Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTANBULUN FETHİ

İSTANBULUN FETHİ


Dünden devam ediyorum. Anadolu dört taraftan işgal edilmiş millet perişan. Ben savaş kısmına girmeyeceğim. Milletin çektiği dayanılmaz ve insanın kanını donduracak olaylardan bahsedeceğim.  Millet atalarımızın ne zorluklar çekerek bu ülkeyi bize bırakmışlar anlasınlar. Şeyhülislamlar Atatürk’e karşı milletti kışkırtmak için. İbadethanelerimizi mahvedecekler diye kışkırtıyorlardı.

İngilizler İstanbul’u işgal ettikten sonra camiler kapatıldı. Sesleri çıkmadı! Sebep hepsi İngiliz uşağı idi. Milletimiz saraya bağlı askerler tarafından dahi işkenceye uğradı. Uşak yakınlarındaki köyde Türk kadınları, çocuklar ve yaşlılar camiye kapanmışlar. Saraya bağlı askerler. Etraftan ot toplayıp yakıp caminin pencerelerinde yakıp camiye atıyor. Dumandan boğulmamak için dışarıya çıkanları hedef tahtası yapıyor. Bunları yapanlarda sözde bizim askerimiz olan reziller. Bunu anlatan bir gazeteci. Bakın daha neler anlatıyor. Bir eve girdim. Ölü bir Türk ihtiyarın üzerinden geçtim.

İçeriden sesler geliyordu. 10 kadar askerimizin bir kızın eteklerini kaldırmışlar zorla dans ettiriyorlardı. Beni görünce gel sende mezeden tat dediler. Ayıp dedim. Kız yanıma koştu ayaklarıma kapandı yardım istedi. Askerlere yalvardım, kadındır yapmayın dedim. Birisi süngüsünü çıkarıp bana yöneldi. Kaçmak zorunda kaldım. Kızın çığlıklarını unutamadım. Tabii anlatılacak çok olay var. Emir taşıya bildiklerinizi alın. Taşıyamadığınız ne varsa yakın şeklinde verilmiş. Camilerin hepsi yıkılmıştı. Sarayın Şeyhülislamları Mustafa Kemale lanet okurlarken topraklarımızda bunlar oluyordu.

Bu Sarayın Şeyhülislamlarının ikisi de Yunanistan’a kaçmışlardır. Orada da mısıra gitmişlerdir. Orada ölmüşlerdir. Mustafa Kemal hakkında idam kararı çıkarılmış olmasına rağmen mücadeleye başlamıştır. Yaptığı savaşları kazanıp ülkeden hepsini def etmiştir. Esir bir Yunan subayı emirleri İngilizler veriyordu bizde uyguluyorduk diye itiraf etmiştir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u Bizanslılardan almıştı. İngilizler geldi İstanbul’u işgal ettiler. İstanbul’u düşman işgalinden kim Kurtardı? İstanbul ikinci işgalden Mustafa Kemal tarafından kurtarılmıştır. Takdir edip minnet duygularımızla yad etmemiz gerekirken. Lanetle ananlar var. Yazıklar olsun.

Sarayın Şeyhülislamlarının lanet okuduğu gibi onların mirasçısı da lanet okuyor. Atatürk’e düşman olanlarda onların soyundan gelenlerdir. Atatürk dünyanın takdir ettiği bir dehadır. Bizler minnet ve şükranlar anıyoruz. Adımız Türk ismi ise anamız babamız belli ise bunu Atatürk’e borçluyuz. Onun kurduğu kurumların başında oturup da lanet okumak nankörlüktür. Bu konu ile okuduklarım beni bir defa daha Atatürk’e yıkılması çok güç olan bir sevgi ile bağlamıştır. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Bu diyanet işlerinin konuşmasından cesaret alan biriside. Atatürk cehennemde diye sosyal medyada bir paylaşım yapmış. Bunlar kendilerini ne zannediyorlar. Bunu söylemek şirktir.

Tövbe ya Rabbim bu Allah’ın işine karışmaktır. Kimin cennete, kimin cehenneme gideceğini Yalnız Yüce Allah bilir. İstanbul ikinci defa Atatürk sayesinde işgalden kurtulmuştur. Allah bir daha böyle olayları ülkemize yaşatmasın. Atatürk’ü bu vesileyle bir daha minnet ve şükran duygularımla yad ediyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Allah razı olsun. Bize özgürce yaşaya bileceğimiz bir ülke bıraktı. Ben bu olaydan çok etkilendim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere. Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere. Ne mutlu Demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44