Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTANBULUN FETHİNİ KUTLADIK

İSTANBULUN FETHİNİ KUTLADIK


İstanbul´un fethinin yıl dönümü bütün milletimize kutlu olsun. Allah İstanbul´un bir daha fethetmeyi nasip etmesin. İstanbul´un fetih yıl dönümü takip ettiğimiz kadarı ile. Bu sene şaşa halı bir kutlama yapıldı. İstanbul da her yere kutlamaya katılma afişleri asılmış. İstanbul´u fetheden fatih sultan Mehmet´in bir tek posteri asılmamış. Her tarafa Tayyip Erdoğan´ın posterleri asılmış. Her halde İstanbul yeniden fethedilmiş. İktidar yaptıkları olaylarla ülkeyi Osmanlılaştırmaya doğru götürüyor. Bu seneye kadar böyle şaşalı bir kutlama yapılmadı da bu sene neden yapıldı? 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı gösterileri şehit cenazesi geliyor diye iptal edildi. 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı kutlamaları güvenlik nedeni ile iptal edildi. Fakat cumhurbaşkanının kızının düğünü binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ve o gün 8 şehidimiz uğrunda canlarını verdikleri. Vatan toprağına emanet edildi. İstanbul´un fethinin yıl dönümü kutlandı. Hem de bu seneye gelinceye kadar böyle görkemli bir kutlama yapılmamıştı. Bu kutlamaya bütün vatandaşları toplamak için. Her tarafa davet afişleri asılmış. Bu kadar kalabalığın güvenliği sağlanabiliniyor da. Milli bayramlarda yapılacak olan kutlamaların güvenliği neden sağlanamıyor? Milli bayramları kutlamayın. İstanbul´un fethini görkemli bir şekilde kutlayın. Eğer kurtuluş savaşı kazanılmasaydı. Bu gün o kutlamalar yapılabilinir miydi?

Milli bayramları kutlamıyorsunuz. KUT-ÜL Amere savaşını kutluyorsunuz? Hem de bu seneye kadar kutlanmayan bir savaşın zaferi kutlanıyor. Türkiye cumhuriyetinin devletinin kuruluşunun temelinin atıldığı 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı kutlanmıyor. KUT-ÜL Amere savaşının zaferi kutlanıyor. Birde bunlar yetmiyormuş gibi 1919 tarihi ret ediliyor. Çünkü bu tarih Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin başladığı bir tarihtir. Bu tarihi ret etmek Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihini ret etmektir. Bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. Şimdiye kadar Osmanlı tarihini kabul etmeyen olmamıştır. Son zamanlarda Osmanlı tarihine çok önem verilmeye başlandı. Osmanlı tarihi öne çıkarılarak. Türkiye cumhuriyeti tarihi yok edilmeye çalışılıyor. Çünkü Türkiye cumhuriyeti devleti tarihinde Atatürk var.

Kurtuluş savaşını dahi içlerine sindiremeyen bir zihniyet var. Şimdi cumhurbaşkanının danışmanı olan eski ordu AKP milletvekili İhsan Şenel ?Yunan tarihinde egede Türklerle savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin yunanlılara karşı kazanıldığı söyleniyor. Biz bu savaşların geçti denilen yerleri gezdik. Oralardaki şehitlikler sahte? diyor. Böyle bir zihniyetin Türkiye cumhuriyet devletinin tarihini kabul etmesini bekleyemezsiniz. Atatürk isminin bu tarihte yer almasını bekleyemezsiniz. Son zamanlarda cumhuriyetin kaldırılacağının sinyallerini vermeye başladılar. Başkanlık sisteminin bu kadar ısrarla istenmesinin yegâne sebebi cumhuriyetin kaldırılmasına yöneliktir.

Ne hikmetse dünyanın takdirine mazhar olmuş bir liderin neden sevilmediğini anlamak mümkün değil. Bazı siyasetçiler ile dindar geçinen bazı kişiler Atatürk´ü sevmiyor. Bu olaylar son dönemde çokça gündeme gelmeye başladı. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Tek bir isteğimiz var. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Bu günlerdeki söylemler ülkeyi her geçen gün gerginliğe götürüyor. Laikliğin anayasadan. Çıkarılarak İslam esaslarına dayalı bir anayasa yapılmasının istenmesi ortamın gerilmesine sebep olmuştur. Başkanlık sistemimi olacak? Yoksa partili cumhurbaşkanı sistemimi olacak buna iktidar bir türlü karar veremiyor. Birisi başkanlık sistemi derken, başka birisi partili cumhurbaşkanı sistemi diyor. Bu karmaşalık da ortamı geriyor. 1919 tarihinin ret edilmesi de ortamın gerilmesine neden oluyor. Bu gerginliği fırsata çevirmek isteyen iktidarda muhalefete ver yansın ediyor. Mecliste devamlı gerginlik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı da iktidarın yanında yer alarak. Muhalefete açıyor ağzını yumuyor gözünü ver yansın ediyor. Bağırıp çağırıyor! Bu bağırıp çağırması partililerin hoşuna gidiyor.

Şimdi bu kadar olayın tek bir sebebi var. Başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı sisteminden birinden birisini millete kabul ettirmek istenmesi. Ondan sonra ülkemizi bekleyenler nelerdir. Yeni anayasadan Türk kelimesinin çıkarılması, laikliğin anayasadan çıkarılarak din esaslarına dayalı bir anayasanın yapılması. Cumhuriyetin kaldırılarak İslam devletinin kurulması, ülkeyi istiladan kurtaran ve Türkiye cumhuriyeti devletini kuran ulu önderin isminin anayasadan çıkarılması. Böylelikle AKP´nin kafasında tasarladığı planlarının uygulamaya koymasıdır. İşte Osmanlı hayranlığının sebepleri bunlardır. İktidar bunları uygulamaya koyabilmesi için 400 milletvekili için. Baskın seçim dahi yapabilir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 ? 05 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44