Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTANBUL DA SEÇİM YENİLENİYOR

İSTANBUL DA SEÇİM YENİLENİYOR


Nihayet Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarihi bir karar verdi. Demokrasi adına, adalet adına verilen bu karar. Demokrasi ve adalet ayıbı olarak tarihe geçecektir. Bir kurum kendisini verdiği kararla ancak bu kadar itibarsızlaştırabilir. Kurum verdiği kararla kendisini inkâr ediyor. Böyle bir rezalet bizden başka hiç bir ülkede olmaz. Hiçbir dişe dokunacak olay yok.

Seçimi iptal etmelerinin nedeni? Sandık kurulları bankalardan ve buna benzer yerlerden atanmış. Pekiyi bunları kimler atamış? CHP mi atamış? Devletin seçimle ilgilenen birimlerden başkası bu atamayı yapamaz. Şayet bu sandık kurullarından dolayı seçim yenileniyor ise? O zaman neden yalnız büyükşehir belediye başkanı seçimi yenilenecek?  Oylar ayrı, ayrı zarflarda kullanılmadı. Hepsi bir zarfa konuldu. Bu kararın böyle alınmasında art niyet aranır.

Hepsi yenileniyor olsaydı. Bir dereceye kadar su götürür denirdi. Fakat bu durumda su götürecek bir tarafı kalmadı. Bakın sosyal medyada bir AKP´li bu olayı nasıl anlatıyor. ? Evet, bir zarfta 4 oy var. Meclis üyelerine dokunmamış. Diğer belediye başkanlarına ve muhtarlara dokunmamış. Yalnız büyükşehir belediyesine donunmuş. ?Ne yapılmış diye sorulduğunda´ cevap veremiyor. Soruyu şöyle geçiştiriyor. AKP´nin kazandığı yerde sorun yok.

CHP´nin kazandığı yerde sorun var. AKP´nin kazandığı yerde FETÖ yok. CHP´nin kazandığı yerde FETÖ var diyor. Biz zaten bunun üzerinden gittik? diyor. AKP´nin kazandığı yerde FETÖ yok. CHP´nin kazandığı yerde FETÖ var. Buna kargalar bile güler. Bu kişinin söylediğine göre bu sandık kurulları FETÖ´cü olmuş oluyor. Neresinden bakılırsa bakılsın buram, buram skandal kokuyor. Demokrasi adına ve seçmenin iradesine sahip çıktıklarını söylüyorlar. 

Hâlbuki demokrasi ve seçmen iradesine darbe vurulmuştur. Oy çalınmış mı? Sahte seçmen ol kullanmış mı? Böyle bir şey yok. Ne var?  Yenilgiyi hazmedememek var. Sandık kurullarını kamu görevlisi olmamasının arkasına sığınarak seçim yenilenecektir. Pekiyi Haziranda yapılan seçimde sandık kurulları ayni değil miydi? Bu seçim bunun için yenileniyor ise? Haziran da yapılan seçimde yenilensin. Buna da kılıfı bulmuşlar. Tam suç yok diyorlar. Suç, suçtur! Azı çoğu olmaz. O zaman seçim komple yenilensin. Ülke genelini bırakın. İstanbul da hepsi yenilensin. Hepsinin yenilenmesi cumhur ittifakının işine gelmiyor.

Ellerindeki belediyeleri de kaybedeceklerinden korkuyorlar. O belediyeleri ellerinde koz olarak tutuyorlar. Kendileri de bunu itiraf ettiler topal ördek dediler. Çünkü belediye meclisinde çoğunluğu ellerinde bulunduruyorlar. Bizi kıskanıyorlar diyorlardı. Böyle ülkeyi hiç kimse kıskanmaz. Üst kademe yöneticilerinden hiç birisi kesin olarak şunun için seçim yenileniyor diyemiyorlar. Bir şeylerin olduğu kesin diyorlar. Fakat esas meselemiz şu diyemiyorlar. Milletin geçim derdine çare bulamıyorlar. Fakat böyle Fuzuli şeylerle uğraşıyorlar.

Bu karar bir tarafı mağdur etmiştir. Fuzuli para harcamayı seviyorlar. Seçim demek para harcamak demektir. Milletin derdi için para harcanmıyor. Fakat kendi ikballeri için para harcamadan kaçınmıyorlar. Seçimi yenilenmesini sağlamak için çeşitli yöntemlere başvurdular. Kanuni olarak bir şey bulamadılar. Seçmen ile ilgili sorun yok. Oylarla ilgili sorunda bulamadılar. Bu seçimi AKP´nin alacağı kesin değildir. Bu seçimin demokratik, adil bir seçim olacağını tahmin edemiyorum. Minareyi çalan kılıfını da hazırlar. Hile yapmak bunların ruhlarına işlemiş.

Çünkü her istediklerini yapmaya muktedirler. Bu cumhur ittifakı artık kendi ikballerinden başkan bir şeyi düşünmüyorlar. Nasıl bir hile yaparla diye düşünürken. Sosyal medyadan özelden bir mesaj geldi. Dört satır yukarıda minareyi çalan kılıfın da hazırlar demiştim. Gelen mesajı açtım. 23 Haziranda Türkiye´nin her yerinden 100 bin polis İstanbul´a çağrılacak. İkamet sorunu olmadığı için seçimde oy kullandırılacak diyordu.

Düşündüm böyle bir şey mümkün olabilir mi diye? Seçim güvenliğini sağlamak için olabileceğini düşümdüm. Alın size kimsenin aklına gelmeyecek bir kılıf. Olur, mu dersiniz? Olur, çünkü mitinglere çeşitli illerden polis getirdiklerine göre bu da mümkün olabilir. Çünkü seçimi kazanmaları mümkün gözükmüyor. Ancak böyle yollara başvurarak seçimi kazanabilirler. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                   08- 05- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23