Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


İSLÂMIN SİYASET GÜNDEMİNE GELİŞİNİN BİR SEBEBİ DE?

İSLÂMIN SİYASET GÜNDEMİNE GELİŞİNİN BİR SEBEBİ DE?


Ülkemizde; İslâm´ın gündeme gelişinin birkaç sebebi vardır.

                İslâm´ın dünyaya ve ülkemize gelişindeki etkilerini özetlersek şunları söyleyebiliriz:

                Komünizm yıkılmıştır. Kapitalist sistem tek başına kalmıştır. Yıpranmaktadır, insanları mutlu edememiştir. II. Dünya Savaşı ülkelerinin insan yapısını değiştirmiştir. Dini bakımdan Batı Ülkelerinin İnsan mozaiği değişmiştir. Dışarıdan işçi alımı ve göçler, içerden Hıristiyanların Müslüman olmaları dengeyi bozmuştur. Artık ABD ve birçok Avrupa Ülkeleri, vatandaşları olan Müslümanlarla yaşamaktadırlar. Müslüman olan Hıristiyanların geçmişinde Müslüman dedeleri ve İslâm Devleti yoktur.

                İslâm´ı veraset yoluyla almamışlardır. İslâmi yönden sorgulanacak ve tartışılacak geçmişleri olmadığı için İslâm´ın ana yapısına yönelmişlerdir. Onları, İslâm kitabı (KUR-ÂN´I KERİM), Peygamberin (s.a.v.) hayatı ve sözleriyle, İslâm´ın ana yapısı olan hukuk sistemi etkilemektedir.

İslâm´ın kaynağına dönen bu Avrupalı ve Amerikalı Müslümanlar ülkelerinde ve dolayısıyla dünyaya İslâm´ın sistemini, düşüncesini getiriyorlar. Bu Batı için çok ürkütücüdür ama demokratik sistem içinde bunu mani olmaları imkânsızdır. İslâmi geçmişi olmayan bu yeni Avrupalı ve Amerikalı Müslümanlara geçmişlerinin hatalarıyla hücum etmek mümkün değildir.

                Bir taraftan Batıda Müslümanların sayısı oldukça artmaktadır. Batı dünyasında Müslümanların artışı ve bunların İslâm´ın kaynağına dönmeleri Türk olan ülkemiz insanlarını da etkilemiş ve İslâm´a karşı olanları da oldukça da çok korkutmuştur. Açıkça görülüyor ki batı bizim Müslümanlığımızdan ve Müslümanlarımızdan çok etkilenmemiş, biz batının İslâm´a yaklaşmasından çok etkileniyoruz ve hatta ürküyoruz!

                Ülkemizde; İslâm´ın gündeme gelişinin birkaç sebebi vardır. Cumhuriyet döneminde toplumumuzun orta ve son nesilleri daha İslâm´ın esas sistemiyle tanışmadı. Çünkü öğretilmediği için bilmiyorlar yalnız ülkemizde İslâm devletinin dışına çıkarıldığından Cumhuriyet tarihimizde devletin yapısında, eğitimde, kültüründe ve kurumlarında İslâm´ın etkisi olmamıştır. Devletin kötü gidişinden İslâm´ı sorumlu tutmak akıl ve ilimle bağdaşamaz!

                Biz Türkiye´yi ülkemizi bu hale İslâmsız getirdik. Bunu ideolojik tarihimizle şimdiye kadar örtebildik ama artık ülkemizin sosyal yapısı, konuşulan ve tartışılan gerçekler, gelişen telekomünikasyonla bazı hakikatler milletin gözü önüne serildi. Artık düşünebilen aldanmayan.

Nitekim düşünebilenlerin 2019 yılında sayısı oldukça arttığı, ?BATI UYGARLIĞINA GİTMEMİZE İSLÂM MANİ OLMUŞTUR? sloganının yanlışlıktan ileri kasıtlı olduğu sizler ve bizler tarafından anlaşılmaya başlanmıştır. Bu güdümlü ideolojinin istediği sonuçları vermemesi, gençliği, İslâm´ı tetkike ve konuşmaya sevk etmiştir.

                Artık insanlar daha iyi görüyorlar ve okuyorlar ki insan sağlığında toplumun sosyal düzeninin sağlanmasında, milletin kaynaştırılmasında İslâm ne önerdiyse ülkemizde yıllarca karşıtı yapılmıştır!..

                Alkol zararlıdır, içilmesi yasaklanmıştır kuralı, kaldırılmış; alkol kullanmak devlet protokolüne alınmıştır. Türkiye alkol kullanmada dünya devletleri arasında en ileri sıralara getirilmiştir.

Uyuşturucu İslâm´da yasaklanmıştır. Ülkemizde mani olunamıyor!. Hırsızlık, rüşvet yasaklanmıştı, güncel duruma geldi!

                Yanlış YÖNETİMLER sayesinde RÜŞVET almayanlar, HIRSIZLIK yapmayanlar yadırganır hale geldi!. Eğitim çürüdü ve bozuldu. İnsan Hak ve Hürriyetleri Kısıtlandı. Düşünce ve Fikir Hürriyeti hiç mi hiç verilmedi!. İnanç ve İbadet Hürriyeti Kanunlar arasında asılı kaldı!.

                İşte bunların hepsi İslâm´ı Türkiye Siyaset gündemine olduğu gibi getirdi!.

                İslâm´ın siyaset gündemine gelişinin yegâne bir sebebi de, Partilerin İktidar olması için OY´a ihtiyaçları olmasından kaynaklanıyor. Dünya ve ülkemizde İslâm gündeme devamlı gelirse, Müslümanlığı yaşamaya çalışanların sayısı artsa, İslâm´a karşı olan Siyasiler dahi, İslâm´ı gündemde tutmaya mecbur kalacaklardır.

                Erkekler camiye giderken ve camide televizyon ekranlarında görülmeyi, kadınlar siyasetçiler arasında başlarını örtmeyi daha çok kullanacaklardır. Allah´tan Peygamberden daha çok söz edecekler.

                Rey (oy) avcılığı için İslâm gündem de tutulacaktır. İşte İslâm´ın gündeme gelişinde yaşanılan bir gerçek de budur!

                İslâm´ın gündeme gelmesinin sebeplerinden diğer biri de Müslümanlara yapılan zulüm ve İslâm´a yapılan hakarettir. İnsanlara yapılan her zulüm ve eziyet onların inandıkları sistemi güçlendirir. İslâm karşıtlarının bilmediği fakat unutulmaması gereken bir husus da Allah (c.c.)´ın;

Mazlumlara yardım edeceğine söz vermesidir. Müşahede edebildiğimiz son elli yıl içinde Müslümanlara yapılan her zulüm ve eziyet onları gittikçe mevcut iktidara yaklaştırmaktadır.

Düşünenler için bu zulüm artarsa neler olacağının gerçekleri gün ışığına çıkmıştır. Ne gariptir ki, Müslümanlara zulüm edenler beğenmedikleri İslâm´ı, menfaatleri için ön planda gündemde iyi tutuyorlar!

                Dünyada ve Türkiye de ülkemiz, 20. yüzyıl içinde gelişen bütün bu olaylarla birlikte İslâm´ın kendi gücü İslâm´ı, dünya ve Türkiye gündemine 2019 yılında getirmiştir. İslâm dünyası ve Türkiye´nin siyasi gündemini artık çok etkilemektedir?

Kur´ân Ne Diyor?

                ?Allah üzerinize gökten yağmur indiriyor, onunla sizi pisliklerden temizlesin diye.?

(8. Enfâl Sûresi, 11. Âyet)

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30