Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSLAMDA İSRAF YOK

İSLAMDA İSRAF YOK


Bildiğim kadarı ile israf İslam da tasvip edilmeyen bir olay.  Kelime anlamı gereksiz harcama, gereksiz tüketim, savurganlık, tutumsuzluk. Bu israf kelimesinin kapsadığı her şey ülkemizde maalesef yaşanıyor.  Bir araba ihtiyacı görürken ikinci araba almak gereksizdir. Bunu bireysel olarak söylüyorum. Cumhurbaşkanının kullanımına 8 uçak tahsis edilmiş, 8 adette diğer yüksek makam sahibi olanlar için tahsis edilmiş.

Türkçemizde bir söz vardır. İşten artmaz dişten artar derler.  Yani az yemekten artar derler. Şu uçakları 3’e düşürsek ne olur? İhtiyaca cevap vermez mi? Verir neden vermesin? Şimdi tam bu işin zamanıdır. Çünkü ekonomi dibe vurmuş durumda. Ekonomi kurtuluş savaşı ilan edilmiş. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi israfı önlemektir. Millete sofralarını azaltın demekle olmuyor. Esas olan israfı önlemektir. İsrafı önlemek için ilk adımın iktidar tarafından atılması gerekir. Tasarruf genelgesi yayınlanıyor. Fakat gereği yapılmıyor.

Şu anda 3 adet son model ve zırhlı Mercedes almanın zamanımı? O kadar araba varken bu 3arabaya gerek var mıdır? İtibarda tasarruf olmaz söylemi artık geçerliliğini kaybetmiştir. İsraf geçerliliğini yitirmiştir. Ne oldu Sayın AKP milletvekilleri? Ekonominin bozulmasının sebebi milletmiş gibi hareket ediyordunuz. Millete tavsiyede bulunuyordunuz. Bir kilo et alacağınıza yarım kilo alın. Bir kilo domates alacağınıza 2 tana alın. Bir kilo biber alacağınıza 4 adet biber alın diyorsunuz. Amma bunların hiç birisine iktidar olarak kendiniz uymuyorsunuz.

İsrafın daniskasını yapıyorsunuz. Hep konuşuyorsunuz. Fakat hiç icraat yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor. O yarım kilo et alın dediğiniz kişinin evine Kurban Bayramı haricinde et giriyor mu acaba? Bunu biliyor musunuz? Tok açın halinden anlamaz. Cüzdanı kabarıklarda garibanların halinden anlamaz. Size karşı öyle bir şey oluştu ki? Dünya yansa el kadar hasırları yanmaz diyorlar. Çünkü millete tepeden bakıyorsunuz. Bir misalini söyleyeyim mi? Bir kilo et alacağına yarım kilo al dediğin kişiler var ya? Onlara bir kilo et alıp götürüp versen olmaz mı?  Garibanlar et yemeyi unuttular.  Sizlerin tuzu kuru yediğiniz önünüzde.

Yemediğiniz arkanızda. Toklar dünyada aç yok diye düşünürlermiş. Açlarda dünyada ekmek yok diye kendilerini teselli ederlermiş. Artık ülkemizin hali de aynen böyle. Toklar açlara bir kilo domates alacağınıza. İki tane domates alın telkininde bulunuyor. Açlarda ucuz ekmek kuyruğunda ömür törpülüyorlar. Ondan sonra kurandan sure okuyup açlığınızdan yakınmayı Halinize şükredin deniyor. İslam kuralları vardır. Komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir diyen. Peygamber efendimizin hadisini okursunuz. Fakat gereğini yapmazsınız. Allah kimseyi açılıkla terbiye etmesin. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.  Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenler. Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                            22 – 12 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30