Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSLAMİYET

İSLAMİYET


  Peygamber efendimizin (SAV) yaymak için mücadele ettiği İslam dini. Ve peygamber efendimizden sonra gelen sultanları İslam dini için çabaladıkları din İslam dininin kendisi idi. Yaşantıları, görev anlayışlar, adaletli davranışları, insanlara Şefkatli davranışları. İslami açıdan örnek alınacak davranışlardır. Hepsi peygamber efendimizin yaptıklarını yaparak sünnete uygun olarak yaşamışlardır. Bu gün nebiler nebisi, Allahın sevgili kulu, Allahın elçisi ve son peygamber olan hazreti Muhammet Mustafa´nın (SAV) dünyaya tekrar teşrifleri mümkün olsa. Benim yaymak için mücadele ettiğim din bu din değildir diye isyan ederdi. Kimlere isyan ederdi? Dini kullanarak menfaat sağlamaya çalışanlara isyan ederdi. İnsanlar acı çekiyor. Müslümanlar birbirini boğazlıyor. Allah´u Ekber nidaları ile peygamber efendimizin bıraktığı mirası yakıp yıkanların yapmak istediği deşiklikler. Cahiliyet dönemlerinden gerideler. Çocuk yaşındaki kızlar satılıyor pazarlarda. Hayvan boğazlar gibi insan boğazlayanlar türedi. Boğaz kesende Allah´u Ekber diyor. Boğazı kesilende Allah´u Ekber diyor. Boğaz kesen Allah birdir diyor. Sözde Allah için insan öldürüyor. Öldürülende Allah birdir diyor. Öldürülen yarabbi sana sığınıyorum diyor. Haksızlık, hukuksuzluk, hırsızlık zulüm aldı başını gidiyor. Toplumlar sessizliğini koruyor. Peygamber efendimiz ? zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır? diye buyurmuşlardır. Öyle ulema kesilenler oldu ki. Evlenecek birisini bulamazsanız. Kızınızla, annenizle veya yakın akrabalarınızla evlene bilirsiniz diyen ahmaklar türedi. Ülkenin medeni kanununda kızların evlenme yaşı 17 olmasına rağmen. 60 yaşındaki bir erkeğin 7 yaşındaki bir kızla evlene bileceğini söyleyen soysuzlar türedi. Yine ülkenin medeni kanununa göre bir erkek bir kadından fazlası ile evlenemez hükmü var iken. Bazı kendini bilmez birileri aile ve evlenme danışmanlığı altında. Çok evlilik olsun. Bir yatakta ha iki kişi olmuş. Ha da üç dört kişi olmuş fark etmez diyen soysuzlar çıktı piyasaya. Bunlar bunu yaparken de peygamber efendimizin bazı hadislerine dayandırıyor. Hadisleri kendi fikirlerine göre değiştiriyorlar. Kanunların arkasından dolaşarak yapılan bazı şeyleri. İslamiyet´e olmamasına rağmen İslamiyet´in arkasından dolaşarak kitabına uydurmaya çalışıyorlar. Bunlar ne İslami kurul tanıyorlar. Nede kanun tanıyorlar. Varsa yoksa kendi kişisel menfaatlerinin yanında. Bir yerlere yaranmaktır.  

Şimdi sizlere yazmaktan hicap duyduğun iki olaydan bahsedeceğim. Bu iki olay sosyal medyada kaç gündür dolaşan iki olaydır. İsimlerini vermeden dilimin döndüğü kadarı ile bu iki olayı anlatmaya çalışacağım. Birinci olaya bir bayan yüksek makamlı birisine kendisini ikram etmek istiyor. ?Kabul ederse kendimi ona ikram ederim diyor. Peygamber efendimizin ashabından olanlarda, eşlerini peygamber efendimize ikram ederlerdi? deme cüretini gösterebiliyor. Bu saygısızlığın adiliğin daniskasıdır. Peygamber efendimizi nelere alet etmek istiyorlar görüyor musunuz? Böyle diyerek kendisini haklı çıkarma çabasında. Sözde masumane bir istekmiş gibi gösterme çabasında. Yazıklar olsun İslamiyet´i ne hale getirdiler.

İkinci olaya gelince bu kadını haklı göstermeye çalışan sözde bir erkek. Bu bayanı haklı çıkarmak için. ?O makamda birisinin zevcesi olmak her kula nasip olmayan bir şeydir. O hanımlar Allah katında şehit muamelesi görürler? diyor. Şimdi burayı dikkatli okuyun. Bakın şöyle devam ediyor. ?Gerekirse cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın olurum. O makamdaki birisi ile evlenirim. O istesin yeter. Dinimizde buna izin verir zaten? diyor. Bu şahsın ismi bende saklıdır.

Ahlaksızlığın tavan yaptığı, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, haksızlığın yerlerde süründüğü bu günleri de gördük.  Bunların hiç birisinin İslamiyet´e yeri yoktur. Herkes kendisine göre bir din yaratmak istiyor. İnsanlar bir birlerini bunun için boğazlıyor. Öyle ki ?kurtlar kuzulara şah olsa yapmaz? Müslüman´ın Müslüman´a yaptığını. İşte böyle bir dönemde peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri mümkün olsa, benim size miras bıraktığım din bu değil diye bunlara isyan eder. Artık Müslüman´ım diyenler kendi çıkarları için Müslüman´ın diyor. Benim Müslümanlığım seninkinden daha üstün diye birbirlerini boğazlıyorlar. ?Birbirinizi sevin? diyen peygamber efendimizin sözü bile geçerliğini kaybetti. Biz yaratılanı yaratandan dolayı severiz sözü dahi bir anlam ifade etmez oldu. Peygamber efendimizin işte ümmetim diyeceği bir topluluk dahi kalmadı. Dünyaya teşrifleri mümkün olsa, sizler benim ümmetim olmazsınız diye bunları ümmetlikten çıkarır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 01 ? 2016 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44