Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTANBULUN FETHİMİ KUTLANIDI?

İSTANBULUN FETHİMİ KUTLANIDI?


İstanbul´un fetih yıl dönümü mü kutlandı? Yoksa fetih kutlaması adı altında AKP´nin mitingimi yapıldı? Bu güne gelinceye kadar İstanbul´un fethinin yıl dönümünde böyle görkemli bir kutlama yapıldığını ben hatırlamıyorum. Hadi 500´cü yıl dönümü olur. Ne ise öylede değil. Bana kalırsa bu İstanbul´un fethinin563´cü yıl dönümü kutlamaları bahane edilerek. AKP mitingi oldu. 5 bin otobüs 146 vapur miting alanı olan yeni kapı meydanını ücretsiz olarak vatandaşları taşımış. 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı törenleri şehit cenazesi geliyor diye iptal edildi. 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı gösterileri güvenlik nedeni ile iptal edildi. Yeni kapı meydanına bütün ilçelerden ücretsiz olarak taşınan vatandaşların ve kutlamaya katılan üst düzey yöneticilerin güvenliğini sağlamak için.  9 bin polis, 5 helikopter,1 denizaltı, 1 firkateyn, 3 sahih güvenlik teknesi ve 27 polis detektör köpeği ile güvenlik sağlanıyor.

Keskin nişancı 40 polis uygun görülen yerlere yerleştirilmiş. Şimdi buraya taşınan bu kadar vatandaşın güvenliği sağlanabiliniyor da? Milli bayramlara katılanların güvenliği neden sağlanamıyor? Bu sene yapılan bu kutlamalar.  Neden? Bu sene görkemli bir şekilde yapıldı? Günlerdir İstanbul da bu kutlamaya katılmaları için. Davet afişleri asıldı? Miting değildi de Her yere cumhurbaşkanının posterleri neden asıldı? Sözde İstanbul´un fethinin yıl dönümü kutlandı. Neden Fatih sultan Mehmet´in posterleri asılmadı? Cumhurbaşkanı miting alanına helikopter ile geliyor. Meydana geldiğinde gençlik başkanlık istiyor diye. Büyük bir pankart açılıyor. Madem fetih yıl dönümü kutlanıyor. Neden siyasi konuşma yapılıyor?  Muhalefetin eleştirilmesinin yeri miting meydanıdır. Yıl dönümü kutlamalarında ne siyaset konuşulur. Ne muhalefet eleştirilir.

Demek oluyor ki? İstanbul´un fethinin kutlanması bahane edilerek, AKP mitingi yapılmıştır. Devletin parası ile miting yapılmıştır. Ve bu fetih kutlamasına çok para harcanmıştır. AKP devlet parası ile miting yapacağına. Doğudaki askerimizin polisimizi can güvenliğini korumak için tedbir alsın. Bu fetih kutlamasına harcanan para ile sinyal kesici cihazlar alınabilinir. Diyanet işleri başkanı geziye çıktığı zaman bir polis sırtında sinyal kesici ile onunla birlikte geziyor. Bu gün Van da polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumanda ile patlatılan bomba ile şehitler verildi. Bu zırhlı araca bir tane sinyal kesici konulamaz mı? Kimse askerliğin, polisliğin fıtratında böyle ölümler var demesin. Önce tedbirini alacaksın ondan sonra Allaha tevekkül edeceksin.

Zırhlı araca bir tane sinyal kesici koyma. Ondan sonrada fıtratında var de. Önce tedbirini alacaksın. Bu şehitlerin çoğu eceli kaza ile şehit olmuştur. Yani tedbirsizlik yüzündendir. Terör örgütünün terk ettiği evlere askeri polisi sokmak tedbirsizliktir. O terk edilen binaya askerini ve polisini sokmayacaksın. Uzakta topla veya havadan uçakla o binayı yerle bir edeceksin. Asker ve polis o binaya girdiği anda uzaktan kumanda ile o binaya yerleştirdikleri Bombayı teröristler patlatıyor. Bina yerle bir oluyor. Girmeye çalışan veya giren asker ve polisler o yıkıntının altında kalarak şehit oluyor. Bular tedbirsizlikten başka bir şey değildir. Ya da sinyal kesici kullandırılacaktır. İşte iktidarın paraları böyle mitinglere harcama yerine.  Böyle yerlere tedbir amaçlı sinyal kesici almalıdır. Böylelikle devletin parası işe yarayan yerlere kullanılmış olacaktır.

İstanbul´un fethinin yıl dönümü kutlanmasın demiyorum. Elbette kutlanacak fakat bu kadar masraf yapılarak kutlanması gereksiz. Sade bir törenle kutlanabilinir. Esas bu gün Türkiye´nin varlığının sembolü olan cumhuriyet bayramı kutlamalarına ihtimam gösterilmesi gerekirken. Kutlamalar çeşitli bahanelerle iptal ediliyor.  Hadi görelim bakalım. Bu sene cumhuriyet bayramı kutlamalarına gerekli ihtimamı gösterin. Cumhuriyeti kutlamak için. Bir meydana bütün vatandaşları davet edin. Otobüsler, trenler, tren vaylar ücretsiz olarak vatandaşları taşısın. Bırakın İstanbul´un fethi gibi görkemli olmasında onun yarısı kadar görkemli olsun.

14 senedir iktidarda olan AKP bu cumhuriyet bayramlarını kutlatmamak için. Elinden geleni yapıyor. Hatırlayın 2012 senesinde Ankara ulus meydanında cumhuriyet bayramı kutlaması yapmak isteyenlere izin verilmedi. Vatandaşların bu alana girmeleri barikatlarla engellendi. Arbede yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi de. Kutlama ulus meydanında yapılabildi. İstanbul´un fethine gösterilen ihtimamın yarı dahi milli bayramlara gösterilmiyor. Bu durumu millet iyi değerlendirmesi gerekir. Yoksa bu milli bayramları hiçbir zaman kutlayamayacağız. Uyan Türkiye uyan bunlar senin milli bayramlarının kutlamayacağının bir mesajdır. Onun için bu mesajı iyi algıla yoksa çok pişman olursun. Amma iş işten geçmiş olur. Keşke demenin hiçbir anlamı kalmaz. Saygılarımla,

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44