Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSRAİL KUDURDU

İSRAİL KUDURDU


İsrail bileşmiş milletler kararını dahi hiçe sayıyor. Arkasında ülkelerin başına bela olan ABD´nin başkanı var. Birde ABD´nin yağcıları var.  Yanlış hatırlamıyorsam İsrail´in 8 milyon 500 bin nüfusu var. O kadar Müslüman ülke İsrail ile baş edemiyor. Şimdi bu olay dolayısı ile hiçbir İslam ülkesinden ses çıkmıyor.

Basından öğrendiğimiz kadarı ile 50 ölü 500´ze yakın yaralı varmış. İslam ülkelerin içerisinde Türkiye´den başkan tepki gösteren yok. Gemi olayını hatırlıyorsunuz. Tazminat ödendi mahkeme takipsizlik kararı verdi. İsrail ile aramız düzeldi. İsrail heyeti Türkiye ye geldi. Cumhurbaşkanı onları sarayda kabul etti. Gemi olayı unutuluverdi. Köpek hiçbir zaman pislik yemekten vazgeçmez. Şimdi İsrail başkonsolosluğunu Kudüs´e taşıdı.

Şimdi İsrail´in yaptığı bu taşınma olayını tanımıyoruz diyoruz. Bizim tanıyıp tanımamızın hiçbir değeri yok. Dünyanın başına bela olan ABD İsrail´in arkasında olduğu müddetçe İsrail istediği gibi hareket eder. Birleşmiş milletler kararını dahi tanımıyor. Kime güvenerek ABD´ye değil mi? BM ABD ne isterse onunu yapıyor. Biz İsrail´in bu hareketine tepki gösteriyoruz da. İslam ülkeleri nerede? Mısır, Suudi Arabistan, Katar nerede? Bu ülkeler ABD ne derse onu yapıyor. Neden? Çünkü teknoloji bakımdan ABD´ye bağımlılar. Bizim bu İsrail ile bütün ilişkilerimiz kesmemiz gerekiyor. Yahudi den dost olmaz. Buları ülkeye dahi sokmamak gerekir.

Elçimizi çekip, her türlü ticari anlaşmaları iptal etmemiz gerekiyor. İktidarın İsrail ile bir van münit olayını yaşadık. Sonra aramızı tekrar düzelttik. Birde sandalye olayı yaşadık. Bizim elçimizi alçak bir sandalye ye oturttular. Gemi olayından sonra bir sorun daha yaşadık. Yine İsrail ile aramız bozuldu. Her nedense iktidar İsrail den vazgeçemiyor. Hatırlayın sınırdaki mayınlı arazinin temizlenmesini iktidar İsrail´e veriyordu. Fakat meclis mayınlı arazinin temizlenmesini İsrail´e verilmesini kabul etmedi. O zaman iktidar bu Yahudi düşmanlığıdır demişti.

Demek oluyor ki? İktidar İsrail´den vazgeçemiyor. İslam ülkeleri birlik olamıyor. Hâlbuki birlik olsalar İsrail´i tükürükle boğarlar. Şimdi bu olay Kudüssün işgalidir. Olay bu noktaya nasıl geldi. Araplar arazilerini İsrail´le para karşılığında satılar. Arapların burada bir şey yetişmez dedikleri o toprakları İsrail para ile satın aldı. Yoksa İsrail böyle bir şey olmasa bu olayı yapamazdı. Belki Kudüs satın aldıkları yerlerin içerisinde kaldı. Tabi bunu tam olarak bilemiyoruz. İsrail´in bu yaptığı olayı kınıyorum. Bu Kudüs Müslümanlarındır. Müslümanların olarak da kalacaktır.

Müslümanların bir gün akılları başlarına gelirde kanuni yolda bu işi hallederler. Şimdilik yalnız bir tepki gösterelim belki utanırlarda bir araya gelirler. İsrail´in Kudüs´e nasıl sahip olmaya çalıştığını anlattım. Arapların topraklarını satmasından dolayı bu duruma gelindiğini anlattım. Şimdi bu konuya gelmişken bizdeki toprak satışlarına gelelim. Çünkü bizi de Filistin gibi yapacaklarından endişe ediyorum. Ülkemizde yabancılara toprak satışı bütün hızı ile devam ediyor. Birileri tarafında topraklarımız alınıyor da kim alıyor bilen yok. Araziyi görmeden dahi satın alındığını söylüyorlar.

Kim ve kimler tarafından alındığı belli değil. Fakat söylentiler bu toprakların İsrail tarafında alındığı söyleniyor. Bursa da bir şirket deniyor. Bir yerin arazisinin % 10´nundan fazlası yabancılara satılamaz diye kanun olmasına rağmen topraklar satılıyor. 7 ile de bu kota aşılmış. İktidar bu satışları önleyeceği yerde, satışların önünü kanunla açmış. % 10 kotasını Türkiye yüz ölçümümün % 10´nu aşamaz şeklinde değiştirmiş. Demek ki iktidarın bu satışlardan haberi var. Bu toprak satışları devam ederse bizim ülkemizi de Filistin´e çevirecekler demektir.

Burada satılan bir yerin tapusu verildiğinde. O satılan arazinin tapusu başka bir ülkeni tapusuna geçmiştir demektir. Lütfen ülkemizin Filistin´e dönmesini istemiyorsanız arazilerinizi bu kişilere satmayın. Para her zaman bulunur. Fakat toprak elden gittikten sonra bir daha geri dönüşü olmaz. İleride kendi ülkemizde bu toprakların satışı yüzünden yabancı olacağız. Samimi söylüyorum bu konu için içim yanıyor. Allah rızası için topraklarınızı yabancılara satmayın. Kendinizi düşünmüyorsanız. Çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünün. Topraksız millet olmaz. Okuyanlar eşine dostuna bu olayı anlatsın. Ne kadar kişiye ulaşılırsa belki bir faydamız dokunur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44