Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


İŞLER YOLUNDA

İŞLER YOLUNDA


Gazeteci, Başbakana sordu; Kabinede bir değişiklik planı var mı?
Başbakan Binali yanıt verdi; Öyle bir şey yok. Nereden çıkardınız?
İşler yolunda?

Başbakan´ın ?yolunda? dediği işler, kendisinin işleri ise onu anlarız.
Zaten ?İşleri Yolunda? olmasa, göbekli oğul Yıldırım, sık-sık yurtdışı kumarhane seferleri yapabilir miydi? Bizi ilgilendiren Türk Milletinin işlerinin nasıl gittiğidir.

?Eyy Türk Milleti işleriniz nasıl gidiyor? Haliniz nicedir? Geçinebiliyor musunuz? Evinizde, obanızda, yurdunuzda, işinizde huzur var mı? Yarınınıza güvenle bakabiliyor musunuz? diye kimilerine telefonla, kimilerine bizzat giderek sorduk, bakın toplum kesimlerinden ne yanıtlar aldık;

Güvenlik ve Huzur; ?Gaziantep ve Güneydoğulu Sanayicilerinden bir grup?
Ne zaman ve nerede kafamıza bir füze düşeceği, ne zaman bir sapık canlı bombanın kendini patlatacağı, ne zaman PKK piçlerinin askerimizi-polisimizi-korucumuzu-insanımızı öldüreceğini, ne zaman ve kaç gün süreceği söylenmeyen sokağa çıkma yasakları yüzünden kendimizi bilmeden yaşıyoruz. Ayıptır söylemesi, ot gibi yani!
Kendi derdimiz yetmedi, şimdi de Suriye´ye daldık. Askerimiz oralarda avara kasnak gibi dolanıyor! Kendi yaverini bile seçemeyen komutan bildiri yayınlıyor; Bugün 6 köyü IŞİD´den temizledik, diye. Ertesi gün IŞİD o köyleri yine geri alıyor. TV-Gazetelerde hiç haber yok! Askerimiz sanki Suriye´ye pikniğe gitti!
Oralarda neler oluyor, başımıza daha neler gelecek, inanın bilmiyoruz.
İnsanlarımızda huzur bırakmadılar, kanımızı emdiler kanımızı?

İş Güç Yatırımlar İstihdam; ?Bursa-İzmit Sanayicilerinden bir grup?
Gençlerimize iş kapısı olacak yeni yatırım yok. Mevcut kapasiteleri arttırma hiç yok. Sanayinin borç yükü 450 Milyar TL´yi aştı. Hepimiz kâğıttan kaplan gibi olduk! Sert bir rüzgârda yıkılıp gideceğiz. İşsizlik oranı iki haneli rakamları geçti. Hele gençlerde işsizlik tam bir felaket, %20´yi aştı!
Ne iş yapmak, ne de yatırım yapmak arzumuz kalmadı. Kırk yıldır tanıdığımız adama ?FETÖ´cü? damgasını yapıştırıyorlar, hoop AKP´liler kayyım diye adamcağızın malına çöküveriyorlar. Anamızı öpen Kadı! Kimi kime şikâyet edeceğiz? Başını kaldıranı, ağzını açanı içeri atıyorlar!
Yandık ki ne yandık. Ne sen sor ne biz söyleyelim?

Tarım-Çiftçi-Köylü; ?Ödemiş-Tire-Bayındır? yöresinden 40 kadar çiftçi?
Ticari taksilerin rengi sarı ya! Hah işte köye doğru bir sarı taksi gelmeye başladığında, köy kahvesinden kaçan kaçana. Kahvede muhtardan ve ocakçıdan başka kimse kalmaz.
Çünkü sarı taksi ile gelenler ya bankacılardır, ya da avukatlarla icra memurları.
Bizim muhtarın masasının üstü silme tebligat kâğıtlarıyla dolu. Cezaevlerinde yer kalmadığı için Jandarmalar sıraya koymuşlar. Köyden 5 kişi tahliye mi oldu, gelip yeni beş kişi alıp götürüyorlar!
Bu uğursuzlar gelmeden önce, köydeki hayvan sayısı, köy nüfusunun tam dört katı idi. Şimdi köy nüfusunun yarısına indi! Süt inekleri bile kesilip satılıyor, anlayacağınız yokluk ve çaresizlikten memeler kesiliyor, memeler!
Halimiz bu, daha da sorma gari!

Ekonomik Durum; ?AKP´nin TUİK´inin araştırmasına göre?
Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları, sürekli not düşürüyor, ekonomide alarm veriyorlar. Bizim İngiliz Bakan Mr. Shimsek (Şimşek) onlara saldırıyor!
Türkiye nüfusunun, %68´i boğazına kadar borçlu. Bebelerle-dedeleri çıkarırsanız bu oran neredeyse %90´ı bulacak. Bu iyi mi?
Nüfusun %36´sı evin yemek masrafını karşılayamıyor. Erdoğan ise, kahraman millet darbe önledi, diye nutuk atıyor.
Her on kişiden ikisi ışık almayan evlerde yaşıyor. Zindan gibi. Bu iyi mi?
Sokağa çıktığınızda insanların yüzü gülüyor mu?
Dükkânlar-Mağazalar-Küçük Sanayi Siteleri cıvıl-cıvıl kalabalık mı, yoksa in-cin top mu oynuyor?
İnsanlar senede kaç kez sinemaya-tiyatroya-bir restoranda yemeğe gidiyorlar?

Bir hükümet, kendi insanları yokluk ve sefalet içindeyken, Suriye´den-Irak´tan-Ortadoğu´dan gelen ipsiz-sapsız- potansiyel teröristleri beslemek için 25 Milyar Dolar tutarında para harcıyorsa, Suriye´de kendi yanlış politikaları yüzünden insan ve ekonomik kaynaklarımızı yarını düşünmeden silaha bombaya veriyorsa, o hükümet Türk Milletinin hükümeti değildir.
Böyle bir ülkede, Başbakanlık koltuğuna oturtulan kişi ?İşler Yolunda? diyebiliyorsa o kişi ya yalan söylüyordur, ya da aklı başında değildir?

Sağlık ve başarı dileklerimle 26 Eylül 2016
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20