismar edilerek gelecek nesillere bambaşka bir din bırakılacaktır. Bir defa Türkiye´nin şeriat kanununu kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü Türkiye cumhuriyetten ve laiklikten kesinlikle vazgeçmez. Çağdaş yaşam cumhuriyette ve laiklikte vardır. Şeriat kanunları ile yönetilen Arap ülkeleri dahi bu gün şeriattan vazgeçmenin yollarını arıyor. Bazı ülkelere şeriat kanunlarının bazı maddelerini kaldırmaya başladı. Kadınların sokağa yalnız çıkmaların izin verildi.

Kadıların araba kullanmalarına izin verildi. Arap ülkeleri gidiyor Mersine. Biz gidiyoruz tersine.   Şeriat kanunun da Mecalle var. Bu mecalle kadının medeni haklarını elinden alıyor. Birden fazla kadınla evlenmek var. Kadın evinin tek hanımı olmasından vazgeçmez. Bu mecalle kanununu Atatürk kaldırmıştır. Çocuk yaştaki çocukların evlenmesi kaldırılmıştır. Kızlar 17 erkekler 18 yaşına gelmeden evlene biliyorlardı.

Türk medeni kanununa göre bu yaşlara gelmeden evlenmelerine izin verilmiyor. Türk medeni kanununa göre. Hanımlar evinin tek hanımı olma hakkına kavuşmuştur. Türk aileleri bu medeni kanundan kesinlikle vazgeçmeyecektir. Ülkede şeriat isteyeler varsa? Referanduma götürülsün. Şeriat isteyenler boylarının ölçüsünü alsınlar. İdeallerin de şeriat kanunlarına göre ülkeyi yönetmek isteyenler varsa? Açık, açık söylesinler de görelim. Dolam başlı yollar ile uğraşmasınlar.

Türk milleti cumhuriyetten, laiklikten ve Türk medeni kanundan kesinlikle ödün vermeyecektir. Hiç kimse başka bir şeyler yapmaya heveslenmesin. Din üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. İslamiyet´e olmayanlar varmış gibi gösteriliyor. Çok defa yazdım. İslam dini son dindir. Hazreti Muhammed son peygamberdir. Allah ile konuşmaya hiç kimse muktedir değildir. Cenneti cehennemi görmek hiç kimsenin haddi değildir. Bu âlemin tek sahibi Allah´tır. Bunları inkâr edenlerin akıllarından soruları vardır. Rabbim bizleri bunların şerrinden korusun. İnanan bizleri doğru yoldan ayırmasın. Âmin! Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE!      28- 05 ? 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22